[]

ucuz alkol

Şimdi düşündümde, hangi içkiyi alırsak alalım, aynı hesaba geliyor. Mesela ben 5 bira içerim içeceğim zaman. bu ne yapar; 11.5 TL
şimdi rakı alsam, bir rakı; 20 TL, ben bu rakıyı 2 dünde bitiriyorum. bu durumda hesap yine aynı oluyor. Yani 5 bira alsam ve ertesi gün yine 5 bira alsam da aynı. 1 gün bir rakı alıp 2 gün onu içsem de aynı.
Şaraba gelince, o 2.5 TL olanlardan içmiyorum artık, kesinlikle sizlerde içmeyin içmiyorsanız. Bir ara ucuz diye iyice abanmıştım onlara ama, sağlık açısından normal şaraba göre çok zararlı. O yüzden şarap aldığımda 10 TL ve üzerindekileri alıyorum (gerçi hiç üzerine çıkamadık ya) Bu durumda 1 şişe şarabı da yine 1 günde bitiriyorum. yine hesap 5 bira ile aynı oluyore. Hatta tek bir şişe şarap çok çabuk bittiği için(biraya, yada rakıya oranla) pek tercih etmiyorum. Şişe bitince armut gibi kalıyorum. Bir şişe daha içeyim diyorum bu seferde o şişenin çeyreğini içmeden bayılıyorum. Benim bünyeden dolayıdır belki ama şarap bende en çabuk kafayı bulduruyoru.

Viski'ye felan giç girmedim dikkat ederseniz. Çünkü hem fiyatları çok pahalı hemde, viski içen birisi değilim.

Durumum ortada, bu halde sizce en ucuz(maddi olarak tabiki) hani alkol'ü alaayım?

 
ben de aynı sorunu yaşıyorum dönem dönem.

damak zevkine bağlı olarak daha ucuzlarına meyledebilirsin mesela. örneğin ben şu an dia'nın birasını içiyorum(var böyle bir şey evet), bir efes aşığı olaraktan...e gidiyor yahu serin serin mis...hediyesi 1.45 bu aralar :)
  • tarantinoesque  (31.05.09 01:38:05) 
dia bira çok kötü ve 4.2 alkol, yani gene çok ucuz değil..
maddi olarak en karlı alkol çoğunlukla vodkadır, smirnoff falan değil ama diğer vodkalardan takılın bence..

  • erostrada  (31.05.09 01:39:29) 
absolut vardı da biz mi içtük? votka da bu sıcaklarda bira kadar bol içiliyor, %50-%50 hesabıyla bir şişe votka da iki gün dayanıyor anca daglien'le benzer oranlarda içtiğimizi göz önünde bulundurarak söylüyorum.

not: dia'ya birinci şişe bitmeden alışılıyor. marmara da efes'in olmasına rağmen idare ederdi mesela, ama hem pahalılaştı hem de tadı mı değişti ne?

not2: amaç sarhoş olmak mı, içkiden maksimum keyif almak mı o konu net belirtilmemiş.

not3: viskiye geçmeyin, abarmayın.

not4: en önemlisini unuttum. marketlerin indirimlerini takip edin. örneğin şok'ta 4lü efes'ler 6 küsür ytl'ye kadar düşüyor bazen.
  • tarantinoesque  (31.05.09 01:46:31) 
Efes extra'ya geçmeyi deneyebilirsin.5 bira yetiyorsa 3-4 tane extra yeticektir sanıyorum..
Vodka'yı sek içmiyorsan ucuza türk vodkaları var yetmişlik seni 2 gün götürür sanıyorum ama gene günlüğü 10 kaada gelir ortalama.

o değil de derdin tam olarak sarhoş olmak mı ya da kafanının güzel olması mı onu öğrenmek lazım 5 bira ile bir şişe ortalama fiyatlı sarabın fiyatları denk te birisinde 2.5 lira sıvı alıyorsun birisinde 70cl hem ikisi de bambaska dunyalar,bambaska tatlar..
  • cikrikci  (31.05.09 01:48:52) 
derdim şu aslında, öyle hemen lüp lüp içip sarhoş olup gidip yatmak (yada başka bişe yapmak) değil. Yani param olmadığından sizlere danıştım. Hee param olsa ne yapardım; alırdım 8 tane tuborg fıçı'mı 4-6 saat gibi bir süre zarfınca içerdim buz gibi içkimi sakin sakin, takılırdım. derdim bu işte. ama her gün içmekte bizim cüzdana uymuyor. Bende alkolun hemen hemen her türlüsüne alışık olduğumdan, en ucuz yöntem nedir diye hesaplamalar yapıyorum dostlar..


