[]

habersiz iptal edilen ürün ve haklarım

sportiveden bir kaç gün önce 4 parça alışveriş yaptım. bugün sisteme baktığımda kargoya verildi yazıyordu ama sepette sadece 2 ürün görünüyordu..

arayıp sorduğumda diğer 2 ürün kalite kontrolden geçememiş onun için onları iptal ettik diğer ikisini yarın kargoya verip parayı KKnıza iade edeceğiz dediler.

şimdi bir arkadaşım da diyor ki senden habersiz iptal edemezler. fiyat farkı gözetmeksizin muadil ürün vermeleri gerek diyor.

ama ben böyle bir madde bulamadım.

böyle bir durumda talep edebileceğim bir hakkım var mıydı acaba?

bu arada aldığım ürünlerin hepsi %50 indirimli bi kampanya dahilindeydi.

edit: alışverişi sportive.com dan yaptım

jack wolfskinın kışlık ürünleri indirimdeydi.

4 parça toplamda 800tllik alışveriş yaptım

 
normal şartlarda arkadaşının dediği doğru. etik olan o. ancak çok nadir şirket bunu önemsiyor. seni arayıp bilgi verip yerine muadil ürün isteyip istemediğinizi sormaları gerekirdi. ürünlerin indirimli olması bu durumu değiştirmez. talep edebileceğiniz bişey yok maalesef, ama ben bu tür durumlarda ilgili firma veya şirkete bir mail döşüyorum.


  • tuborg yesili  (03.04.14 10:16:04) 
siteyi de, yaptığınız alışverişleri de bilmiyorum.. ancak internetten alışverişte ipleri bir nevi satıcıya bırakmış oluyorsunuz, bunu biliyorum.. indirimli ürün aldığınızda, "bu kampanya diğer kampanyalarla birleştirilemez" gibi bir uyarı okursunuz.. eğer muadil ürün gönderme hizmeti varsa satıcının, kampanyalı ürünlerde bu hakkı geri çekme durumundan söz edebiliriz burada..

ayrıca mağdur durumuna düştüğünüzü düşünüyor olabilirsiniz ama değilsiniz.. kalite kontrol koşullarına bakabilirsiniz, geçmeme nedir anlamadım orayı da, araştırabilirsiniz.. ama 4 ürünün 2'sini kendilerine göre belli kriterlere uymadığı için iptal edip paranızı da iade ediyorlar zaten.. yani fiyat farkı gözetmeksizin muadil ürün verseler, muadil ürünü beğenmeme, "bana neden sormamışlar bunu gönderirken" diye hayıflanma ihtimaliniz de olacaktı, bunun yerine paranızı tümüyle iade etmeyi seçmiş de olabilirler.. parayı tam olarak geri ödediklerinden emin olun, yeterli bence..
  • lake of the hell  (03.04.14 10:16:04) 
Yaşadığınız sorun, on line satış sitelerinin çoğunun kendi içlerinde karşılaştığı stok probleminin size yansıması.

Sizin beğendiğiniz ürünü site stoklarında görüyor ancak size çıkış yapacakları zaman bir de bakıyorlar ki ürün stoklarında yok. Büyük ihtimal kendi içlerinde yaşadıkları sistemsel bir problem. Ama tabi size böyle söylemiyorlar. kalite kontrol falan fişman diye "bakın ne kadar da sizi düşünüyoruz" minvalinde birşeyler uyduruyorlar.

Yani size kalite kontrolden geçemedi dedikleri ürün stoklarında hiç yok. Olsa zaten bunu söz konusu bile etmeden yerine muadilini gönderirler. ama dediğim gibi ürün ellerinde külliyen yok. dolayısıyla size aynı ürünü gönderemezler.

Bunu yapabilirler mi? evet yapabilirler. satın alırken tıkladığınız uzak mesafe satış sözleşmesinde mutlaka bunu yapabilirliklerine dair bir madde vardır. ama etik olarak size ekstra indirim kuponu, hediye çeki gibi şeyler vermeleri gerekir. vermeyebilirler o ayrı.

kendilerini arayın ya da mail atın. Kalite kontrolden geçemeyecek bir ürünün nasıl oluyor da son satış noktasına konduğunu sorun. madem ürün kusurlu neden satışa sokuyorsunuz, daha önce bunun kontrolünü neden yapmıyorsunuz da beni madur ediyorsunuz diye atarlanın. Muhtemelen bunun karşılığında size indirim çeki falan teklif edeceklerdir.
  • sarap dumani  (03.04.14 10:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.