[]

Paypal ile yapılan ödeme ile kredi kartına yansıyan ödeme farkı

Merhabalar,

2 gün önce yerli bir siteden 36,89 liralık bir alışveriş gerçekleştirdim. Siparişimin bedeli ve Paypaldan emaile gelen makbuzdaki tutar ve Paypal geçmiş işlemlerimde yazılı tutarın üçü de 36,89 TL.

Ancak benim kredi kartımdan o hesaba (alışveriş yaptığım yere) doğru 38,10 TL kesilmiş.
Üstelik bekleyen işlemlerde de yine aynı hesaba doğru 35,92 TL yer alıyor.

Ben tek bir sipariş yaptım bu siteden. Zaten 2. bir siparişe yönelik ne sitede ne de paypal hesabımda bir ibare de yok.

Bu niye olur? Siteye mail attım, sordum, cevap bekliyorum ama sanki onlardan kaynaklı bir problem değil gibi geliyor bana.
Paypala mı yazmak lazım bunu?

Başına böyle bir şey gelen var mı?

 
Aynısını yaşadım 2 çekim yapıyor 2 si de alışveriş tutarından farklı, biri düşük biri yüksek. Düşük olan bekleyen işlemlerdeydi ve bugün itibariyle silinmiş yüksek olan ise dönem için işlemlerime geçmiş. Bankaya mail attım dönerler bi ara.

Sebebinin paypala nakit olarak para gönderme gibi görünmesi olduğunu düşünüyorum ben bu yüzden banka komisyon alıyor olabilir.
  • atom karincanin torunu  (02.04.14 11:20:20) 
bekleyendeki silinirse yine bir derece iyi ama ilk defa yaşadım böyle bir sorun, yeni bir düzenleme mi gelmiş diye kurcaladım ama bulamadım.

yani daha çok ödeyeceğimi bilsem paypal niye kullanayım. 1 lira 1 liradır.
  • neyleyim  (02.04.14 11:25:07) 
paypala yazmakta fayda var cunku iki cekim yapildiginda birincisi cidden cuzi bir miktar olur, 2-3 lira kadar.

ayrica, eger doviz uzerindense alisveris, kur farki olabiliyor, bir kac lira deger farki normal, alisveris sirasinda yazmasi gerekir bunu ama tabii kucuuucuk yaziyla yaziyorlar. ama yine de en iyisi sikayet etmek ve sirret olmak, bu konularda cok titiz ve yuksek sesli olunmasi gerek.

iyi sanslar.
  • beriberi  (02.04.14 11:48:30) 
döviz üzerinden değil. ki zaten benim paypaldaki ayarlarım da "satıcının para birimini kullan" şeklinde. para birimi de gayet TL idi. :/
teşekkür ederim ilginize.

  • neyleyim  (02.04.14 12:10:15) 
paypalde yaptığım işlemlerde, bekleyen işlemlerde durduğu sürece yaptığım işlemden biraz daha yüksek görünüyor. bekleyen işlemlerden çıkınca normal tutarına dönüyor.


  • inheritance  (02.04.14 12:13:25) 
Paypal ile mesajlaşmam sonucu bana kendileri tarafından kesinlikle eksik veya fazla ücret çekimi yapılmadığı banka ile görüşmem gerektiği ve ekstre kesildikten sonra kendilerini de yollamam söylendi. Bankadan cevap bekliyorum şimdi.


  • atom karincanin torunu  (03.04.14 15:31:10) 
@akt
bana da aynısını dedi paypal.
zaten paypaldaki makbuz doğru tutarı gösteriyor yani orada bir sıkıntı yok.
bankadan ses yok halen. iş bankası.

ekleme: bekleyenlerdeki 35,92 silindi bu arada.
  • neyleyim  (03.04.14 15:34:15 ~ 15:37:06) 
Bugün bankadan gelen cevapta harcama itirazi yapmam istendi, hay anasını ya. Uğraşsam mı uğraşmasam mı bilemedim?


  • atom karincanin torunu  (04.04.14 18:44:51) 
Aynısı benim de başımda. İş bankasını severim ama sanırım tarih olacaklar benim icin yakın zamanda.


  • anonymice  (04.04.14 19:20:09) 
@akt, @anonymice
sizin de tercih olarak "satıcının para birimi" şeklinde mi seçili?
acaba bununla mı alakalı diyorum da.
türkiyeden bir şey alırsak bunu değiştirmek mi lazım acaba.
çünkü yurt dışı alışverişte paypal kazıklıyor kur çevirirken, o yüzden benim ayarım default olarak "satıcının para birimi"ne ayarlı. yani atıyorum 30€ şeklinde makbuz kesiliyor, işbankası çeviriyor. daha ekonomik oluyor böyle. ama bu durum acaba türkiye içi kullandığımızda böyle 1-2 liralık farklara mı sebep oluyor. saçma ama bilemedim.
  • neyleyim  (04.04.14 20:41:53) 
@neyleyim dediğin şeyi ben de düşündüm ilk anda fakat daha önce 2 alışveriş yapmışım bunlarda enpara kartı kullanmıştım ve hatasız çekim olmuştu yani böyle bir şey çok zor göründü bana.

Pazartesi günü şubeye gidip dilekçemi vermeyi düşünüyorum, banka seyrek olursa m.t. ile de görüşürüm belki.

edit: Bir de paypal yazışmalarımda paypal bankadan 77,45 tl çekim olduğunu ve paypal olarak kesinlikle farklı çekip talep edilmediğini belirtti.
  • atom karincanin torunu  (04.04.14 23:16:04 ~ 23:17:28) 
@akt
evet evet sorun paypaldan değil. tutar neyse o kesilmiş zaten makbuz, hesap dökümü her yerde aynı rakam görünüyor paypalda. bana da dediler, "bizle ilgisi yok".
pazartesi durumu/sonucu bildirebilir misin fırsatın olduğunda?
şimdi bir seferlik sorun değil denebilir elbette ama hep böyle 1er lira 1er buçukar lira geçireceklerse işimiz var.
  • neyleyim  (05.04.14 09:53:43) 
(bkz: #41846992)


  • atom karincanin torunu  (08.04.14 09:45:01) 
Buraya bir bilgi notu düşeyim.

Aynen @akt gibi ben de banka ile çözemedim bu sorunu. Bankanın açıklaması şöyle oldu: "Siz Paypal kullandığınızda hangi para birimi ile ödeme yaparsanız yapın, bu bize USdolar olarak yansır, biz bunu bir önceki günkü kurdan TLirasına çeviririz, bu yüzden siz TL ile bir şey aldığınızda bu önce USdolara sonra tekrar Tlirasına çevrilir, fark bu yüzden oluşur, Paypal kullanmanızı tavsiye etmiyoruz"

Paypal ile yaptığım görüşmede ise bana bir takım bankaların böyle ek masraflar çıkartabildikleri söylendi ve ekstremi yollamam istendi. Yolladım. Farkları gördüler ve bana tek sefere mahsus olmak üzere fazla kesilen tutarlar geri ödendi. (Duyurumda yazdığıma benzer 2 işlem daha vardı, fazla kesilen tutarların hepsini ödediler geri) İleride benzer problemler yaşamak istemiyorsam da başka bir banka kartı (4 adet banka ismi yazmışlar) kullanmam tavsiye edildi.

Yani Paypal der ki; İşbankası kullanmayın. Fark alıyorlar.
İşbankası der ki; Paypal kullanmayın. Fark almıyoruz ama 2 defa kur çevrimi yapıyoruz.

Bilginiz olsun istedim.
  • neyleyim  (23.04.14 12:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.