[]

fırında sebze yemeği

akşam için benimle en sevdiği sebze yemeği tarifini paylaşabilecek olan var mı? fırında yapmak istiyorum bu arada. gerekli malzemeleri siz söyledikten sonra alacağım. bir de çok uzun sürmesin yapması.

çok teşekkür ederim şimdiden.


 
(bkz: kabak ograten)
ya da fırında kıymalı patates.

  • kayranin kedisi  (03.04.14 15:05:41) 
Karnabahar, brokoli ve havuclari haslayin. Firin tepsisine dizin, besamel sosekleyip firinlayin. Son 10 dakika kala uzerine kasar rendeleyip ekleyin. En sevdigim yemeklerden biridir. Besamel sosa muskat da rendelerseniz cok daha guzel oluyor.


  • fraise  (03.04.14 15:07:27) 
kayranın kedisi +1

hem kabak hem de kıymalı patates her daim favorim.
  • kirazıseviyorum  (03.04.14 15:16:54) 
en sevdiğim; fırında mantar, domates ve patlıcan közlemesi.
mantarları iyice yıkayıp ters çevirip üzerine tuz serpip tepsiye diziyoruz.
domatesleri ortadan kesip kesik tarafları yukarı gelecek şekilde üzerine az tereyağı ve tuz ekleyip tepsiye koyuyoruz.
patlıcanlara çatalla üç beş delik açıp fırına koyuyoruz. (en önce patlıcanı koysan iyi olur çünkü geç pişiyor)

daha doyurucu bir şey; fırında kremalı patates
  • nax  (03.04.14 15:17:50) 
bu da benden:

patates, havuç, tatlı patates, balkabağı, kabak, karnıbahar vb gibi beğninize göre sebzeleri küçük küçük doğrayıp sonra bir miktar haşlıyoruz ya da mikrodalgada bir miktar pişiriyoruz (bunları direk fırına da koyabiliriz ama direk koyunca pişmesi çok uzun sürüyor.

daha sonra bunlara mantar ve biber gibi çabuk pişen sebzeleri haşlamadan ekliyoruz.

küçük bir kasade zeytinyağı, salça, tuz, biber, kimyon vb baharatları karıştırıyoruz, karışıma biraz da su ekleyip sulandırıyoruz.

tepsi üzerine döktüğümüz sebzelerin üzerine sosu döküp karıştırıyoruz, fırına veriyoruz.
  • mea maxima culpa  (03.04.14 17:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.