[]

garip arkadaş

selam, dersanede garip bir arkadaşımız var. panik, telaşlı olmasının yanı sıra garip davranışları var. mesela bugün derse geç kaldı ağlıyordu neredeyse. çok abartılı davranışları falan, insanlar dalga geçiyor bunu anlayamıyor. hep beraber takıldığı arkadaşı bildiğiniz kötü davranıyor ama anlamıyor. çok çalışıyor, çok emek veriyor diye destek olma babında testlerimi düzenlerken bazılarını ona verdim. bugün testleri ona teslim ederken gözleri doldu tuhaf oldum. ama işte insanlar çok dalga geçiyor onunla, anlamaması sinirimi bozuyor. iki tokat atıp şöyle bir sarsıp kendine getirmek istiyorum. bişeyler yapmak istiyorum bu arkadaş için ne yapabilirim?




 
sen bir sey yapamazsin, psikologa gitmesi gerek. sinavdan sonra iyilesir diye dusunuyorum, sinav stresi yuzunden harap oluyor insanlar. hic caktirma bence dalga gecildigini falan. belki de farkindadir ama yapabilecegi bir sey yoktur. ya da farkina varmadigi surece daha mutludur, farketse davranislarini degistiremeyebilir ve daha da uzulebilir. dersane gelir gecer, sikacak disini, yazik.


  • beriberi  (02.04.14 15:10:06) 
temelde mantık, o beraber takıldığı arkadaşlarından daha değerli olduğunun anlamasını sağlamak. madem buraya duyuru açacak kadar ona değer veriyorsun, onunla rahat konuşabileceğiniz, onun rahat olacağı bir yere gidin ve orada bu durumu ona uygun bir dille izah etmeye çalış. tabi zönk diye sen çok garipsin denmez,sanırım sen biraz fazla telaşlısın gibi,,, girersin konuya. ona kendini değerli hissettir
senin ve arkadaşının cinsiyetini belirtirsen daha çok yazabilirim.

  • Thunderbirds  (02.04.14 15:12:26) 
thunderbirds, geçende; aslında sen hepimizden daha çalışkansın, bizden daha yüksek puan alacaksın ama çok telaşlı ve panik olduğun için çok basit soruları bile yanlış yapabilirsin dedim. arkadaşı döndü dalga geçti bu arkadaşla yine.
ben kadın, o erkek.

  • rock n roll  (02.04.14 15:16:53) 
yanınızda o olmadan bir psikologla konuşun, o size onu oraya nasıl getireceğinizi ya da nasıl yönlendireceğinizi anlatsın.


  • nereye bu gidis  (02.04.14 15:17:44) 
Ya gerçekten empati yoksunu, karşısındakinin duygu ve düşüncelerini çözümleyemiyor ya da bir şekilde varlığının tanınması yeterli geliyor. Yani tamamen yok sayılmak, görmezden gelinmek yerine dalga geçilmesini tercih ediyor.


  • r_u_h  (02.04.14 15:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.