[]

hırsıza karşı?

Aşağıdaki duyuruyu okuyunca düşündüm de. Bahçe katı bir evdeyiz, tamam parmaklık demirler vs var ancak bu şerefsizler bisekilde eve girerse ne olacak? Karşılaşsan bir dert, karşılaşmasan ayrı dert. Evde eşim falan varken muhtemelen öldürürüm ya da tam tersi. Ne yapmak lazım, korunma silahı olarak biber gazı alternatifi ne olabilir? Aklıma gelince delirdim bak şimdi.




 
alarm taktırabilirsin.


  • all girls dream  (03.04.14 04:52:08) 
her türlü girişi kilitlemek, ve tehlikede hissediyorsan alarm taktırmak en mantıklısı (apartman dairesi ise bir engel cikarabilir bu). hırsız dediğinin senden daha donanımlı, karanlıkta daha rahat hareket ediyor olabilme ihtimali şusu busu var, öyle öldüremezsin milleti kolay kolay ki o da büyük bir ihtimalle işin o noktaya gelmesini istemeyecektir.

"tedbir tedaviden iyidir" diyerek her türlü tedbiri almanı tavsiye ederim öncelikle.
  • kuja  (03.04.14 04:53:50) 
Alarm tabii ki mantıklı ancak bahçe/giriş tarzı yerlerde sorunlu gibi. Isyerindeki alarmi abuk subuk herseye çaldığı ve defalarca boşuna ofise gidip yine defalarca teknik servis cagirmak zorunda kaldigimiz icin iptal ettirmek zorunda kaldik. Evde kapiya takilan dandik alarmlardan taktim ve heryer kilitli oluyor.


  • oldboy  (03.04.14 05:00:34) 
Sormak istediğim hırsızı nasıl cezalandırırız. Diger duyuruda kameraya "nah cekerek" girmişler cevabını görünce sinirle açtım duyuruyu aslında. Kurusıkı falan bulundursak? -ki silah taşıyandan sevenden hazzetmem-


  • oldboy  (03.04.14 05:08:26) 
öncelikle durum karşısında eşin ile birlikte saklanabileceğin sessiz bir yer belirle. gir oraya ve sessiz ol, birak yapacapını yapsın ve gitsin.

sakın elinde biber gazı silah şu bu ile adamı aramaya çalışma, isteyeceğin en son şey hırsızın pamik olması durumu, ne yapacağını bilemezsin, çeker o seni vurur. biber gazı sadece adam sana saldırırsa savunma için kullanılır.

eve girerse senin amacın zarar görmemek ve gerekirse kaçmak olmalı. hırsızı cezalandırmak senin görevin değil, sen kaybedecek bir ailesi olan birisin, senin görevin onları korumak. yüzyüze gelirseniz ne derse yap, ki onun amacı da bir şey bulaşmadan işini halledip gitmek, bir iki ufak şey alıp çıkacaktır. saldırırsa kendini savun elbette, ama sen saldırma. köşeye sıkışmış bir hırızın göze alabilecekleri bir aile babasından çok daha fazla.

değerli eşyalar için güzel bir kasa al, kendini güvene/sağlama al bunlar yeterli. bir iki çanak çömlek çalacaksa çalsın, siktir et.
  • kuja  (03.04.14 05:20:54 ~ 05:22:35) 
nunchaku alip girişebilirsin.


  • all girls dream  (03.04.14 05:23:35) 
Şöyle bir düşündüm. Alarm falan önlem alıp gece yatarken odanın kapısını kitlemek gibi bir fikir geldi. Işık falan da açık bırakılırsa kapı yakınında sanki kapıyı açmaya uğraşmazlar gibi. veya yatak odası kapısına sürgü gibi bir şey yapıp sağlamlaştırılır açılamaz. Tabi evde aynı odada yatan 2 kişi olduğunu düşünürsek. Çocuk varsa geçersiz olur bu fikir.

