[]

Pınar Kür

Playboy kızları ile başörtülüler arasında kurduğu alâka mantıksız.

Cumhurbaşkanı eşi bir playboy güzeli olsaydı aynı tepkiyi göstermeyeceği aşikâr. O yüzden hiç maval okumasın.

Ayrıca Kadın & erkek üzerine kurulu zaten dünya. Beğenmek, arzulamak, sevmek var. Bunların olduğu yerde erkek de bir metadır. Dolayısıyla tezi düşer. İslam ya da hristiyanlığın ne emrettiğini ne niyetle yaptığını sorgulamıyorum. Sadece en doğal hakkı olanı ötekileştirmeyi konuşuyorum.
Özgürlük herkesi kapsar nitekim.

Öte yandan kendi kafasına sıktı aslında. Tam seçimlerden sonra, genel seçimlere az kala akp'ye daha güzel bir hediye verilemezdi. Bak gördünüz mü chp'yi seçsek böyle olacaktı dedirtecek bir şov yaptı. Sanırım farkında değil. Farkındaysa daha da vahim.

not: herhangi bir siyasi partiyi desteklemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

edit: ergenler cevaplamasın.

 
akp'ye hediye vermeyelim diye diye kamuoyundaki algıları alt üst ettik zaten.

doğruları çatır çatır söylememiz lazım. yüzde 85 değil yüzde 40+ oy aldı bu akp denen illet.
  • esas itibariyle  (09.04.14 12:16:37) 
  • ay cok zekiyim  (09.04.14 12:23:38) 
insanın doğasında beğenmek, arzulamak, sevmek var ama bunun salt fiziksel temelli bişey olduğunu düşünüp buna göre hareket edenler bedenlerini de metalaştırmış olur. bu noktada da bir playboy kadını ve başörtülü aynı düşüncenin farklı uçlarında diyebiliriz.
kendi bedenini metalaştırma bir aşağılama, dışlama nedeni midir? bence değil. ama pınar kür'ün bahsettiği alakanın mantıksız olduğunu düşünmüyorum.

  • tepedeki psychedelic adam  (09.04.14 12:30:05) 
dinle alakası olmayan bir insanın böyle bir bağlantı kurması kendi fikriyatı açısından normal.

ha ben çok biliyorum siz cahiller böyle böyle sebebler yüzünden böylesiniz tarzı sebebiylede akp foreva modunda geçiyor seçimler
  • efrasiyab87  (09.04.14 12:30:47) 
yahu birde bir düşünün.

Sen gidiyorsun, 40 yaşındaki teyzeye, 25 yaşındaki kıza, 60 yaşındaki neneye senin örtünmenle playboyda soyunan kadının arasında hiiç bir fark yok 2nizde aynı sebeb yüzünden böylesiniz, 2nizde cinsellik sebebiyle bunları yapıyorsunuz diyin.


sonrada sonucu görün.

Aydın olduğunu düşünen bir kadının saçmalamaları. Yakup Kadri'nin yabanında da vardır, hala kendi toplumuna yabancı, kendi toplumunu benimseyememiş aydın türü. Pınar Kürde aynı modda takılıyor
  • efrasiyab87  (09.04.14 12:42:59) 
kendisini destekliyorum. daha doğrusu destekliyorum derken söylediklerine katılıyorum anlamında değil, bu şekilde dürüst olunması gerektiğini düşünüyorum. kim nasıl düşünüyorsa onu açık açık belirtsin, sinsilikten uzak bir şekilde. bu şekilde düşünen o kadar fazla insan var ki, kendilerini gizlemekten başka şey yapmaz hale geldiler. partiler de direkt olarak niyetlerini belli etsinler, kişiler de, kimin ne olduğu şeffaf bir şekilde anlaşılsın.

ama fikir olarak ateist olmama karşın kendisine katılmam mümkün değil. kusura bakmasın ama ağzı boş laf yapıyor. bu yaşa gelmiş, aydın olarak nitelendirilen birisi sorunun temelinde hala örtünmeyi görüyor. toplumu ve sorunları kendi kabuğundan çıkıp anlayamayan birisinden bahsediyoruz. programın tümünü izlemedim, baya sıkılırdım da büyük ihtimalle ama hala yasaklarla bu işi çözebileceğini düşündüğünü varsayıyorum. geçmişte yıllardır denenmiş ve başarıya ulaşamamış, aksine insanları çok daha fazla mağdur etmiş bir düşünceyi temsil etmenin neresi aydınlık, ilginç geliyor. ama fazla da abartmamak gerekir, kendi fikrini söyleme gereği duymuş, o kadar. umarım diğer bu kafadaki kişiler de aynı harekette bulunur.

