[]

İşler nasıl?

Duyurucu KOBİ arkadaşlara seslenmekteyim. İşleriniz nası allahısen? Seçim öncesidir bilmem nedir dedik biraz durgunluk olacaktır dedik ama resmen 2009 krizi zamanlarına geri döndük.

İş yok lan resmen kan ağlamaktayız. Sizlerde durumlar nasıl? Kime sorsam ciddi anlamda ah işitiyorum. Ama klasik esnaf ağlaması değil cidden ekonomik olarak kötü durumdalar.


 
ekonomi on numara beş yıldız, milletin parası olmasa avmler dolu olabilir mi gibilerinden bir sürü laf işitiyoruz televizyonlarda ama gizli bir kriz içinde olduğumuzu söylüyor izlediğim tüm ekonomi programları. yandaş medyayı buna dahil etmiyorum. günlük güneşlik her şey malum.
yakın bir arkadaşımın emlakçılık yapıyor. ekimden beri 3 tane ev kiralayabildiğini söyledi. var sen düşün. 3-4 aya bu kriz açıkça patlayacak diye dinledim ajanstan. moralini bozmak gibi olmasın ama cumhuriyet tarihinin en büyük krizi dedi, kim dedi hatırlamıyorum ama ulusal kanalda izlemiştim.

  • biliyorum ki ben  (07.04.14 12:45:33) 
Bizim işler de ramazandan beridir durgun. Gezi olayları da etkiledi bizim sektörü ama sonuna kadar destekledik direnişi.

Şimdi şimdi birazcık düzelme var ama dur bakalım.
  • old possum  (07.04.14 13:45:27) 
merak etmeyin, sizde bir anormallik yok. sanayinin göbeğinden rahatlıkla söyleyebiliyorum bunu. çoğu firmada yaprak kıpırdamıyor. şu an için krizin boyut değiştirmemesinin tek nedeni ödemeler konusunda çok büyük sıkıntılar başlamadı, ticaret yavaşladı ama insanlar alacağını gecikmeli de olsa bir şekilde alıyor şimdilik. çarkın o tarafı da kırıldığı anda gerçek kaos başlayacak gibi duruyor.


  • silent storm  (07.04.14 13:48:18) 
fırtına öncesi sessizlik var şimdi. yakında silent stormunda dediği gibi ödeme zorlukları başladımı o zaman göreceğiz "ama akp ekönömüyü düzölttüüüüee" cileri.


  • arnatuile  (07.04.14 14:19:21) 
Iç piyasa işlerimiz bizde de durgun, yılbaşından beri kesat deniliyor.
(Dahili Satış Bilgisi)
Ihracatımız %60 cıvarı olduğu için vaziyeti kotarıyoruz.
  • gece lampulu  (07.04.14 14:24:04) 
firmalarin sorunu; isletmelerin yillik planlariyla dogrudan alakali. lakin isler duzelecektir elbette.

piyasada durgunluk var, dogru; ama ya olmasaydi? olmasaydi da isler iyiye gidebilecek degildi zaten. isler iyiye gitmezse n'olur peki? isler, kotuye gider ve moraller sifira yaklasir. sonra psikologuyla psikiyatristiyle bogus.

cikmasi beklenen krizden kormamak lazim; cunku oyle. guclu olun. hep ufka bakin.

piyasa, yapilmasi uzerine kurulmus bir kavramdir. once "sacim sekil, onumden cekil" moduna girilir, sonra da en azindan bi celik jantli temprayla piyasa yapilir ve pompei yollarina dogru ilerlenilir.

piyasanin uzerindeki durgunluktan kurtulmasi icin kendini toparlamasi ve bi disari cikip hava almasi gerekir. aksamina da islattik miydi tamamdir.

bizlerin, "kobiler" olarak en canimizi skan sey ise; "lakers bu sene playoff'a giremezse sokayim boyle nba'e"dir. hep piyasa yuzunden; gari giz tavlayip tecavuz etmekten top oynamayi unuttu godos! evet.
  • merdümgiriz...  (07.04.14 15:58:23) 
piyasada "seçimdendir" demeler kesildi, yoğunluk azken firma içinde oyalandık, seçim sonrası yeni fırsatlar aramaktayız ama pek tat tuz yok, ciromuza rekabet üstünlüğümüzden kaynaklı olumlu bir etki var. Yılbaşı sonrası gelen zammı geciktirmeden fiyata yansıtmak gibi bir hata yaptık ama yine de işler "kötü" değil.


  • ateyist_  (07.04.14 16:08:34 ~ 16:09:23) 
@alkolik, işleri gerçekten iyi giden biadam böyle sürreal biey yazmaya vakit bulamaz bence :)

Beim işverenim Alman, onlar bile ekonomik durgunluktan yakınıyor. Vay bize, vaylar bize.
  • arnatuile  (07.04.14 16:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.