  • daglien  (31.05.09 01:59:32) 
Mevsim yaz oldugu icin ekstra bira icmeni tavsiye ederim. Votka konusuna ise temkinli yaklasiyorum, zira erkekligi goturdugu hakkinda soylentiler mevcut malumunuz.


  • msb  (31.05.09 02:24:17) 
cevabınız: (bkz: dimitrakopulo)

diğer ucuz şaraplarla karıştırmayınız. en paralı olduğum zamanlarda bile tercihim ondan yana olur. mucizevi bir şarap.
  • egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu  (31.05.09 02:55:45) 
soruyu bilmiyorum ama fiyat performansın hası istanblue ile oluyor. deneyin alkolik olacaksınız..


  • sürtünme kuvveti  (31.05.09 03:03:23) 
tercihiniz ne olursa olsun istanblue olmasın.günde 11 tl içkiye vermek ay sonunda ciddi bir yekün tutuyor aslında.ayda 20 gün alkol tüketimi olduğunu var sayarsak 220tl eder. 11x20 yaparak kaliteli votkalardan 11 şişe alınabilir ki günlük bence gayet yerinde bir çözümdür. (aslında 11 şişe etmemesi gerkiyor evet ama şu sitede gördüğüm şey beni baya mutlu etti =) getir.net )


  • angelofdeath  (31.05.09 07:08:47) 
Parasiz zamanlarda bana ilaç gibi gelen bir karışım vardı. Almanlar Dizel derdi buna sanırsam. Bir bira bardağının yarısını bira, üzerine 1 veya 2 ölcek (duble veya tek anlamında, ağız tadına göre) votka, ve kalanına da kola. Hem soguk olur, hem bira ile votka karisimi vurucu etki yapar, hem de kola ile icimi kolaylasir. Ayrica bunu pipet ile icersen de alkolun etkisi daha da artar. Garip garip bakmayin, deneyin gorun :)


  • kamyon  (31.05.09 08:44:39) 
(%alkol oranı x ml)/fiyat
en yüksek kırmızı tuborg tu 2003 te
şarap konusunda evet 2.5 liralıklar sirkeden bile kötü ki sirke severim

listesinin 2. sırasında votkalarla promosyonlu rakılar geliyo
  • frtcek  (31.05.09 10:54:43) 
ben de kırmızı tuborg diyenlerdenim. ya da istanblue alıp 20 liraya sade gazoz ile karıştırarak içeceksiniz. günde çeyreğin üzerine çıkmayın 4 gün gider. üstüne de 1 tane kırmızı tuborg. 7,5 lira falan oldu sanırsam günlük maliyet .. hakkaten çok masraflıymış bu içki de biz farkedemiyormuşuz. en iyisi biraz para biriktirip toplu olarak free shop tan 4 lü paketlerde satılan 70 lik votkalardan getirttirin yurt dısından gelen tanıdıklarınıza. onların fiyatı uygundu zannedersem. umarım anlık kampanya değildir de 4 şişesi bize 45 liraya gelmişti.


  • ykyt  (31.05.09 11:25:12) 
el altından dimitrakopulo satan yerler var kadıköy'de taksim'de. kadıköy'de 4 liraya taksim'de 4,5 liraya satılan yerler var. gayet de güzel şarap bence. tavsiye ederim.


  • eugenick  (31.05.09 19:30:21) 
gilbeys votka, 75lik %40 alkol. içimi de yumuşak, 20 ytl civarı benim bildiğim.


  • lhun  (01.06.09 00:53:44) 
biz lisedeyken aynı bu sorun üzerine kafa yorup hesaplamıştık bi arkadaşımla, en ucuz alkol vokta çıkmıştı ama o zamandan bu zamana da çok şey değişti tabi tekel özelleşti falan. o zaman sadece tekelin voktası vardı standart.
Ama koladaki karbondioksitin alkolün emilimi üzerinde sizin tercih ettiğiniz anlamda olumlu bir etkisi olduğunu duymuştum, daha az alkolle daha çabuk sarhoş olmayı sağlıyormuş. Bana bunu anlatan çok pis sallamış da olabilir ama o zamanlar sürekli votka kola içerdik.

  • hayali arkadaş  (01.06.09 01:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.