[]

yurtdışına göç eden / edecek olanlar ??

özetle ülkenin siyaseti de sporu da insanı da mala bağladı baylar bayanlar... yaşım 25 , taze mühendisim ama bu yaştan bıktım lan burdan..dışarıya göç etme fikrim var ciddi ciddi.
kanada üzerinde durdum araştırdım falan..ama bu işler nasıl olur,yapan / yapacak olan var mıdır?? tavsiye ülke var mıdır ??



 
kac kurtul bilader... Kariyer.net i iyi arastir yeni mezun ariyorlar. Ararlarsa parayi hic dusunme bas git. Parayi gidince daha kolay halledersin.


  • paudi  (07.04.14 12:12:06) 
hangi okul, bölüm


  • pampalar  (07.04.14 13:23:27) 
fransa paris'te yaşadım. amerika'nın küçük bir kasabasında yaşadım. hayattan beklentilerinle alakalı birazcık. ruhu yaşlı biriysen, rahatına fazlaca düşkünsen amerika, kanada gibi ülkeleri tercih etmelisin. gencim güzelim, bol bol gezerim, iş dışında da aktif bir hayatım olacak dersen avrupa güzel seçim. aylık 10 bin tl üzeri gelirin varsa türkiye de seçenekler arasına girer bence.

nasıl yapılır: linkedin'den global firmaların ilanlarını takip et, cv yolla. ya da her ülkenin kariyer.net gibi bir portalı var. şanslı bir insansan eurojobs.com'da profil oluştur, response rate çok düşük ama denemeye değer. başarılar.
  • yigitovic  (07.04.14 13:47:35) 
@pampalar mekatronik mühendisliği şubat mezunuyum.. var mı elinde iş avrupada :)


  • srhn_fb  (09.04.14 11:05:48) 
insanın kendi ülkesi gibisi yok. en güçlü olduğun yer burası. espri yapamayacağın, devrik cümle kuramayacağın bir dilde hayatı da simple present tense yaşarsın. yurtdışına göç edenler gittiğinde de görürsün hindistan bangladeş veya uzakdoğudan gelen kendi ülkesinde acından ölecek başka çaresi kalmamış insanlar. ve her zaman 2. sınıf vatandaşsın batı ülkelerinde.


  • kelepir  (09.04.14 11:19:36) 
@kelepir, dostum dediklerinin tek bir harfine bile katılmıyorum.

ben de makinacıyım yeni mezunum, siktirip gidecem master kovalıyorum, bi de üstte gelir 10bin falansa demiş bi arkadaş, onu alalım buradan.
  • pampalar  (09.04.14 11:27:50) 
@pampalar
gecenin bi vakti gözlerin yaşlı caddelerde türk restoranı ararken bu söylediklerim aklına gelir de ah kelepir kardeş haklıymış dersin.

  • kelepir  (09.04.14 11:44:13) 
@kelepir
türk restoranını dünyanın her yerinde bulabilir oğlum, hatta türkiye'den yediğinden daha bol etli ve leziz döner yer.

  • baldur  (09.04.14 11:45:38) 
@kelepir, daha önce yaşadın mı yurt dışında yoksa bu fikirlerin duyduklarının bir yorumu mu ?? gidiym ne iş olursa yaparım mantığında olsam dediklerin doğru olur.ama 4 arkadaşım yurt dışında iş buldular 4er bin dolardan ve şu an keyifleri yerinde.. 1 limona 1 dolar vermek koysa da adam hafta içi çalışıp hafta sonu kral gibi eğlencesini sosyal aktivitesini yapıyor. ki beni bu güzel ülkemden en çok soğutan az para değil. Özel sektörün mühendisleri sömürmesi + Türk insanının ne yazıkki gün geçtikçe düşen IQ seviyesi ( laubalilik yapmıyorum arkadaşlar küfür etmeyin,benim de 180 190 değil elbet ama en basitinden metroda inenlere öncelik vermeden hayvan gibi içeri dalan adama bile uyuz olmaya başladım vs.


  • srhn_fb  (09.04.14 11:47:53) 
helal olsun lan. tam derdimiz para değil yazacaktım ki yazmışsın.

"Özel sektörün mühendisleri sömürmesi + Türk insanının ne yazıkki gün geçtikçe düşen IQ seviyesi "

mastera başvur, çok ciddiyim, toefl kas, sonra pırr..
  • pampalar  (09.04.14 11:49:51) 
@pampalar kardeşim okumak bana göre değil artık ya.kendimi tanıyorum yapamam yani.belki işletme falan bi yüksek düşünürüm ilerde yöneticilik vasfım olsun diye ama kendi bölümüm çok kasıyodu yükseği falan koyar bana :)
aynı kafadayız senle anlaşıldı. çalışıyo musun şu an bi yerde? kpss kastıran ve mke'de 3.3yuz alan,ama cok rutin cok sıkıcı lan hayat diyen arkadaşım da var, özelde 1.5 alan ama hergun yeni bişey öğrenen cok calıstırılan da.. 2sinin ortası lazım bana ama o da mükemmele kaçıyo bulamayız zaten..

  • srhn_fb  (09.04.14 11:54:31) 
@srhn_fb
daha önce yaşadım yurtdışında. eğer amerikada doğsaydım amerikalı olsaydım orda yaşardım sonuçta en az 150 yıl ilerimizde olan bir ülke. türkiyenin haritada nerde olduğu umrumda bile olmazdı. ama bizim koyunumuzun bakışı bile farklı sözü çok doğru. vatan hasreti daha ağır basıyor. bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş.

  • kelepir  (09.04.14 12:22:37) 
@kelepir bi de ben yaşıyım bakalım vatan hasreti neymiş nasılmış çok olursa ki kendimden eminim sanmıyorum döneriz nolacak .)


  • srhn_fb  (09.04.14 12:59:12) 
tr'de kendini geliştirebileceğin mühendislik imkanları çok kısıtlı benim gördüğüm kadarıyla. bosch'ta da arçelik'te de böyle bu işler. ben mastera gideceğim sonra da orada kalacağım, tez aşamasında büyük kolaylık oluyormuş işe girme kısmı, o yüzden master'a git dedim, yoksa buradan araştırıp y.dışı iş bulman zor be olm


  • pampalar  (09.04.14 13:22:58) 
onun sıkıntısını çekiyorum şimdi zaten :/ sen planı yapmışın hayırlısı olur umarım hakkında.. kurtar kendini mühendis kardeşim ..


  • srhn_fb  (09.04.14 13:28:40) 
yok mu yurt dışına kaçan??


  • srhn_fb  (10.04.14 11:59:33) 
hortlatalım başlığı..


  • srhn_fb  (17.04.14 11:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.