Kurduğum mantık şu, eve giren hırsız eğer evin boş olduğuna emin değilse hemen işini bitirip çıkmak ister. Sessiz olmak ister, çok araştırma yapmamak ister. Oyalanmayı göze alamaz yani.
  • mindwars  (03.04.14 05:35:36 ~ 05:37:29) 
hırsız eve girdiğinde ya evin boş olacağı ya da evdekilerin uyuyacağı zamanı seçer zaten, ilk durumda yapacak bir şey yok.

Ama ikinci durumda siz uyuyorsanız hırsız ya uyandırmadan soyup gitmeyi dener, ya uyurken bayıltır ya da uyandırıp etkisiz hale getirir(bağlamak vs.)

şimdi uyandırmadan soymaya çalışırken siz uyanırsanız, hırsız da panik olursa işte en tehlikeli durum, siz zaten uyku sersemi ondan da fazla panik olursunuz muhtemelen ve bağırmanız ya da saldırmanız durumunda varsa silahını/bıçağını kullanmayı deneyebilir. bu durumda da genelde işiniz zor olur.

ha bu arada, o eve giriyorsa genelde en değerli şeyler(nakit, altın vs.) yatak odasında saklandığından illaki o odaya girecek, girdiğinde çekmece dolap vs. kurcalayacak ve büyük ihtimalle sizin uykunuz da ağır değilse uyanacaksınız.

yapmamak gerekenler: silahlıysa karşı gelmek, kuru sıkıyla blöf yapmak, biber gazı kullanmak vs.

bıçaklıysa: üzerine saldırmak, yaklaşmak, yaklaşmasına fırsat vermek vs.

genelde silah bulundurmayacaklarını göz önüne alırsak(her hırsız katil olmayı göze almaz) silah bulundurup yaralama amaçlı ateş edilebilir. ama bunun riski de siz uyurken önce silahı bulması durumunda siz silaha davranacakken sizin silahınızı size karşı kullanma ihtimalidir.

lan düşündüm de çözüm bulamadım doğru düzgün ben de... :)

ama blöf işi riskli olduğundan kurusukı bulundurmak en tehlikelisi sanırım. siz zarar veremeyecekken zarar görme korkusuyla size saldıracağı kesin gibi.

sanırım hem sağlam bir alarm sistemi hem de anında ulaşabileceğin bir silah bulundurmak en garantisi olur.
  • ucan spagetticanavari  (03.04.14 06:05:04) 
Kuru sıkı kadar saçma bi şey olamaz. Havalı tabanca tüfek alabilirsin. Ateşli silah kapsamına girmiyor, gofret alır gibi alabilirsin. Ama etkisi falan ateşli silaha yakın. Yani silah taşıyorsan katil olup hapse girmek de var. Ama kuru sıkı tabanca da katil olma yani kendi korumak için adam öldürme ihtimali yok. Yani ya sen öleceksin ya da hırsız sana zaten bi şey yapmayacakmış. Bu yüzden saçma yani.

Velev ki sniper tüfeğim olsa, biri de cüzdanımı arabamı maddi bi şeyimi çalıyor ya da çalmış kaçıyor olsa, ben de keskin nişancı olsam, yine maddi değeri olan bir şey için bir hırsıza bir insana ateş etmem, silah doğrultmam. Avukat masrafını tutuklu geçirdiğim süre ve sonrasındaki maddi kaybımı düşünürüm. Kapımın önünde arabamın camlarını falan kıran bir grup genç görsem, elimde de yine sniper var, tam arabamı ateşe verecekler, onlara yine ateş etmem. Kuru sıkı veya sniperla.

Gel gelelim benim eve hırsız olarak girdin, tek bi amacım olur. Evden çıkmak. Ne çalıyorsan çal siktir git. Eşim çocuğum varsa onları da alıp dışarı çıkmaya çalışırım. Sonra veya önce polisi ararım.

