[]

ikea montaj hakkında

İkeadan daha önce bi masa almıştım ve montajını kendim yapmıştım. Baya zevkliydi

Bu hafta daha detaylı, büyük şeyler (gardırop, karyola, tv ünitesi) almayı planlıyorum. Bu kez tek tornavida yeterli olmayacak belli ki. Duvara sabitlenmesi gereken dolaplar olacak. 300 kağıt da bayılmak istemiyorum montaja.

Size danışmak istediğim konu ne tür alet edevat lazım bana? Şarjlı matkap vesaire? Tavsiyeleriniz?

 
Duvara monteliyse aldığınız ürün matkap gereklidir. 50-60 YTL'ye hatta indirimlerde 30 tl ye sizi idare edecek matkaplardan alabilirsiniz. Şarjlı matkaba o kadar para dökmemize gerek yok. Eğer matkap kutusunun içinde yoksa dolabın vidalarının enine göre matkap ucu gerekli. Onu daha sonra mahallede bulunan nalburdan da alabilirsiniz. Bir de tornadivada şeklinde matkap ucu da gerekebilir onu da matkap kutusunun içinde bulamazsanız mahalledeki nalburdan bulabilirsiniz. Bir tane ucuz yollu matkap yeterli gelecektir diye düşünüyorum.


  • seksli harf  (06.04.14 01:24:37 ~ 01:26:29) 
tek matkapla ikeadan aldığın her şeyi halledebilirsin diye düşünüyorum. bir kaç defa ben de kurdum dolap vesaire. gayet zevkli ve kolaydı. güzel zaman geçiyor. hele de yalnız değilsen.

ha bir de zaten kutuda yazar gerekli ekipmanlar
  • umarsizca umarim  (06.04.14 01:24:59 ~ 01:25:20) 
duvara monte için dübel, matkap, vida lazım.
apartman görevlisinde genelde olur öyle alet edavatlar. ayrıca tek başınıza montaj yapamazsanız yine apartman görevlilerinin elleri yatkın oluyor öyle işlere. yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

  • nax  (06.04.14 01:27:17) 
Montaj icin 300 lira istediklerine emin misin?

Ben koca ev dosedim ikea'dan, dolaplar, tv unitesi su bu... Toplem 13-14 parcaydi saniyorum. 7-8 ay once hepsini 120 liraya mi ne yaptilar. Basta hepsini elde yaparim diyordum ama iki kisinin bir koca gununu aldi tam zaman (ki ezberden yapiyorlardi). Boyle seyleri monte etmeyi severim oldukca ben ve asla dusunmuyordum ama verdikleri fiyati ve isin buyuklugunu dusununce bedava gibi geldi, iyi ki de monte ettirmisim.

Edit: ha bir de kendin montaja karar verirsen, sarjli matkap bir kenara, sarjli tornavida ve alyanli uc takimi kesinlikle gerekli, o kadar seyi icinden cikan alyanlarla elde monte etmeye kalkarsan bileklerini 1 hafta kullanamayabilirsin.
  • robokot  (06.04.14 01:43:47 ~ 01:48:40) 
Dolap vb. olaylarda ikinci bir kişi gerekiyor. Hatta nasıl yapılır kısmında da "Tek başınıza kalkışmayın, bir panpanızı çağırın" temalı çizim var.


  • dampire  (06.04.14 02:02:58) 
@robokot toplam tutarın %9'u kadar montaj bedeli alıyorlarmış. yaklaşık 4 bin liralık masraf olacak. kaş yapayım derken göz masrafı çıkartmam inşallah


  • dayrise enterprises  (06.04.14 12:13:35) 
adım adım talimattaki şeyleri yapın sıkıntı çıkmaz. acele etmeyin hırslanmayın. :) sakin sakin yapın. yanınızda yardım için biri mutlaka olsun.
vidaydı dübeldi bunlar zaten kutunun içinde olur. size matkap yeterli gelecektir. tornavida varmış zaten o da yanınızda bulunsun.

fakat matkapla vida sıkarken falan dikkat edin. vidanın ağzını bozabilirsiniz. vidayı sıkarken dikkatli olun matkaba kuvvet uygulayın itin yani. vidanın iyice tuttuğunu hissettikten sonra zorlamayın.
  • seksli harf  (07.04.14 07:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.