[]

insanlar neden burada birbirlerinin sorularına cevap veriyorlar?

soru ilk bakışta saçma gibi fakat şöyle düşünün:

işiniz gücünüz var, zamanınız yok burada milletin sorduğu sorulara cevap vermek için.
ayrıca her şeyin menfaate bağlı olduğu bir zamanda insanlara havuç vermeden bir şeyi yaptırmak da zor.

nasıl oluyor bu?

ben bunu hiç anlayamamışımdır zaten. internette forumlarda muhabbet harici yardım başlıklarına sayısız mesaj nasıl geliyor?

insanlar zamanlarının büyük bir kısmını internette geçirdiği için normal mi yoksa bu? hayır aslında normal değil çünkü günlük hayatınızda sanki her önünüze gelene yardım mı ediyordunuz da internette de yardım edesiniz?

ne düşünüyorsunuz bu konuda? cevap yazarken düşünceleriniz ne oluyor?
yoksa burada da bir havuç sistemi mi var, fazla cevaplayanı kıdemli kademeli üye mi yapıyorlar?

yoksa pazardan çıkan yaşlı teyzelerin poşetlerini taşımak için yardım teklif eden ben internetteki bu yardımlaşmayı tam özümseyememiş miyim?

 
insanlık hali.


  • mutantking  (05.04.14 00:56:33) 
belki bir gün benim de sorularıma cevap verirler diye abi :(


  • [silinmiş]  (05.04.14 00:57:15) 
Ben rahatliyorum hosuma gidiyor. Yoksa benim sorularima samimi cevap veren insanlara karsi vicdanim rahat etmez


  • dafuq  (05.04.14 00:57:51) 
Cunku cok tatli insanlariz.


  • damdanakan  (05.04.14 00:59:29) 
çaresizlik kötü birşey olduğu için. hem cevap vererek mutlu oluyorum.


  • komando kani var bende  (05.04.14 01:02:57) 
bence burası daha samimi olduğu için.


  • anection  (05.04.14 01:06:45) 
çünkü niye? çünkü burada söylenenler hiçbir sorumluluk getirmiyor ya da gerektirmiyor, aynı şekilde fedakarlık da.


  • dafaiss  (05.04.14 01:07:35) 
insanlara yardım etmek diğer yollardan kolay kolay edinemediğim bir haz veriyor bana. hele ki böyle anonim ve mümkün olan en çıkar dışı şekilde gerçekleşince hepten güzel oluyor.


  • baba jo  (05.04.14 01:12:51) 
hepimiz kendimiz için burdayız. aslında bencil çıkarlarımız var. birilerine yardım etmek kendimizi memnun ediyor. birileriyle tanışıp değişik şeyler öğreniyoruz, kendimizi tatmin ediyoruz. sorduğumuz soruların içeriğine ve aldığımız cevapların kalitesine göre yine memnuniyet duyuyoruz. yani amaç kendimizi iyi hissettirmek esas olarak.


  • instant crush  (05.04.14 01:12:52) 
bazen insan dışarıdan bir göze ya da fikre ihtiyaç duyuyor. e hayat da müşterek neticede.


  • biliyorum ki ben  (05.04.14 01:14:07) 
instant crash bence en geçerli cevabı vermiş. %100 doğru diyemem çünkü kendi mutluluğunu hiç hesaba katmadan başka bir insana yardım edilmesini sağlayacak bir insan psikolojisi var mı tam emin değilim. bildiğim kadarıyla yok ama.

yani siz ne kadar iyi bir insan olursanız olun, %100 terbiye edilmiş bir ruhunuz yok. her yardımda, her iyilikte elbet insan kendisini de düşünüyor ister istemez.

buradaki tamamen iyi niyete dayalı cevaplar da aslında yine insanın kendini huzurlu kılma çabasıdır bir şekilde.

fakat %100 menfaatsizlik sağlanamasa da elimizden geldiği kadar yardım etmek güzel bir şey tabi ki. aferin hepinize.
  • michelangelo ile pizza yiyen adam  (05.04.14 12:47:22) 
aklıma şöyle bir şey gelmişti bir vakit: burada nick diye bir şey olmasa, herkes bir anda anonim olsa ne bu kadar soru sorulur ne de bu kadar cevap verilir. sorarak ve cevaplayarak bir nevi sosyal medya profili oluşturuyoruz kendimize.


  • kül  (05.04.14 12:50:22) 
Bu konuyu inceleyen birkaç çalışma var. Yani doğrudan bu konu değil de mutluluk-yardım ilişkisini ve sonuçlar diyor ki bir insan en çok başka birine yardım ettiği zaman mutlu olur. Kendine bir şeyler almanın, kendine zaman ayırmanın verdiği mutluluktan daha fazla olduğu açıklanıyordu. Dolayısıyla tamamen bencil hiç diyemeyiz, çoğunlukla yardımseverlik ama tamamen yardımseverlik de diyemeyiz. Çünkü karşılığında biz de mutlu oluyoruz.

Bir de kafa dağıtmak için de geliyorum buraya. İşte çok sık giremiyorum, ama bir mola verdiğimde o an işte kimse yoksa buraya giriveriyorum. Bir iki konuşup rahatlayabiliyorum. O konuşma da başka birine yaradı ise ne güzel.

Havuç sistemi de belki tik sistemi olabilir.

Ayrıca şu hayatta birçok şeyi havuçsuz yaptığımız, hatta karşılığında havuç vererek yaptığımız oluyor. Bunun online olması çok bir şey de değiştirmiyor.
  • aychovsky  (05.04.14 12:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.