Diyelim koridorda karşılaştık, derim ki biz evden çıkıyoruz çekil ne çalıyorsan çalar kaç. Hırsız başka odaya giderse ok. Ama benim ve varsa diğerlerinin çıkmamızı engelliyorsa o kişiyi işte her şeyi yapabilirim. İşte böyle bi durumda evden çıkma kararı vereceksin. Evden çıkmanı engelleyen biri olursa diye yanında bıçağın silahın sopan biber gazın olacak. Yani kuru sıkı neden mantıksız? Adam senin evden çıkmanı engellemeye çalıştığı anda seni zorla bir yerde tutuyor demektir. Öyle bir anda silahı bıçağı adama göstermenin bir anlamı olmaz. O an hayatınızın tehlikede olduğu andır. O adam hırsızlık için gelmemiş demektir. Malınıza değil bedeninize yani can veya namusunuza taliptir. Silah bıçak size o anda lazımdır. Ve bunu hırsıza göstermeyeceksiniz. Sizin evden çıkmanızı engellediği an kuru sıkı bir işe yaramaz. Silah bıçak kullanılacak bir an varsa, o da karşımızdaki insanın malınıza değil de bedeninize talip olduğunu anladığınız andır. Buna sizi zorla bir yerde tutma dahildir. Asker ve polis hariç sizi kimse bir yerde zorla tutamaz. Bedeniniz sizindir ve korumak için her şeyi yapmaya özgürsünüz. Aynı şeyi neden? ev araba para cüzdan çanta için söylemediğimi anlamak için maaş bordronuza ve avukat ücretlerine bakın. Hesabı siz yapın.
  • vfgerty  (03.04.14 06:24:57 ~ 11:23:20) 
olası bir karşılaşma durumunda , kendini korumak durumunda kalırsan bence makul olan elektro şok cihazı


  • magoria  (03.04.14 08:22:36) 
hırsızı cezalandıramazsınız. o sizin işiniz değil.

self defans için başucunuzda beyzbol sopası bulundurun o kadar takıntı yaptıysanız. parmaklık vs. varsa dış kapı dışında bir yerden giremez zaten. çelik kapı, kilit milit, onu da kolayca engelleyebilirsiniz.
  • olivia ofrenda  (03.04.14 08:30:07) 
amacınız hırsızın eve girmesini engellemek olmalı, eve girdikten sonra yapılacak şeyler senaryodan öteye gidemez. bir çok arkadaşın söylediklerine ek olarak evde hırsız olduğunu hissederseniz fark etmemiş gibi davranmaya devam edip evi terk etmesini beklemek en mantıklı çözüm bence.

tekrar ediyorum, evin güvenliğini sağlamak çok zor değil. hırsızın girmesini engelleyin önce.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (03.04.14 09:50:31) 
gece yatarken evin demirlerine elektrik verip yatabilirsin


  • lucifer morning star  (03.04.14 09:53:46) 
o demirleri patır patır söküyorlar, çelik kapıları 3 dakikada açıyorlar kilitlemek falan da çözüm değil pek. ancak yeni teknoloji bir kapı falan varsa olabilir. dışarıdan zengin görünmemek lazım. alarm yapılabilir, sigorta yaptır çalınan eşyaların parasını alırsın.


  • r_u_h  (03.04.14 11:17:27) 
Sopa bulundur yanında. Kilitlerin falan kapalı olsun. Koridor vs. bir yerde düşük enerjili bir ampül falan yak.


  • arnold schwarzeneger  (03.04.14 11:20:41) 
Elektroşok cihazı.


  • sen git ben geliyorum  (03.04.14 11:21:02) 
evde bu gibi durumlar için haydar ve bıçak var ama gene de en uygunu yatak yanına konulacak ve hemen ulaşılabilecek bir elektro şok aleti.temiz iş.


  • bdsm izmir  (03.04.14 13:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.