[]

şekersiz kutu içecek neden yok?

kafa karışıklığını önlemek için söyleyeyim, kastettiğim cola zero, light falan gibi şekersiz ama yapay tatlandırıcıyla şeker tadı olan değil, baya bildiğimiz şeker tadı olmayan, nötr olan içecek.
havalar ısındıkça yine kafama takılmaya başladı bu, ne kadar kutulanmış içecek varsa içi ya glikoz fruktoz şurubu ya da yapay tatlandırıcı dolu, tatları da aşırı şekerli içemiyorum zaten. uludağ limonata falan yapıyor, allahım şekerli su, buram buram şeker tadı. meyve suları desen onlar da öyle, ice tea de öyle. neden aşırı şeker tadı sevmeyenler için bu içeceklerin daha nötr şeker ve benzeri eklenmemiş versiyonlarını yapmıyorlar ki?
şalgam suyu(gündüz sürekli içilecek bir şey değil sonuçta), ayran, soda ve su dışında bir alternatif yok mu?
ben evde şeker eklemeden limonata yapıyorum limon kabuğunun ekşi tadıyla şahane oluyor, ama her yere yanımda limonatamı taşıyacak halim yok. aynı şekilde demleyip soğutulmuş meyve çayları da gayet şekersiz ama lezzetli soğuk içecek oluyorlar, bunu böyle kutulayıp satmayı akıl eden yok mu?

 
uludağın şekersiz limonatası var.
ayrıca teneke kutuda soda var diye biliyorum ben.

  • jeanluc  (02.04.14 18:28:05) 
şalgam ?


  • blmnrvs  (02.04.14 18:41:33) 
Ayran?


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (02.04.14 18:50:53) 
  • djarwi  (02.04.14 18:59:46) 
ucuz, bozulma süresi vs. bir sürü sebebi var.

benim tavsiyem mümkün olduğunca az tuzlu ayran yapıp taşımak her yere. günde 1 kilo yoğurt bitiriyorum ayran vesilesi ile. hazır ayran almamakta da fayda var tabi.
  • zazazaraeta  (02.04.14 19:25:11) 
perrierin limon, lime, nane vs cesitleri var, sekersiz, sadece o tatlar verilmis sekilde.


  • beriberi  (02.04.14 19:52:00) 
ben de şikayetçiyim neden yok ? ayran ve süt dışında içecek bir şey bulamıyorum.


  • jamalbsf  (02.04.14 20:31:54) 
o yukarıda linki bulunan doğadanlar da dehşet şekerli.

aynı sorunu ben de yaşıyorum, havalar ısınmaya başladıkça da n'aapsam demeye başladım aynen sizin gibi.
soğuk bitki-meyve çayı yapacağım bu yaz. demleyip şişeleyeceğim :)
evdeyken yoğurt ve meyveyle smoothieler zaten kurtarıcı olacak diye düşünüyorum.
ayran-süt içemiyorum ben ama kefir seviyorum neyse ki.
soda ve su da eklenince sıkıntılar azalır gibi.

dışarıdayken ve soğuk bir şey içmek istediğimizde sadece soda içebiliyor olmak çok sıkıcı. çok çok haklısınız isyanınızda.
  • icemint  (02.04.14 20:43:15) 
Nasıl yok? %100 konsantre olan meyve sularını içmelisiniz. Onlara ayrıca şeker konulmaz. Meyvenin kendi içerisinde doğal olarak bulunan şeker vardır sadece. Marka olarak Dimes'i öneririm.


  • grgn  (02.04.14 20:52:09) 
@grgn
haklısınız ancak onlar da çok şekerli. yani fruktoz da bir şekerdir ve hatta katil şekerlerdendir.

bir de şu var: 1 meyve yendiğinde alınan fruktoz, o meyvenin 1 bardak suyu içildiğinde alınan fruktozdan kat be kat az. bunun testini 1 bardak meyve suyu için kaç meyve kullandığınıza bakarak yapabilirsiniz.

sağlık boyutu bir kenara, lezzet olarak da çok tatlı o bahsettiğiniz %100 konsantre meyve suları. alice'in sorduğu daha bir nötr tatlar. yani ıhlamur içiyorsunuz ya mesela. onun soğuk halini düşünün. böyle içecekler piyasada yok.
  • icemint  (03.04.14 10:31:09) 
Nescafenin soguk kahvesi vardi ama seker olayini hatirlamiyorum. Ayni dertten ben de muzdaribim bizkackisiyiz acaba :)


  • njtbcrn  (03.04.14 14:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.