[]

Yakıt Tasarrufu

Merhaba Galya'nın at arabası ustaları;

Bende 2012 model Chevrolet Aveo var.. Otomatik vites benzinli bir kara delik kendisi. Benzini koyduğumuzu hissettiğinde benzinciye geri dönüyor direk..
Şu ana kadar 8 aylık süreçte, 19 depo benzin aldım ve harcamam 100 km'de ortalama 11.05 lt..
Bir depoyla max 450 km yapabiliyor. (Şehir içi..)
Ayda 2 depo benzin koyuyorum. Daha fazlası gerekmiyor.

Ben ne yapayımki, bu manyak 55-60 kuruş yakmasın km.de?

 
Tüp taktır (uyumlu mu bilmiyorum, araştırmak lazım) veya aracı değiştir.

Devirli kullanma diyeceğim ama otomatik vites...
  • ventruefox  (07.04.14 13:27:58) 
Tüp taktıramıyorum, garaj var.
Araç değiştirme işi de aşırı masraflı geliyor. Chevrolet Türkiye'den çekild, ikinci el fiyatları taban yaptı şu aralar..
Devir olayını da olabildiğince düzgün deniyorum.. 3bin-2bin arasındayım.. 2500 ideal gibi..
  • quaker  (07.04.14 13:33:41) 
Araç değiştirmek dışında pek bir alternatifin yok. Benzinli otomatik sedan yakıt ekonomisi düşünen biri için en son seçenek olmalıydı zaten.


  • arnold schwarzeneger  (07.04.14 13:43:43) 
lastik havalarını arttır eğer düşükse... sürücü kapısını açtığınızda koltuğun hizasında bir yerlerde lastik basınçlarının yazıyor olması lazım. "eco" olarak ne yazıyorsa onu basın... misal bende (aveo dizel ltz) "eco" olarak 40 psi yazıyor; tabi 40 psi basınca sekiyorum ceylan misali, hele yolcu da binerse oy oy oy :) şimdi 32psi basılı arabada, konforlu ama yakıtım arttı...


  • mortar  (07.04.14 15:17:55) 
benzini arabaya dök, yak.

şaka ama tam da değil.

depo temizleyici kullan, ateşleme sistemi pislik içinde olabilir.

bunun dışında da, hava filtreni, varsa yakıt filtreni değiştir. rot başlarını ve z rotlarını kontrol ettir, sürtme yapıyor olabilir. el freni tam bırakmıyor olabilir. arabayı genel bir bakımdan geçir.

daha da olmazsa, kaliteli benzin bulmaya çalış. benzinlik değiştir.

yine olmazsa yak gitsin amk.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (07.04.14 18:58:59) 
benzinli otomatik vites almışsın üstüne söylenecek birşey yok ki birde aveo. lpg kapalı otoparklara giriyor dolum ağzını kısa bıraktır, benim bir önceki arabamda pompacı dolum yapabilmek için aracın altına giriyordu, mızmızlanana sigara veriyordum. tabiki simit tank kombinasyonuyla, yakıt gösterge ışıklarıda debriyajın yanında olsun


  • gokhan atestepe  (08.04.14 01:32:17 ~ 01:33:10) 
Otomatik vitesli arabada ne kadarını uygulayabilirsiniz bilemedim ama, şöyle birkaç öneri mevcut: yuzbin.net


  • sevgikusunkanadinda  (08.04.14 01:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.