ha şu playboy konusuna değinemedim. ne bileyim, haklı olabilir belki ama sonucunda bir yere varılmıyor ki. kendince tespitte bulunmuş işte.
  • tonoto  (09.04.14 12:44:59 ~ 12:48:15) 
kadın haklı
kendini açmakla, kendini kapatmak aynı uçlukta aynı saçmalılıkta harekettir.
Fakat ikisi de özgürlüktür, ikisinin de serbest olduğu bir dünya güzeldir
birinden birisi yasaklandığı anda özgürlüklere müdahale başlar.
  • cruseo  (09.04.14 12:45:31) 
ilk bakışta mantıklı gözükse de değil.
Eğer çarşaf giyip gözünü bile kapatanlar ile kıyaslasaydı bir nebze mantıklı olurdu. Ki yine o kişinin tercihidir. Saygı duymak gerekir.

Başörtülüler cezbetmiyor gibi de bir algı var şu ortamda. garip.
  • oraletarya  (09.04.14 12:46:16) 
Ben evlenecek olsam türbanlı bir kızla da evlenmem playboy kızıyla da evlenmem. Benim dünyamda böyle bir ortak paydada kesişiyor bu iki güruh. Onun dışında isterlerse kendilerini gaz odalarına hapsedip ayak parmaklarını kimseye göstermesinler. Kimseyi bağlamaz.


  • iki ekmek bir sigara  (09.04.14 12:49:01) 
Biz dun aksam annemle bu kadini izliyorduk. Annem kirkindan sonra kendi istegiyle kapanmis hic bir cemaate bagli olmayan biri ben de normal "acik" bir kiz. Vallahi bu kadin konusurken ne demek ustedigini ben anneme aciklayamadim uzuldum de ayrica. Onlari da anlayabiliyorum aslinda kadin kendi istegiyle nasil kapabilir ki diye dusunuyorlar ama "halka" inemedikleri icin gercegin farkinda degiller. Bu kadar gerceklikten uzak insanlarin aydin olarak tanitilmasindan biktim ve usandim.
Not:akp secmeni değiliz.

  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (09.04.14 12:58:47) 
hala akp diyonuz da, bütün kapalıların akpye oy verdiğini nerden çıkarıyorsunuz anlamıyorum. gerçekten bu kadar gerizekalı mısınız ya? bunun saadetçisi var, bbpcisi var, haydar başçısı var, bunca sene dpye oy veren süleymancısı yeni asyacısı var, hiç oy kullanmayan yine başka cemaat adamları var. son seçimdeki gülen hareketini söylemiyorum bile. bunların çok ufak bir kısmı hariç heeeeeeeeeeepsinin karısı kızı kapalı ve hiç akpye oy vermediler. yahu hala niye başörtüsüyle akpyi bağlıyorsunuz hey beynine sıçtıklarım. yeter be. yeter.

Allah'ın kitabında başını kapat diyor. erkek bilmemne olmasın diye açıklama yapmıyor orda. kapat diyor. gerisini kıçından uyduranlar da erkekler şeyetmesin diye kapanıyor sanıyor bu kadınlar. yok öyle bişi. YOK. namazı niye kılıyorlar o zaman? erkek odaklı bi din olsaydı kadının o pozisyona gireceği bi ibadet tanımı yapmazdı değilmi küçük yaşar nuriler?

ekşide biri yazmış, Allah bana amuda kalkarak namaz kıl dese ben onu da kılacaktım SANANE diye. olay bundan ibaret. Allah istedi örttü.ERKEK MERKEK YÜZÜNDEN D E Ğ İ L.

daha da bunu savunup, ondan sonra halk niye hırsızlara oy verdiler diye ağlamayın.

bunu diyen zihniyeti, açlıktan geberse tepeye getirmez bu halk.

