[]

ssd li bilgisayar problemi

babalar şimdi ben bi pc aldım. lenova y510p modeli hatta. ssd si falan da var. ben bunda render falan alırken rahatlık olsun diye aldım. ama hala biraz kasıyor gibi. bu ssd yi aktive etmek falan gerekir mi acaba?




 
render için ram ve işlemci daha önemli değil midir ssdye göre?


  • sutlu nescafe  (05.04.14 12:05:03) 
@neskafe nin de dediği gibi. işlemci ve ram önemli. zaten saniyede en fazla 25mb oluşturur, onda da harddisk önemli bir faktör değil. ekran kartı modelin ne peki? çünkü yeni render sistematiği gpudan da güç alıyor.


  • cetoxim  (05.04.14 12:08:26) 
şimdi ssd ye nasıl program kurulur hiç bilmiyorum. ssd nin ayrı bir driver gibi gözüküp gözükmemesi gerektiğini bile bilmiyorum bilgisayar'da.
ekran kartı bayaa iyi. çift ekran kartı var geforce gt755. içimden bir ses pc yi gerektiği performansla kullanmadığımı söylüyor..

  • aelfinn  (05.04.14 13:21:10) 
Bilgisayarımdan baktığınızda iki tane harici disk görünüyorsa, render programını kurarken konum olarak SSD'nin adresini seçmeniz gerekir diye düşünüyorum.

ancak 8gb kapsamlı bir program için yeterli olmayabilir.
  • voucher  (05.04.14 13:54:40) 
8 gb ssd mi?
sizin ssd biraz daha farklı amaç için.
ama renderingte fazla fayda sağlamaz gibi. rendering için bildiğim kadarıyla ekran kartı altın önemde
  • ceycey e  (05.04.14 23:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.