[]

Sözlükçüler çok mu abartıyor herşeyi?

Mesela iCloud ile ilgili yazdıklarına bakayım dedim. Yerin dibine gömüp gömüp çıkarmışlar. Ben ilk çıktığından beri kullanıyorum. Neredeyse tek bir gün bile sorun yaşamadım. Aksine benim gibi dağınık adamın rehberini, dosyalarını falan derleyip toplamış oldu. Hatta mail adresi olarak bile icloud uzantılı mail kullanıyorum.

Şimdi sorum şu ki;
1- Sözlükçüler yukarıdaki örnekten de hareketle, herşeyi çok mu abartıyorlar?
2- Ben minimalist bir insanım, beklentim düşük, hatta şansa sırf bu yüzden sorun yaşamıyorum, bunların beklentisi büyük o nedenle devamlı yetersiz görüyorlar herşeyi, kusurlu görüyorlar.
3- Adam sorun olmasa, sorun olmayan bir şeyi, problemsiz bir şeyi girip de problem yok diye yazmaz. Haliyle sözlükteki başlıklarda ister istemez sadece sorun yaşayanlar oluyor. belki binlerce sözlükçü de o karalanan, eleştirilen şeyde sorun yaşamadı ama herşey olağan olduğu için durup dururken sorunsuzluğunu yazma ihtiyacı hissetmedi.


Bana en akla yatkını 3 numara geliyor ama. Siz ne dersiniz?

 
Cunku bilmişlik yapip hava atma pesinde kosan yazarlar var. Hemen her konuda karşı arguman sunup reputation toplama pesinde. Bak araya ingilizce kelime serpistirip bende oyle oldum. Yani bu adamlar siyaha beyaz bile derler. Ayrica cloud teknolojisine it sirketlerinde bile karsi cikan adamlar var, ama uzak degil 10 yil icinde hepsi g.t olacaklar.


  • pinman  (09.04.14 00:32:52) 
3 numara bence de. ben kendi yazdıklarımı düşününce genelde öyle yapıyorum.


  • hkaan  (09.04.14 00:33:02) 
"ekşi"sözlük olmasının sebebi 3 numara bence.

misal elmayı çok seviyorum ama yazmışlığım yok ama hsbc'ye her daim geçiririm affetmem :) gibi.
  • brkylmz  (09.04.14 00:44:35) 
genelde 2 tür yazar var ürünler konusunda, neyse 3 diyelim.

birincisi senin de dediğin gibi problem yaşayıp pireyi deve yapan kesim.
ikincisi üründen istediğini alıp yine pireyi deve yapan kesim.
üçüncüsü ise fanboylar ve anti fanboylar, sorun olup olması sorun değil bunlar birbirlerin gıcık olup fanı oldukları markaları bir diğerinin gözüne sokma peşindeler ve ayrıca egosu en yüksek kesim de bunlar, her şeyi ben bilirimcilik çok yüksek.
  • in search we trust  (09.04.14 00:46:31) 
kendi adıma konuşacağım; ben beğendiğim şeyleri de beğenmediğim şeyleri de yazarım. okunuyor çünkü orası. beğendiysem teşvik ve takdir amaçlı, beğenmediysem yapana/satana şikayet ve okuyana uyarı amaçlı yazarım. cevaba gelince, beklenti yüksek olabilir, sorun yaşanınca da yazılıyor olabilir pek tabii ama sadece kötü yönler yazılmıyor ki.


  • devilred  (09.04.14 01:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.