[]

LYS Matematik-Coğrafya?

Halihazırda bir üniversitede okuyorum, bölüm değiştirmek için tekrar sınava girdim. Mantıklıydı-mantıksızdı buraları atlayalım lütfen, bir yola baş koyduk devamı gelecek artık :) Şu anda beni tatmin eden ve LYS'de gayet de üzerine bir miktar daha koyarak hedefime ulaştırabilecek bir puan aldım.

Amma ve lakin şöyle bir sıkıntımız var ki: Mat2 ve 2. bölümde sorulan coğrafya konularına pek hakim değilim. Limit-türev-integral-trigonometri dediğin toplamda en az 20 soru, bunlar bende yok şimdilik. Geometride de durum pek farklı değil, ya teknikleri bilmiyorum ya da açı burnumun dibinde ama göremiyorum.

Tavsiyeleriniz nelerdir? Nerelerden çalışılır, nasıl çalışılır, neye ağırlık verilir?

 
Eski eşit ağırlıkçı olarak mat-2 ile ilgili pek bir şey hatırlamıyorum. Fakat geometri için Karekök'ün 2 tane MPS adlı konu anlatım kitapları var. Kolay-zor her tarz soru tipini göstermiş. Onu alabilirsiniz. Fem Simetri de olabilir ama o, bu kitap kadar detaylı değil.

Coğrafya için ise Fem Simetri'yi öneriyorum. Sözel branşların hepsinde çok iyi kitapları var.

Mat-2 için yine de en azından forumlarda gördüklerimi söyleyeyim. Ben önceden Karekök'le hazırlanmıştım matematik için ama Fem Simetri'yi tavsiye edenler daha fazla. Ben Karekök'ün anlatışını daha çok seviyorum ama 2 kitaba da bakıp arasında seçim yapabilirsiniz.

Bir de Behzat Rasuli diye bir hoca var, oradan çalışabilirsiniz. Epey iyi anlatıyor.
  • kulagina kupe olsun  (06.04.14 02:42:24) 
ygs zor olan kısımdı bence çünkü çalışsan da yapamayabiliyorsun. ama lys'yi çalışan yapıyor. danalar gibi çalışman lazım. bayağı bayağı. mat2 zorlayabiliyor bayağı.

coğrafya da kolay kanımca. geçen sene matematiği bin küsür kişi yaptı ama coğrafyayı sadece altı kişi full yapmış. yani full yapma amacıyla çalışmayın derim çünkü çok uç bir soru gelebiliyor. normal bi çalışmayla +20 diyorum.

geometri... bence olmuyorsa kasmayın. benimki olmuyordu, kastım, olmadı.
  • empati kuramayan psikolog  (06.04.14 02:42:29) 
Trigonometriyi hallet çünkü diğer soruların içinde bol miktarda çıkıyor. Türevde de integralde de hatta geometride de.
Limiti ve türevi de hallet çünkü hem kolay hem soru sayısı nispeten fazla.
Geometriyi kasma derim ben de, olduğu kadar..

Bu arada o karekök kitaplarını ben de öneririm, şu an ales için de kullanıyorum gerçekten yardımcılar.
  • mutlusismankedi2015  (06.04.14 19:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.