[]

sporcular bi bakıverirse - hem spor yapıp hem kilo almak için

merhaba, bir yıldır spora gidiyorum ama onu bırakıp 5 gündür p90x yapmaya başladığımdan beri sporda kendimi ne kadar zorlamadığımı anladım. şimdi ben 1.83 boyunda 73kg ağırlığında erkek kişisiyim. kilomu zaman içinde 80'e çıkarmak istiyorum ancak göbekli olarak değil genel olarak hacim kazanarak.

internet üzerinden yaptığım kalori ihtiyacı testlerinde günlük ortalama 3300 kaloriye ihtiyacım olduğunu gördüm; ancak ben günde sağlıklı ne yersem yiyeyim 1800-2000 kaloriyi geçemiyorum. bu şekilde kilo alacağım yerde zayıflarım heralde değil mi? 3000'lere çıkmak için öküz mü yemem gerekiyo benim, arada sağlıksız şeyler yesem bu ihtiyacı karşılayıp vücut yakar mı merak ediyorum, içime de pek sinmiyor ama. Varsa yiyecek önerileri de alabilirim.

Şekeri, un ekmeğini, alkolü (neredeyse), abur cuburu tamamen bıraktım.

şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

not: cevap alamadığım için tekrar soruyorum, hadi bi el atın.

 
kaloriden ziyade, daha doğrusu kalorinin yanında bunun içeriği de önemli. eğer kas kitleni artırmaksa ana hedef, protein ağırlıklı beslenmen lazım illa ki biliyosundur. dolayısıyla eğer böyleyse sana "kalorisi fazla" değil, "kalorisi fazla protein içeirikli" yiyecek önerileri lazım.

yok öyle değilse de ne bulursan ye işte. hakkaten öyle.

bir de bu süre zarfında gereksiz hareket etmelerini de azaltman lazım. dur bi durak önce iniyim biraz hava alıp yürürüm gibi şeyler bile belki de.
  • dafaiss  (07.04.14 01:05:20) 
sağlıksız şeyler değil de karbonhidratı arttırabilirsin biraz. ne bileyim lapa pirinç, sossuz-yağsız makarna, bulgur pilavı, patates gibi.

yalnız hacim alırken biraz yağlanmayı da göze almanda problem yok bence. sonuçta daha sonrasında definisyon yapabilirsin.
  • historien  (07.04.14 01:14:15) 
tanita denen detaylı vücut analizi yapan tartılar var eczanelerde.

ölçümünüzü yaptırın bazal metabolizma +500-800 kalori kas kütlesi kazanmak için yeterlidir.

basit karbonhidratlara gerek yok sağlıklı beslenmeye devam.
  • giderbey  (07.04.14 01:20:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.