[]

Acil!! iş sözleşmesinin feshi

Merhabalar, biraz uzun yazdım ama lütfen okuyun(ozellikle iş hukukundan anlayanlar),

Bbugun işyerinde tatsız bir durum yaşadım. Uzun süredir aramızın gergin olduğu proje yöneticisi, benim bağlı olduğum birimin laboratuvarına giriş yetkimi aldığı için bir süredir ofise girememekteyim ama kuruma giriş yapabilmekteyim. Şu an aynı proje yöneticisine bagli gözüküyorum, bugun esyalarımı almam için laboratuvara girme izini verildiğinde(refakatciyle beraber) agzimdan "boyle mallık olmaz, projeye dahil oldugum halde ofise giremiyorum" cümlesi çıktı. Proje yöneticisi bunu şahsına hakaret olarak algıladı ve tutanak tuttu, yanında şahitleri de var. Yakın zamanda askere giderek işten ayrılacağım için tazminatımı almayı planlıyordum. Mallık sözcüğünü kişiye ithafen yapmadım, ama yetkilerimi alan proje yöneticisi olduğu için tutanakta lafın ona edildigini iddia ediyor. Benim ofise girememem beni haklı yapar mı? Ben de tutanak tutmalı mıyım yoksa hapı yuttugumumum resmi midir bu? Çok yogun tahrik yaşadım bu süreçte ve üst yönetim de bana karşı tavır almış durumda. Teşekkür ederim.


 
tanıklar müdürünüze karşı söylediğinizi söylemişse eğer tutanakta, bu durum sizin aleyhinize haklı nedenle fesih sebebi doğurur.

durum biraz karışık olmakla birlikte bence tazminat alma şansınız mevcut. bir avukattan profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.
  • arma aski  (08.04.14 12:50:01) 
Direk işten kovulacağını sanmıyorum.en fazla uyarı alırsın falan gibi geliyor. Yapılan mallığı kendinizin gibi gösterebilirsiniz... "yaptığım mallıklardan dolayı projeden çıkarıldım" diye kendinizi savunabilirsiniz.

amaaaa. şayet şirket sizin askere gideceğiniz biliyor ve zaten tazminat ödememek için bu tarz bahaneler arıyorsa iş yokuşa sürülür. iyi bir avukatın çözemeyeceği şey değil ama haberin olsun
  • janavarorion  (08.04.14 12:51:59) 
Ayrıca PM üstüne alınmışsa ofise girememe sebebinizin kendisi olduğunu da kabullenmiş olur. söyleyin kendisine :)


  • godless frog  (08.04.14 12:52:04) 
güvendiğin bir avukata başvur, tabi bu vbaşvurduğun kişi işci davalarına hakim biri olursa daha iyi olur. ayrıca tazminat vermemek için işi yokuşa sürmeme ihtimalleri yok değil ama avukat dava açarsa iş mahkemesinde hertürlü işci 1-0 öndedir. rahatca paranı alırsın.


  • just d  (08.04.14 13:18:59) 
hiçbir şey yapma. askere giderken kıdem tazminatını alıp öyle ayrılırsın.
eğer sen tazminatını almadan önce seni tazminatsız bir şekilde işten çıkarmaya çalışırlarsa (hakareti gerekçe göstererek) işe iade davası açarsın (işyerinde en az 30 kişi çalışıyorsa ve 6 aydan fazla kıdemin varsa) ya da kıdem+ihbar tazminatı istersin.
seni işten çıkartacaklarını sanmıyorum, zaten sadece tutanağa dayanarak işten çıakrtamazlar, yazılı oalrak savunmanı da istemek zorundalar işten çıakrmak için. çıkarırlarsa da dediğim gibi işe iade davası açarsın.
son olarak; bir an önce sendikalı olmaya çalış.
  • de jure  (08.04.14 15:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.