[]

Hangi bisikleti seçmeliyim?

merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler. benim bisikletçi arkadaşlara bir sorum olacak. bir bisiklet almayı ve okula gidip gelmek için, şehirde, bazen toprak yollarda, ama genelde yamalı (ve delik deşik, ülkemizin yolları malum) asfalt yollarda, bazen turda, bazen spor amaçlı, bazen kaldırımdan yola inerek kullanmayı düşünüyorum. dağda kullanmayacağım veya yarışa katılmayacağım. ülkemizin şartları düşünüldüğünde hangi bisiklet buna uygundur?

ve ikinci sorum şu, şehir/tur bisikletleri buna uygun mudur? dağ bisikletleri ile bu kullanım şartlarında verim almam sanıyorum.

son olarak 16 yıldır bisiklet kullanmaktayım, giriş seviyesi bir bisiklet almayı düşünmüyorum ama profesyonel alacak kadar da bütçem yok. bu açıdan bakacak olursak yeterli bir bisikletin fiyat aralıkları nelerdir? markalar arasında belirgin farklar var mıdır?

 
ben epey faydalandım bu başlıktan:
eksisozluk.com

  • mat couthon  (07.04.14 12:06:15) 
Şehir içi kullanım için dağ bisikleti alma lütfen. Ben de pek bisikletten anlayan biri değildim. Aynen senin söylediğin şeyleri göz önünde bulunduruyordum ama gittim sırf şekli güzel diye dağ bisikleti aldım gerçekten çok yorucu oluyor. Yol bisikletiyle aralarında gerçekten fark oluyor.


  • congratulations  (07.04.14 12:35:48) 
bütçem 1000 tl civarı... İkinci el alsam da olur. Ama bir 10 sene sürekli kullanıma dayanacaksa 1400'e kadar çıkabilirim.


  • frodox  (07.04.14 12:56:44) 
benim de bir sorum olacak, 16 yildir ne kullaniyordun? sorma sebebim, yani okula ise vs gitmek icin yeterli olmasi lazim elinde ne varsa, hatta daha iyi olur, cunku ilk haftalarda yollari tartacaksin, belki de bisikletin ami gotu dagilacak(ben yaptim da ondan soyluyorum, arabalarin yaninda tin tin giderken orospu cocugunun biri bana dogru kaykildi, hayvan gibi yuksek kaldirima ziplayamadigim icin bisiklet bi tarafa ben bi tarafa daha dun savruldum, bisikletin anasi bellendi) o yuzden kesinlikle en kiytirigini al, kullanabildigin kadar kullan, sonra ustalik doneminde yatirim yapmaya basla.


  • beriberi  (07.04.14 13:04:52) 
Bir ara sıkı pazarlıkla 1000 liraya Merida crossway 40v alınıyordu. Ben de bu modeli düşünüyorum.

Şehir bisikleti al derim.
  • iustitia omnibus  (07.04.14 13:13:45) 
@beriberi maalesef artık sürekli tamir istiyor, ayrıca eski bir model, 50 tl veriyorlar... Evet öyle saygısız ve serseri sürücüler de var. Fakat yine de şöyle bir şey duydum, kask ve ışık kullanınca en azından biraz daha fazla saygı duyuyorlarmış.


  • frodox  (07.04.14 14:04:43) 
@madafaka +1 321i tek geçerim. hatta bende yakında ikinci el temiz bulursam alıcam.


  • camiroquay  (07.04.14 14:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.