[]

blogum hakkında yorum istiyorum ey kediseverler! vol. 2

3 hafta önce açtığım sitede burada söylenen bir çok öneriyi hayat geçirdim, yazılar yazdım, soru ve cevap sistemi kurdum. şimdi tekrar öneri istiyorum! daha iyi neler yapabilirim? hangi konularda yazabilirim? facebook ziyaretçilerini sayfaya nasıl çekebilirim? sizin merak ettiğiniz kedü konuları neler?

bir de ekşide başlık açsam mı? çok mu narsist olur?

blog.kedilerleyasam.com

danke!

 
öncelikle süper, ellerine sağlık.

daha önceki duyurunu görmedim yazıldıysa bunlar tekrara düşecek şimdiden kusura bakma:

- sokak kedileri ile ilgili olabilir: onları beslemek (nelerle, nasıl, su nasıl verilmeli, havalar ısınıyor kaç günde bir değiştirilmeli sağa sola bozuk şey bırakmamak için vs.), onları korumak, yavru kedileri korumak, gözleri bazen iltihaplı oluyor neler yapılabilir gibi uzar gider.

- arada veterinerlerle ortak yazılar koyabilirsin. tanıdığın biri varsa ya da rica edersin: en çok sıkıntı olan, sorulan konularda senle röportaj yaparlar ya da bilgi yazısı yayınlarsın onların ağzından.

- konuk kediler ve sahipleri alabilirsin. fotoğraflarıyla birlikte kediyi sahibini ilişkilerini tanıtırsın. her sahip her kedi bir öykü olur. bu da ilgiyi arttırır. hem yer almak isterler, hem de yer alan tanıdıklarına gösterir.

- oyuncak, ürün önerileri olabilir. yaratıcı ürünler varsa tanıtabilirsin.

aklıma bunlar geldi şimdilik :)
  • kirazıseviyorum  (06.04.14 13:55:04) 
ben blog işinden neyin anlamam, kedileri de amatör olarak severim, dolayısıyla blog konusunda hiçbir önerim olamayacak fakat tasarım şu haliyle hiç fena değil. karman çorman değil ki benim dikkat ettiğim belki de tek şey bu bloglarda. güzel.

ekşi'de başlık açsan narsist olmaz, hayır. emek edip uğraşmışsın, kişisel reklam amaçlı saçmasapan bir blog değil bu. açmaman hata hatta. her entry'nin altına linkini verirsen seri eksilerim ama.
  • pescador  (06.04.14 13:59:25) 
muhteşem olmuş bence de.

facebook ve twitter hesapları açıp, bunu da blogger'a bağlarsan çok daha güzel bir döngü olur. onun dışında insanlar yeni yazı isterler, uzman olduğunuz konularda, hele ki cevabını da arıyorlarsa, tavsiye isterler. bilgisayarınıza yazı depolayın, haftada bir, 4 günde bir, size kalmış artık :) bu yazıları periyota bağlayın. bağlayın ki herşeyi yazdıktan sonra "ee noldu lan şimdi, konu bitti" olmasın.

güzel bir blog ismi olmuş, bunu biraz profesyonel yardımla normal domain'e ve hosta taşırsanız daha da güzel olur. bir de google adsense reklamı veya petshop reklamı vs. alırsanız hem ek gelir kazanmış, hem de sitenin masraflarını çıkartmış olursunuz.

yakın zamanda bir blog açmayı düşünüyorum, sizden de yazı isteyebilirim blogunuz hakkında. karşılıklı tanıtılmış oluruz :)
  • sevgikusunkanadinda  (06.04.14 14:19:05) 
öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. :)

@kirazıseviyorum

veterinerimle konuşup ondan da yazı almayı düşünüyorum. konuk kediler ve sahipleri çok güzel bir fikir. ürün tanıtımı da mantıklı :)

@sevgikusunkanadinda

blog vps üzerinde çalıştığı için normal site aslında :) kedilerleyasam.org, kedilerleyasam.net vb. hep buraya yönlenmmiş durumda :) hosting'e de vps olduğu için biraz fazla para veriyorum ve yönlendirme sistemi var en yakın server neredeyse oradan bağlanıyor sistem (bkz: cloudflare). facebook hesabı var ama twitter vs.pek bir şey paylaşamam sanırım. blog değişimi de güzel bir fikir :)
  • passion rules the game  (06.04.14 14:23:24 ~ 14:25:00) 
türkiye'de veterinerlerde sunulan pansiyon hizmetinin kalitesi hakkında yazabilirsin. bence önemli bir konu.

kısırlaştırmanın yararları ile zararları (erkek kedilerde böbrek sorunlarına yol açabiliyor, bunun dışında bir zararı varsa bilmiyorum) karşılaştırılabilir.

iyi niyetle yapılan yanlışlar gibi bir konu açılabilir.inek sütünün aslında kedilere bir yararı olmaması ve alerji yapabildiği üzerinde durulabilir.

hamilelik sürecinde ve doğum sonrasında kedilerin bebeğe de anneye de bir zararı olmadığı hakkında da yazabilirsin. bence bu da merak edilen bir konu.

aklıma gelen başka bir şey olursa tekrar yazarım.

hayırlı olsun blog. :)
  • m e l t e m  (06.04.14 14:31:03 ~ 14:38:31) 
bence tasarım için biraz uğraşırsan daha ayırt edici olur,biraz daha ortalamak ya da sollamak gibi.

içeriğe gelince bayıldım,gerçekten bayıldım o minnak minnak fotoğraflar ve detay içerikli yazıların süper.. takip edicem devamını da bekliyorum :)
  • blmnrvs  (06.04.14 14:33:23) 
teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.
@m e l t e m bu konulara da eğileceğim, teşekkürler :)
@blmnrvstasarımı geniş monitörlere göre ayarladım sanırım ondan dolayı bir ortalama sorunu meydana geliyor. düzeltmeye çalışayım.
  • passion rules the game  (06.04.14 14:52:10) 
Site (ve yazılar) güzel olmuş elinize sağlık.
Bir tasarım tercihidir tabii ama bence menünün sağda olması biraz daha kullanıcıya kolaylık sağlıyor, yazılara daha fazla ilgi çekiyor. Bir de makalelerin tamamını okurken tam sayfa eninde olması okunmayı zorlaştırıyor gibi.
Attım fav'a, yeni yazıları bekliyorum.
  • witcher  (06.04.14 17:04:24 ~ 17:33:01) 
teşekkür ederim, yazıları menülerle birlikte gösterilecek şekilde ayarladım. menünün yönüne karar vermeye çalışayım :)


  • passion rules the game  (06.04.14 17:18:44) 
Ellerine sağlık Keçiören li kardeşim. Çok güzel


  • mormormorius  (06.04.14 18:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.