[]

Sozlukle ilgili sorular geliyore!

1: Basucumda 2 eser var, ama basucu eseri ne demek bilemedim. gerci zannediyorum basucu entry si degilde basucu basliklari demek isteniyor. cunku entry numaralari gorunmuyor bu sekmede. ilgili basliktaki butun entryler tahminler uzerine. var mi ne olduguna dair kesin bir bilgi? bir kere en cok entry yazdigim baslik degil cunku bir tane baslikta 2, digerinde 1 entrym var. entryler uzun da degil oyle..

2: en begenilen entryleri listesi sukela sayisina goremi dizili? yani 1 numaradaki entry en sahane entry diyebilir miyiz?

3: bir ara "moderator arkadasa sozluk ve duyuru hesaplarinizin mail adreslerini gonderirseniz hesaplari brilestirmede yardimci olur" denmisti. aylar once atmistim mesaji ama bi numara olmamisti. var mi baska yolu?

4: 3. soruya ek olarak ben duyuru da kullandigim mail adresimi hatirlamiyorum suan, nabsak?

5: oeehh butonu da cok belirsiz, ne ola ki?

6: sozluge eklenen bu ozelliklerin aciklamalarini neden birinci agizdan alamiyoruz da boyle debeleniyoruz?

 
neyin ne olduğunu neden sözlükte aratıp öğrenmiyoruz?


  • tarantinoesque  (30.05.09 02:31:22) 
1: (bkz: başucu eserleri)
2: (bkz: en beğenilen entry'leri)
3-4: yazar olduktan sonra duyuruyu keşfettim bilmiyorum, mail olayını felan
5: (bkz: oeehh)
6: aramaya inan, debelenme. bulursun.
  • emraah  (30.05.09 02:33:16) 
1-2: sözlükte ilgili başlıklara bakarak bunların ne olduğunu öğrenebilirsin. aramaya inan :)
3: duyuru hesabını boşver, sözlük hesabını kullan direkt burada? senin için hatıraları olan duyuruların filan mı var nedir?

4:3'te dediğimi yap bence.

5: "öeeeh" iyidir ya, salak salak bişeyler yazılmışsa bas öeeeh'i. trollere filan bas.

6: maksat gıcıklık olsun. özellik eklendiğinde olan-biten bölümüne yazılır nasıl kullanılacağı. onun haricinde özelliğin başlığına bakabilirsin. ama bazen de ne olduğu doğru dürüst açıklanmaz, "uğraşsın dursun ipneler" denir. öyledir sözlük. mesela başucu eserleri neye göre oluyor ben tam bilmiyorum hala ama sık sık düzelttiğim, uzun entrylerim var genel olarak o bölümde.
  • fortisvita  (30.05.09 02:33:20) 
1. tahminen 1000'den fazla karakter içeren ve 2'den fazla oylanmış entry'ler, gibi bir şey.

2. verilen kötü oylar da etkiliyor o listeyi.

3. moderatörü bilmem de compumaster hallediyor sanırım o işi.

5. şaibeli entry oylarken sıradaki entry'i görebilmene yarıyor. ikinci olarak da verdiğin oyu geri almaya yarıyor.

6. araştırmacı ruhun olsun, sözlükten ne olduklarını araştır, hazıra konma diye.

7. işine yarayan cevapların solundaki beyaz kutucuğa tıkla.
  • sanal uyku  (30.05.09 02:35:38) 
@tarantinoesque, @emraah, @fortisvita

sorumu bir daha okursaniz icindeki cok gizli sirlari kesfedebilirsiniz. bir kez daha sizler icin geliyor:

ilgili basliktaki butun entryler tahminler uzerine. var mi ne olduguna dair kesin bir bilgi?

@sanal uyku: tesekkurler ama bunlarda sanirim sennin tahmin(!)lerin. yani ssg veya diger yetkililerin bunlar verilmis cevaplari yok saniyorum? isime yarayan cevap seninkinden baska yok, seninkini de gec gordum.

edit/ekleme:
@fortisvita; 3 e verdigin cevap uzerine aklima ilk gelen sebep; bu duyuru hesabiyla daha onceden bir kac liste sorusu sormustum. mesela ona gelen cevaplari bu hespdan aninda tekrar gorebiliyorum. veya diger sorularima gelen cevaplari hatirlamak isteyebiliyorum.
  • theli  (30.05.09 03:02:19 ~ 03:08:28) 
kesin bilgi yok dediğim gibi, mesela karma sisteminin işleyişi de tam açıklanmamıştır.


  • fortisvita  (30.05.09 03:20:59) 
1, 2, 5 ve 6'nın cevabı aynı.
karma atraksiyonu ilk olarak ortaya çıktığında suistimalin önlenmesi açısından ayrıntısının açıklanmayacağı söylenmişti. bak kaç yıl oldu adam sözünü tuttu :) en beğenilen, başucu ve karmanın tam olarak neye göre şekillendiğini ancak tahmin edebilirsin.

  • oztokyolu  (30.05.09 11:22:04 ~ 11:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.