[]

sözlükteki ağlaklık

nedir abi bunun sebebi ? ota , boka "aglamiyorum da ama askolsun sana cocuk askolsun.. , kalbimi sıkıştıran bebek" alakalı , alakasız her kötü olayda böyle abuk subuk yorumlar çıkıyo ortaya ama sebebini hala idrak edemedim.Var mı bunun bi açıklaması ?




 
demek ki insanların duyguları körelmemiş. ağlayabilen insan özel insandır.


  • rock n roll  (05.04.14 18:38:08) 
"askolsun sana cocuk askolsun"

romantik devrimci diyorum ben bunlara. gülüyorum da valla bu ifadeyi gördükçe. zerre üzülmediğine adım gibi eminim bunu yazan kişinin.
  • tescillimarka  (05.04.14 18:41:37) 
gerçekten ağlayacak bişeyleri yok. -mış gibi yapıyolla ya da pek şiddetli olmayanı şiddetini artırıyolla.
aynaya baktığında kendini aslan gibi gören sarılı kedi fotoğrafı vardır, illa ki görmüşündür internette. sosyal medya kediye kendini aslan gibi gösteren, yani gerçekliği çarpıtan, abartan.. bir şey. soruya da pay biç işte.

  • dafaiss  (05.04.14 18:41:42) 
ben de iğreniyorum açıkçası. burada onların yaptığını yapıp, o kadar kötü bir insan olmadığımı ve pek çok şey için üzüldüğümü söyleyeceğim. berkin'in vefatı da, pamir de çok çok üzdü beni. ama "ah be çocuk... nereye gittin..." gibi aptalca şeyler yazma ihtiyacı hissetmedim. çevremdeki diğer insanlar da hissetmedi.

bunlar çok acı şeyler ve insanların, hazır düşüncelerini dile getirme imkanı varken, bunu yapmasını anlayabiliyorum ama sözlük bu konuda cidden iyice saçmalamaya başladı.

100 kişi yazıyorsa, ben ancak 10 tanesinin iyi niyetli ve insani duygularla yazdığına inanıyorum açıkçası. gerisi hikaye. bütün gece uyuyamamış, sabaha kadar ağlamış, kedisine bir şey olsa bir hafta kafayı yiyormuş... iyi de bunun pamir'le ne alakası var? sen çocuğun yasını mı tutuyorsun, kendi reklamını mı yapıyorsun? sürekli kendinden pay biçmeler, gereksiz ve zorlama empati çabaları... gerizekalı değiliz, çok belli oluyor yani kimin vicdan mastürbasyonu yaptığı kimin iyi niyetle yazdığı.

ha bunu belirlemek, konuşmak bizim işimiz mi? değil. bana ne, istiyorlarsa sabah akşam ağlasınlar ah be çocuk diye. ama ben gördüğüm zaman ifrit oluyorum, bunu yapan tipleri samimi bulmuyorum, kusura bakmasınlar. insanlık ya da duygusallık sözlükte "nereye gittin çocuk... :(" gibi 3. sınıf duygusallık numaraları yapmayı gerektirmiyor.
  • pescador  (05.04.14 18:42:16 ~ 18:44:45) 
işsizlik. işsiz olmasa bir şekilde sosyal medyada fazla zaman geçirmek.

bundan dolayı bir kısmı cidden üzülürken, diğer bir kısmının sadece kendi reklamını yapmak için biraz fazla saçmalaması.

bir kısım sadece yazacak birşeyler olsun diye bile yazıyor olabilir.
  • empty bottle  (05.04.14 18:45:29) 
samimiyetsizlik.

bi de kafa yapisi. mesgul olmak icin bi olay ariyolar. o gunun olayi neyse onun hakkinda konusuyorlar. 3 gun sonra unutuluyo hop baska bi mevzu.

olayin yapmacik oldugu surdan belli mesela bugun bi olay hakkinda yazmis. 2 hafta sonra baska bi konuya yogunlasmis millet. ama bugun yasanan olayin bi benzeri de yasanmis. o gun ne meshursa millet ona yaziyo. gecen sefer benzer olayda yazilanlar vs. hepsi hikaye yani. cunku ayni olay bi baska gun yasaninca gormezden geliniyo. elde halihazirda yazacak bisey oldugu icin ona yogunlasiyo millet:)
  • ergenpezeveng  (05.04.14 18:57:42) 
kimin imanlı kimin imansız olduğunu belirleyenlerden sonra şimdi de kimin üzülüp üzülmediğini tespit edenler çoğalmış. kim hangi kelimeyi kullanırsa kullansın arkadaş, size ne ya. ne bu herkesin her şeyini eleştirme hastalığı. bi dönsün herkes kendine baksın önce de ülkecek girdiğimiz şu bok çukurundan kurtulalım.


  • rectoa  (05.04.14 18:57:45) 
O degil, sizin karsi tepkinize karsi bende de bir karsi tepki olustu mesela. "vicdan masturbasyonu" diyenin agzina plastik terlikle vurmak istiyorum.

Simdi bir sonraki de bana gicik olsun, boyle zincirleme gidelim.
  • damdanakan  (05.04.14 18:59:49) 
@rectoa, iyi de bunun sonu yok ki? olay damdanakan'ın dediğine geliyor. şimdi siz bana uyuz olacaksınız, başkası gelip size uyuz olacak, böyle kahvedeki amcalar gibi "BEYLER SAKİN" diyerek, her şeye yorum yaparak günleri tüketeceğiz.

ben gördüğüm tablonun iğreti ve fazla yapmacık olduğunu, insanların çoğunun samimiyetsiz davrandığını düşünüyor ve bu duyuruda da bunu belirtiyorum. bu benim kişisel fikrim. buna takılman, "her şeyi eleştiriyosunuz siz de" demen anlamsız o yüzden bence. bana eğreti geliyor, beğenmiyorum. bu kadar basit.

insanların yapmacık ağlaklık yapma hakkı olduğu gibi, benim de bunu beğenmediğimi söyleme hakkım var sanıyorum? çoğu kişinin yaptığı şey, yarın hatırlamayacağı bir olay üzerinden vicdan mastürbasyonu yapmaktır. bana göre. size göre de değildir.

olan bir şeyi tartışmakla yoktan drama var etmek bence farklı şeyler.
  • pescador  (05.04.14 19:02:03 ~ 19:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.