[]

Apple pazarlama politikası ve sırrı nedir ?

www.aksam.com.tr istanbulda böyle kuyruk yaptıran ve insanları bezdireen mantığın adı nedir ? İnsanlar niye boyle bir şey için 1 gün önceden bekler ? Aplle nasıl bunu başarıyor ,açıkcası ben de gittim ama çok saçma herkesi tek tek içeri alıyorlar yoksa profesyonel bir usulle bilerek o kuyrukları yapıyorlar ,yoksa içeriye bir den fazla girişi sağlayan kapılar koysalar rahat giriş sağlarlar bu kadar sıra falan yalan ...İçerisi ufak bir yer öyle çok gezilecek büyük bir mekan da değil ..Ama hakketen pazarlama dahisi adamlar . siz ce sırrı nedir ?




 
böyle tek cümleyle falan mı anlatmamızı bekliyosun abi koca şirketi? :)
uğruna yapılmış belgeseller, kitaplar var. steve jobs, jony ive gibi ikonik isimler var ekstra araştırman gereken. tak diye sana belki de yüzyılın şirketinin sırlarını ekşiduyuru'da yazacak babayiğit olduğunu sanmıyorum.

  • hjarteblod  (06.04.14 21:52:06) 
resimlere bakınca sıradakilerin yarısı kadar mavi t-shirt lü çalışan olduğu görülüyor. amerikan amigoları gibi hareketler yapıyorlar. korkarım kuyruktakilerin bir kısmı da bunların adamlarıdır.


  • mea maxima culpa  (06.04.14 21:53:20) 
Insanlara kendini ozel hissettirecek sey, telefon bilgisayar degil, insan psikolojisi belki de,sattiklarini pompaladilar da pompaladilar

Isimlerini bagirarak iceri aldilar, ego ego ego

Tek tek dizmek de tamamen bu mantik.

Teknolojiden zerre anlamam ama satis isinin dehasi amerikalilarin en iyi satis yapan adamlarini topladiklari asikar.

Findik kadar ekran ile piyasanin minakoyuyolar.
  • cecilia  (06.04.14 21:54:08 ~ 21:55:50) 
soruyla alakasız olacak ama ilk gün olduğu için indirim mi vardı ki?


  • camiroquay  (06.04.14 21:55:40) 
hjartblod +1
mea maxima.. +1
cecilia +1

Harbi neden insanlar gitti ki? Ne yeni ürün ne piyasada olmayan bi ürün var akşam 9 da gelmek nedendir?
  • basond  (06.04.14 22:00:13 ~ 22:00:56) 
yok illa ki gerçekten meraklı sıraya giren insanlar da vardır, onlar da eleştirmiyorum, giderler, alırlar, güzel ürünlerdir vs.

ama mavi t-shirt lü arkadaşlar çok dikkatimi çekti. resmen amigo gibi hareketler içindeler.
  • mea maxima culpa  (06.04.14 22:12:28) 
mavi t-shirtlüler zaten orada çalışanlar sanki?


  • prodeq  (06.04.14 22:18:08) 
ben de neden kuyruk oldugunu hic anlamamisimdir. arkadas zaruri ihtiyacin olan bir seyi bedelsiz mi agitiyor bu adamlar. hadi amerikada olusan kuyruklari gorup, "olum bu amerigalilar harbiden mal adamlar" dedik ama ayni seyi turkiyede gormek de enteresan. adamlarin urununu alirsin kullanirsin seversin ama saatlerce sirada bekletecek kadar hayati bir urun mudur bunlar anlam vermedim.

neyse gacayim...
  • exlibris  (06.04.14 22:19:15 ~ 22:19:58) 
mavi t-shirtlüler çalışanlar.

ama amigo gibi davranıp milleti çoşturuyorlar.
  • mea maxima culpa  (06.04.14 22:20:33) 
bir marka olustur.

ikonik ögelerle doldur. (twitter kusu, apple logosu, facebook mavisi, adidas 3 cizgisi)

ürün kalitesini arttir. yenilikci bir seyler ortaya koy.

sirrin varmis gibi davran. en ufak detayi dahi gizem unsuru ekle. gerekirse prototiplerini sen piyasaya gizlice sür. dedikodular yay. sonra yalanla. sasirt insanlari. bekleme ihtiyaci duysunlar.

beklentilerini karsila.

prestij kazan. ismin ve ürünün bir marka haline gelsin.

ödeme kolayliklari sagla. teknolojik altyapiyi ihtiyac duyacaklari sekilde hazirla. kapali sistem oynadigini unutma. bir ürünün icin diger ürününe ihtiyac duyulsun.

sonra bozabilirsin. b.k gibi ürünler falan da cikarabilirsin. kazanmaya devam edeceksin ama nasilsa.

dipnot:mümkünse ölmek üzere olan bir ceo bul ya da öldür. ölürse kahramandir, ölmez de malvarliginin büyük kismini yardim kuruluslarina paylasirsa bill gates gibi halk gene de sevmeyecektir o kadar.

son: make profit.

benzer hikayeler var. elbette gercekci degil ama cok seyle örtüsüyor. bir internet ditesinde okumustum benzer düzenleri. arastirirsan cikar belki.

edit:oraya bir yere sunlari eklemek lazim.

-pahali yap. ucuz yaparsan ve herkes rahatca alabilirse olmaz. pahali yap ki sadece bir ürün degil bir marka aldiklarini düsünsünler. ucuzlarsan kaybedersin.

-international düsün.

-giderek pahalilandirirken eski ürünlerin sanki ucuzladigi degersizlestigi imajini olustur ki en son en yeni ürüne ihtiyac duyduklarina inansinlar. daha hizli daha uzun ekran daha zart zurt. bir de zaten genel kani pahali olan iyidir diye. körükle gitsin be.
  • wiillii  (07.04.14 01:34:56 ~ 01:44:56) 
@wiillii:

Söylediklerine genel olarak katılmakla birlikte "giderek pahalilandirirken eski ürünlerin sanki ucuzladigi degersizlestigi imajini oluştur" kısmına itirazım var.

Apple ürünlerinin fiyatları bellidir ve kolay kolay değişmez. Örneğin iPhone'un en alt modeli şu an 650USD. Bu geçen sene de böyleydi, seneye çıkacak yeni telefonun fiyatı da bu civarda olacak.
  • zombi  (07.04.14 10:37:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.