[]

sağlık myo'ları için kitap tavsiyesi(doktor/hemşire/sağlık teknikeri)

sözlüğün kutsi'leri, house'daki topal doktorları, florance nightingale'leri, rahibe theresa'ları..
canlarım. bir sağlık meslek yüksekokulu bölümü için kütüphane oluşturmaya çalışıyorum. bu kütüphaneye alacağım kitapların genel olmazsa olmazları ve bir de hedef kitlenin düzeyinde olması gereken bazı parçaları olacak elbet.
misal fizyoloji için guyton, lippincott
anatomi için grey'inki..
ama diğer tıp bölümleri ve temel uygulama/literatür için ne almam gerekiyor bilmiyorum ben size bir liste versem, siz bana yazar tavsiye verseniz acayip hoş olur.

*diyaliz (bölüm diyaliz, her türlü iyi bildiğiniz kaynak kabulümdür, yoksa ben kafama göre alıcam nobeltıp'tan)
*tıbbi terminoloji(bunların resimlileri var, onlar iyi mi)
*hasta bakım ilkeleri
*hasta psikolojisi
*hasta ile iletişim
*tıp etiği
*temel ilkyardım
*mikrobiyoloji,parazitoloji,enfeksiyon hastalıkları(hatırlatma: adamlar 2yıllık okuyacak ve düz lise mezunu olup hiç biyoloji görmemiş dahi olabilirler)
*sterilizasyon
*biyokimya
*biyofizik
*nefroloji
*pediyatrik nefroloji
*biyoistatistik
*farmakoloji
*iç hastalıkları(tekrar uyarı:basit olmalı, okuyacak olanlar düz lise çıkışlı olabilir)
*damar yolu açmadır intraket takmadır bu tür ve benzeri uygulamaları görsel anlatabilen kitap




önemli not: unutmayın öğrenci arkadaşlar meslek lisesi ya da düz lise çıkışlı olacaklar. hepsinin sağlık meslek lisesinden gelmeyeceğinin özellikle bilincinde olmam gerektiği söylendi enstitü müdürü tarafından. bu bölüm 2 yıllık ve amaç tekniker benzeri eleman yetiştirmek.

şimdiden çok sağolun. hepiniz benim bebeklerimsiniz :kalp

 
guyton, lipincot filan ağır olur sanki biraz.


  • algor mortis  (08.04.14 17:25:22) 
lippincot review ağır bir kitap değil bence, ağır olsun bulunsun derseniz lehninger biyokimya'nın ilkeleri. baba kitapları alın kesin bulunsun.

tıbbi terminoloji için resimlileri iyi olabilir.

anatomi için:
www.medikalkitabevi.com (bu güzel bir kitap, yazarı hocam, normalde daha ucuz)

fizyoloji için: vander de ucuz ve anlaşılır bir kitap, guyton ile takım yapabilirsiniz.

şunlar milli eğitim bakanlığının ders modülleri:
www.megep.meb.gov.tr

buradan da sağlıkla ilgili kitapları seçip indirebilirsiniz. sağlık meslek lisesi öğrencileri bunları işliyor.

biyoloji için baba kitap olarak campbell biyoloji'yi alabilirsiniz. herkes anlayabildiği kadarını anlar, basit kısmı da var zor kısmı da.

annemler modül kullanıyor, ek kaynak kitapların adlarını öğrenip editlerim burayı.
  • Lim5  (08.04.14 19:36:28) 
İç hastalıklarında kliniğe giriş olarak kullanılan semiyoloji kitabı var abdulkadir kayısının onu muhakkak almalısınız, stajlara başlamadan her tıp öğrencisi okur çünkü genel bilgiler içerir. Ayrıca guyton falan ağır değil mi? Ya da gidip harrison almak mantıksız olur sağlık meslek lisesindeki öğrenciye. Hem anlamaz hem de hevesi kaçar.


  • lal u ask  (09.04.14 02:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.