Allah belanızı versin be sizin yüzünüzden bütün Türkiye çekiyor bu cefayı.
  • shiranai  (09.04.14 12:59:55) 
bu müslümanların da her şeyi kafalarına göre çevirme yetenekleri inanılmaz. niyeyse hiçbir şeyi açıklarken "allah istediği için yapıyoruz" demezler, şimdi "erkek değil allah istediği için!!!" diyorlar.

madem olay bu kadar basit, "ben inanmıyorum, o yüzden kapatmıyorum" diyenlere de anlayış gösterseniz ya, çok mu zor geliyor? madem allah istediği için yapıyorsun, diğer insanların kafasını niye sikiyorsun? allah mağdur ol da dedi herhalde?
  • pescador  (09.04.14 13:02:57) 
@pescador benim anlayışsızlığımı nerde gördün söyler misin.

bak ben o yazıyı yazarken burada yazan kişilere cevap olarak yazdım. sense demagoji yapıyorsun sağdan soldan. yemezler abi, bu işi böyle savunamazsın.
  • shiranai  (09.04.14 13:12:36) 
bence kadın doğru söylüyor. çok yanlış zamanda doğduk amına koyim bi 40-50 sene sonra doğsaydık bilim muhtemelen gen kopyalamalarda klonlamada hatta ölümsüzlük mevzularında çığır açmış olacak. bu kadar saftirik de boşuna allah kitap diye kendini harap ettiğini anlamış olacak. sadece müslümanlık değil musevilik hiristiyanlik da ayni bela ne yazik ki dinler toplum yasamini mahvediyor bi nevi uyusturucu gibi. bu turban mevzusu da bunla alakali yani bosuna kapaniyolar bosuna bunu siyasi amac ve arac olarak kullaniyolar.


  • maresalx  (09.04.14 14:07:19) 
bence olayın yanlışlığı playboy kızlarının aşağılanması, kadın zaten başörtülüleri aşağılıyor. başörtüsüne özgürlük değil diyor, ben süs için takardım o özgürlüktü diyor. bu kadar düşünen(!) dinle-dindarla kafayı bozan insanın, ibadetlerin tanrı köleliği olduğu düşünememesi zaten ne kadar boş konuştuğunu gösteriyor.

bunlar hep yaşlılıktan, sinirler arası bağlantı kalmamış..
  • seksen9  (09.04.14 15:48:55) 
@shiranai, hocam kadını desteklediğimi nerede söyledim, onu da gösterir misin bi? düşüncesini mantıklı bulsam da bunun bu şekilde dile getirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. ek olarak insanların ne yaptığına karışmadığı sürece hiçbir müslümanla derdim yok, istediği yerini istediği kadar kapatabilir. ama işinize geldiği gibi yorumlamayacaksınız her şeyi. din için yaptığınız her şeyde "allah öyle dedi, öyle yapıyoruz" demeyi bileceksiniz o zaman.

işinize gelince biz iyiyiz onlar kötü, kıvıramayınca da "allah istedi, açıklamaya gerek yok" oluyor. benim kızdığım nokta bu. yapmayın şunu işte.
  • pescador  (09.04.14 15:51:45 ~ 15:52:30) 
@pescador hala aynı şeyi yapıyorsun. bu konunun sana karışılmasıyla hiç bir alakası yok. benim lafımı alıp "başkasına karışıyorsunuz, o zaman Allah istiyor diyorsunuz" diyorsun. işime geldiği zaman lafını çeviren birisi değilim, varsa göster. ha yok başkasından bahsediyorsan git ona cevap ver, burası bunun yeri, değil.


  • shiranai  (09.04.14 15:55:24) 
@ozzpwnz nerenle okuyosun yazılanları. Yukarda dedik akpye oy vermeyen yüzbinlerce başörtülü kadın var diye, hala her Müslümanı akpli sanıyorsun. Bi defolup gitse şu içi kin dolu insanlar da, senin aşağıladığın o %45 halk sizin kokuşmuş nefretinizden korkup şu adamları oy yığmayı bırakacak zaten.


  • shiranai  (09.04.14 20:43:56) 
he canım he.

o kadınlardan benim 1. derece akrabalarım var. her inanç içi boş bir yalandan ibaret. bu gerçeği değiştirmiyor. akp'ye oy vermeyen başörtülüler vardır, akp'ye oy veren atatürkçü de vardır.

bizim nefretimizmiş. bizim nefretimiz inananlara değil, hırsızı savunan, din kisvesi altında kendisini sömürmeye izin verenlere. onlar da sonuna dek hakediyorlar. kendisini atatürkçü, dinci yada ne olarak adlandırırsa adlandırsın.
  • ozzpwnz  (09.04.14 21:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.