[]

göze göz dişe diş cezalandırılma iyi midir

Bir katili öldürmek veya bir tecavüzcüye yaptığı eylemi tecavüzcüye uygulamak iyi midir kötü müdür




 
katilde neden oldurdugune bakarim, nefsi mudafaa filan yoksa muebbet yemesi lazim en az 20 sene icerde kalacak sekilde [afla filan cikamasin diye]

tecavuzdde de en iyisi hadim etmek gibi bir sey bana kalirsa.
  • fakyoras  (08.04.14 18:03:38) 
tecavüzcü de öldürülsün, katil de... bunlara acımak yok... tabii işin içinde kasıt kesinlik gibi deliller olmalı...


  • inanmazsan inanma  (08.04.14 18:12:58) 
cezalandırma kavram olarak yanlıştır, her ne kadar mağdurları tatmin edecek yegane şey ağır cezalar olsa da toplumun uzun vadede pek çok açıdan iyiliğine olan yöntem yeterli sure rehabilitasyondur. hırsızın elinin kolunun kesildiği yerlerde insanların olağanüstü gelişmiş bir ahlak anlayışları falan yok, azami hapis cezası 25 yıl civarı olan ülkeler ise asgari suç oranlarına sahipler. tabii başka faktörler de var ama genel görüşüm bu.


  • tiny penny  (08.04.14 18:18:43) 
Suçlunun yaptığından daha iğrenç bir uygulama. Evet kötü.


  • mindwars  (08.04.14 18:39:15) 
(bkz: hammurabi kanunları)

bu şekilde bir sistem oturtmak için çok güçlü olmanız gerekir ama işin sonunda kesin refah vardır. kişisel olarak kimse desteklemez fakat ceza sisteminin caydırıcı olması lazım. bulaşıkçılık yapan bir arkadaşım hapse girdiği zaman bana "burası daha güzel" demişti. (2 kişiyi öldüresiye dövdüğü için girdi, dövme sebebi yan bakmalarıydı. he ben ne kötü insanlarla arkadaşlık ediyorum o ayrı konu)
  • dirildimde geldim  (08.04.14 19:16:29) 
Son zamanlarda cok gozume carpar oldu idam cezasinin geri gelmesini isteyenler. Aklinizi basiniza devsirin, bari siz yapmayin demek istiyorum.
Gectigimiz sene Turkiye'de idam cezasinin ya da kissasa kissasin mevcut oldugunu hayal edin. Gezi, yolsuzluk, cemaat, secim derken kac kisi iftira ile idam cezasi baskisini ya da diger agir cezalarin baskisini tadardi soyle bir dusunun lutfen. Turkiye'de hukuk yokken bunu konusmak faciadir. Hukukun olmamasinin sebebi bu eski model hukuk anlayisina sahip olmamamiz degildir. Bu tarz cezalar insanlik disidir.

  • f_d  (08.04.14 19:26:28 ~ 19:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.