[]

B2B,C2C,B2C

Sevgili Dothraklar!

Anladığım kadarıyla; B2C (Business to Customer) iş modeli bir şirketin bir müşteriye bir ürün/hizmet satması.

C2C (Customer to Customer) benim gittigidiyordan başka bir müşteriye bir şey satmam.

Peki ama B2B nedir? Ve yukarıda yaptığım tanımlamalar doğru mu?

"Elinin altında internet var ulan araştırsana" dediğinizi duyar gibiyim. Araştırdım ama anlamadım valla yalan yok. Sanırım anneye anlatır gibi izaha ihtiyacım var bu konuda.

 
B2B business to business. bir firma düşünün bayilerine satış yaptığı bir portal var. bu sistem üzerinden bayiler üreticiye siparişlerini geçiyor sonrasında mallarını alıyor ve nihai tüketiciye satıyor.


  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (07.04.14 15:42:50) 
üretici bir firmanın son kullanıcıya değil de başka bir firmaya ürün satışı. örneğin uçak motoru üreten ge ve boeing firması arasındaki ilişki b2b ama mr cihazı üreten ge-memorial hastanesi arasındaki ilişki b2c.


  • spatzle  (07.04.14 15:44:33) 
doğalgaz şirketleri evsel kullanıcıya gaz satarken b2c oluyor ama doğalgazla çalışan bir elektrik santraline satarsa b2b oluyor mesela


  • argent dawn  (07.04.14 16:01:45) 
mersedes fabrikası yedek parçayı bayisine satarken b2b,

bayi sana satarken b2c.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (07.04.14 18:40:25) 
illa sonunda müşteriye gitmesine gerek yok. şirketlere su dağıtan sucu lar da b2b çalışmış oluyor.


  • acan99670  (07.04.14 18:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.