[]

Mantar yemeği yardım

abiler ablalar bütün tarifler mantar sote mantar sote, ilk defa mantar aldım, dedim bunu tavuk eti ile ilave edip yapabileceğim ne yemek var? Soteyle mi kariştiriyim ne yapiyim bilemedim yardım please




 
ben salçayı tuz, kekik ve karabiberle iyice pişirdikten sonra mantarları ters çevirip içini boşaltıp dolduruyorum. 10 dakika fırında pişirdikten sonra üzerine kaşar kapatıp 3-5 dakika daha pişiriyorum.

şöyle bir tarif var. görüntü olarak da fena değil

muoz.blogcu.com
  • janavarorion  (08.04.14 16:51:30) 
Eğer tavuklu yapmak istiyorsan, tavuk göğsü al onunla beraber sote yap. Önce tavukları pişir 10 dakika filan sonra mantarları ekle. Bana sorarsan en güzeli kremalı makarnalı olarak yapılan.


  • elikası  (08.04.14 16:51:39) 
denedim, % 100 çalışıyor.

önce azami yarım parmak boyutundaki tavuk göğsü parçalarını, pembeleşinceye kadar az yağda kavuruyoruz (yağın az olması önemli çünkü az sonra krema dökeceğiz yemeğe), sonra içine mantarları ekliyoruz, onlar da tamamen suyunu çekene kadar kavuruyoruz. son olarak (küçük süt kutularında satılan) krema ekliyoruz, ateşte bir miktar çevirip ister o şekilde, istenilirse de makarna ile karıştırıp servis ediyoruz.
  • nereye bu gidis  (08.04.14 16:52:57 ~ 16:57:49) 
köri veya soya soslu mantarlı tavuk yap. gayet lezzetli oluyor.


  • fiyuuuu  (08.04.14 16:57:41) 
elikasi'nin dediğini yapacam. kremalı olanı bilmiyorum tuhaf gözüküyor buradan :D


  • legolas_21  (08.04.14 16:58:17) 
bir kişi de dememiş ki körili tavuk yapın...

nereye bu gidis'in söylediklerinin kremaya kadar olan kısmını yapıyoruz, sonra üzerine krema yerine hazırladığımız sosu döküyoruz.

sos için:
tereyağına çok az un koyup üzerine süt ekledikten sonra tuz ve köri ilave ederek hafif koyulaşana kadar kaynatıyoruz.

ya da aynı şekilde beşamel sos da yapabilirsiniz. beşamelin içinde köri yok tek farkı o. (ben kekik ve kırmızı biber koyuyorum ama çok güzel oluyor bence)
  • mutevazi  (08.04.14 16:59:49) 
sonuç: imgur.com
imgur.com
imgur.com

öğrenci evi yemeği yani fazla bişi beklemeyin :D

edit: tuzu biberi salçası iyi oranlanmış, tadı güzeldi ve iyiydi.
  • legolas_21  (08.04.14 17:37:08 ~ 17:45:39) 
çorba yapmışsın.

neyse afiyet olsun :=)
  • icemint  (08.04.14 17:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.