[]

itü'deyken erasmus yapmış kişiye hibe sorusu

merhaba,

bize okul hibenin belli bir kısmını veriyor, kalanını da derslerin belli bir kısmından geçtikten sonra vermeyi vaat ediyor.

öğrenim sözleşmesindeki alınan toplam kredi'nin mi %70'inden geçilmesi gerekli yoksa 30 kredinin mi %70'inden geçilmesi gerek? (ikinci seçenek, ne olursa olsun 21 krediyi başarmamız gerek demek oluyor, öğrenim sözleşmesinde değişiklik yapsak da 21 kredi almamız gerekiyor demek)

benim durumumda önce 60 kredi almıştım. sonra 48 krediye düştü.
60 kredinin %70'i 42 kredi, 48 kredinin %70'i 33,6.
ben paramın kalanını almam için kaç kredi başarmam gerekiyor?

teşekkürler:)

 
O durum biraz karışık.
Eğer dönem sonunda, sen geldiğinde Erasmus Ofisi'nin parası varsa başarıya pek bakmıyor. Geldiğinde Erasmus Ofisi'nde biriken hibe azsa o zaman başarıya bakıyor. Alınan toplam kredinin %70'inden başrılı olmak gerekiyor. Alınan kredi de öğrenim sözleşmesinde geçen kredi.
Sen oradayken ders açılıp da sonradan kapandysa ya da hiç açılmadıysa, sözleşmedeki dersleri bir şekil alamadısan bir derse tolere ediyorlar. Sonrasında kalan derslerin yerini saydıramayacak olsan da başka derslerle doldurmanı bekliyorlar ve "Kredi doldurmadın" diyerek vermeyebiliyorlar.
Durum ne, ona göre yorum yapayım.
  • aychovsky  (07.04.14 19:44:13) 
itülü değilim ama erasmus'u bildiğim kadarıyla aldığın kredinin %70inden geçmen lazım. bunun yanında en az 30 kredi alman lazım. senin durumun için 48 krediden %70ini geçmen lazım. yani 34.

ayrıca aychovsky+1. dediğimi yaparsan hibenin kalanını kesin alırsın. ama o yıl gidenlerin başarı durumuna göre bu koşulları esnetebiliyorlar. mesela 30 kredinin 15inden geçsen bile hibe artmışsa sana da verirler gibi.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (07.04.14 19:44:43 ~ 19:47:54) 
@aychovsky durum şu, açılmayan dersler, çakışan dersler oldu. sonrasında LA Change yaptım.

şu an LA Change ile 48 kredim var

60 kredinin mi %70'ini bitirmem lazım (60 ects gerekli alınması gereken 48 aldım)
48 kredinin(aldığım kredi sayısı) mi %70'ini bitirmem lazım?

teşekkürler
  • dunden kalmis yemek  (07.04.14 22:15:26) 
Şöyle ki iki dönem gittiysen minimum 60 kredinin %70'i oluyor. 60'ı doldurmayınca "Neden doldurmadın, neden" diyorlar. İTB, vb ile doldurmanı bekliyorlar.

Bunu da sorun ederlerse, para yoktur demektir. Para olunca o da sorun olmuyor da. "Neden 48 aldın" kısmından sorun çıkabilir. İkna edersen verebilirler de. 42'yi geçersen vermeme için daha az bahane olur. Bir 42 beklerler. Yarın ben bunu millete sorayım.
  • aychovsky  (07.04.14 22:21:22) 
Saolasin.

Sonucta erasmusa gelirken leaning agreementimda 60 ects vardi ancak la changeimi onaylayan da (48 krediyi) yine erasmus ofisi. Neden aldin 48 demezler heralde onay vermislerdir...

Yarin yine mesajinizi bekliyorum.
  • dunden kalmis yemek  (07.04.14 23:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.