[]

binalar için elektrik hattı periyodik bakımı diye bir şey olur mu?

ya oturduğum bina çok eski. harman tuğla ile örülmüş, zemin tırnaklı tahtadan, binanın hiç bir odasında hiç bir duvar 90 derece bile değil..

kolonu, kirişi bile yok galiba.. en azından ben göremedim.

neyse binanın elektrik hattı da yaklaşık 60 yıllık. elektrikli şofben filan takmam gerek artık yoksa zatürre olacağım. maaşı alınca kaçak akım rölesi taktıracağım.

şimdilik binaların topraklamasının periyodik bakımı var mı? ev sahibine bir dayanak gösterip, abi bunu yaptırmalıyız bak diyip eve bakım yaptırtayım diyorum. aksi halde ev sahibi karşılamaz ücretini. yasal zorunluluğu yoksa kendin oturcan yaptır o zaman deyiverir.

 
elektrikle ilgili bir bilgim yok ama harman(dolu) tuğladan yapılma, kolonsuz kirişsiz ve duvarları 90 derece bile değilse eviniz yığmadır ve sağlamdır, korkmayın:)


  • minguinho  (03.04.14 15:48:36) 
periyodik bakım diye bişey yok. saat'ten sonrası aboneye aittir. sen yada ev sahibi halledicek. bi elektrikçiye sor istersen buraya şofben/ısıtıcı falan takılır mı diye. ani ısıtıcı olmasa da, termosifonkullanabilirsin ama bence. 10amper falan yük çeker onlar. 2000w bişeler.
kaçak akım rölesi işe yarayacak diye bişey yok. metrelerce kablo yanıyorda yine atmıyor bazen.

  • hasmetizm  (03.04.14 16:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.