[]

Şiir konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var?!

Önce bir film skitiyle gireyim konuya.

-----spoyler------

Lanet olası şiiri yazmaya herkesin hakkı var. Evet herkesin hakkı var!

-----spoyler------

1- Bazı çalakalem şiir çalışmalarım var. Genelde özensiz ve düzensizler. Hiçbirini kaydetme gereği duymamıştım şimdiye dek. Tür ve konu sınırı sorunum yok. Sadece serbest nazım denen şeye ve şiirlerin sürekli aşk üzerine yazılmasına kılım hepsi o.

İlk kez sözlükte kaydettim birkaç denememi. Haiku üzerine. Acep siz sevgili şiir sevenler bir bakıverse de değerlendirse nasıl olmuş diye; oturur sevinirim yani. Ona göre ya şiir yazarım, ya da sonsuza dek şemsiye yapmaya devam ederim.

(bkz: haiku/@ataturkiye) (gırgır için yazdıklarımı elbette kaale almayınız.)

Buraya kadar elinde kadehle ahaha diye gülen laikler gibi gülmediyseniz ikinci sorum sizler için geliyor.

2- Şiirlerimi profesyonel anlamda değerlendirmek istersem ne önerirsiniz? "Konu şu olsun, şu tarzda yaz, Türk edebiyatının şuna ihtiyacı var" vs ya da aklınıza ne gelirse bütün tavsiyelere açığım.

Şiir gibi günler dilerim.

 
abi sanki şiirden çok özlü söz gibi olmuş.


  • alokozay  (31.05.09 13:38:04) 
@alokozay; o türün özelliği o yani, 5-7-5 heceye sıkıştırabildiğince anlam yükleme olayı :)


  • ataturkiye  (31.05.09 13:40:47) 
blogun varsa oralarda yayınla belki bakarsın gün gelir popüler bir msn nicki olur ne dersin?

entry ca yılın başlıgını açmış yav eki eki eki
  • alokozay  (31.05.09 13:43:34) 
@wizard_merlin yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim.

Evet bir dönem sadece kendim için yazdım ve hepsi yok oldu. Şimdi ise herkes için yazıyorum.

Beni ayıran farklı ne var? İnsanları düşünmeye sevk etmeye çalışıyorum. İmgeler, özlü kelamlar vs kullanarak bahsetmek istediğim noktaya insanların çıkmasını sağlamaya çabalıyorum. Parmak ve yıldız hesabı. Uslübümün çok farklı olduğunu sanmıyorum çünkü gökkubbe altında denenmemiş tür/çeşit yok. Yine de kalıp kullanmamım sebebi 21 yy'da insanların kolaycılığa kaçıp her yazdıkları ölçüsüz şeye şiir demeleridir. Bu da beni yaşadığım zamanda farklı kılıyor. Belki 18. yy için bu böyle değildi orası tartışılır.

Aslen pozitif bilimci olmakla beraber fizolofluk geçmişim de var. O konuda bir eksiğim olduğunu sanmıyorum. En azından düz adamdan farkım var :)

Söyleyiş tarzımı geliştirmeye ve daha melodik yazmaya çalışıyorum. Çünkü bu şiirin özü.

Farklı olmak aslında konu ile mümkün ama herkes aşk ile ilgili yazıyor. Sorun da bu zaten. Dünyada başka konu kalmadı gibi bir şey. O yüzden farklı arayışlar içerisindeyim ve o konularda yazmaya çabalayacağım.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.
  • ataturkiye  (31.05.09 14:28:18) 
Ben de onlarca şiir yazmış ve bunları yakın zamanda yayınlamayı düşünen biri olarak konu hakkında size yardımcı olabilirim. Ya da beraber bi çözüm üretiriz. Gerçi gelecek şiirlerim eskilerinden daha iyi olacak ama eskileri arasında da güzel olanlar var ben de bi yayınlayayım diyorum.
Adresimi ekleyin ilsadozkan hotmail isterseniz biraz şiirden konuşuruz.

  • Karluk  (31.05.09 14:46:56) 
sizin şiirde tercih ettiğiniz biçime uygun mudur bilmiyorum ama türkçe edebiyatın 80 sonrasında doğan kuşakları gerçekçi ve analitik bir açıdan konu etmesi iyi olur, her kuşağın kimliğini, sorunlarını yansıtan edebiyat eserleri var ama bizden 30 yıl sonrasına sadece ekşi sözlük kalacakmış gibi geliyor bana yazılı olarak


  • hayali arkadaş  (01.06.09 01:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.