[]

sigortadan yararlamıyorum, 2012 yılında çıkan yasadan dolayı borcum varmış

merhaba,
bugün hastaneye gittiğimde sigortaya borcum olduğundan sigortadan yararlanamadığımı öğrendim. 170i aradım durum hakkında bilgi aldım, 2012 ocak ayından itibaren sağlık sigortasının çıkan yasa gereği açıldığını fakat ödemelerin yapılmadığını ifade ettiler, 3000 küsür lira borç varmış fakat itiraz edebilirsiniz dediler.
sormak istediğim şu,
-şayet ödemeyi gerçekleştirirsem 2012 yılından itibaren mi sigortalı olmuş oluyorum, o tarihte neticede daha okuyordum, ardından da askerlik, 2013 sonuna kadar hiç çalışmadım anlayacağınız. ödeme yapmak mantıklı mı?
-şayet ödeme yapmak mantıklı değilse itirazın kabul görme yüzdesi yüksek ihtimal midir? nasıl itiraz ederim, hangi gerekçeler ile?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
öğrenci olduğunuz dönemlere ait borcunuzu sildirebilirsiniz, o dönemde öğrenci olduğunuzu kanıtlayarak. ama mezun olduktan sonraki borcunuzu eğer sigortalı işe falan girmediyseniz ödemek zorundasınız. yani öğrenci olmadığınız dönemler için bi itiraz hakkınız yok bu durumda.

hiç gelir testi yaptırmayanlara af gelecek deniyordu. yani ödemezseniz af çıkma ihtimali var. ama ihtimal sadece. tabi borcu ödemediğiniz sürece hastanelerde muayene olamazsınız.
  • elorelia  (08.04.14 17:07:36) 
2012 ekim ayında mezun oldum aralık ayında askere gittim haziran 2013 gibi de askerden geldim, haliyle sallamamış olmam doğal. Onu geçtim sadece bu durumla karşılaşan ben değilimdir, ha yaş muhabbetinden yararlanmak için sigorta başlangıcı yapanlardan değilim, şu an pişman oldum, keşke çoğu kişi giriş çıkış yapsaydım tey allahım.
peki bu borcu odersem ben bana faydası var mı? Emekliliğime mi yarayacak, maaşım mı artacak, prim günüm mu azalacak, ne bok olacak onu merak ediyorum.

  • tunalizade  (08.04.14 23:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.