[]

Gerilim Baş Ağrısı - Küme Baş Ağrısı

Merhaba,

2007'den beri bu 3. veya 4. ağrı atak. Önceki ataklar haftalar veya bir-iki ay kadar sürdü.

Sağ şakağım ve ensemin sağ üstünde hızla ağrı başlıyor. Zaman zaman şakağımdan bastırılıyormuş gibi hissediyorum, hatta kafamı da hareket ettiriyorum, sanki itilmiş gibi.

Geçen yıllarda ne kadar sürüyordu hatırlamıyorum, ama bu atakta yarım - bir saat civarı sürüyor. Sanırım daha önce daha uzun süren bir dönem olmuştu.

Gözde sulanma ve kızarıklık ile burunda tıkanma veya akıntı için farkına varabildiğim bir şey yok, çünkü zaten bu iki sorun sık sık oluyor ağrısız dönemlerde de. Işığa ve sese duyarlılık yok, ağrıya bağlı şiddetli bir mide bulantısı yok. Ağrı varken bir şeye odaklanamama, okuduğunu, söylenenleri anlamama var.

2007'de ağrı için nöroloji uzmanına gitmiştim. CT temiz çıktı. Gerilim tipi baş ağrısı dedi. Sonra birkaç kez daha tekrarladı işte. Stresli olduğum dönemlere denk geliyor, ama zaten genelde stresli biriyim.

Ağrının tipi, birkaç yılda bir tekrarlaması, tek taraflı olması, sabit bir ağrı yerine dalgalı seyretmesi ve bazen anlık olarak çok şiddetlenmesi küme tipine daha çok benziyor okuduğum kadarıyla.

Teşhis koyun demiyorum, ama bir tahmin yapmanız mümkün mü? Yine nörolojiye mi gitmeliyim?

 
Şunu belirteyim öncelikle nörolog değlim.hatta henüz doktor bile değilim.4.sınıf öğrencisiyim.

Ama geçen sene baş ağrıları dersinde işlemiştik bunları.dediğiniz ağrı tipi gerilime hiç uymuyor hatta bilakis kümeyi tarifliyor.muhtmelen yeniden nörologa gitmeniz gerekecek ilkinde neden gerilim demiş bilemedim belki tam anlayamadı ya da anlatamadınız şikayetinizi ama tam buraya yazdığınız şekilde yeniden anlatırssanız nörologa tedaviden de daha iyi fayda görürsünüz..

BT değil de bir de mr isterse doktor daha faydalı olucaktır sanırım ama bu doktorun bileceği iş tabi..

Çok geçmiş olsun.
  • 00 08  (01.04.14 23:58:48) 
Ağrı 5-10 dakika içinde 0'dan 100'e çıkıyor. Başlıyor deyip hastaneye gidene kadar geçer muhtemelen, çünkü bir saat kadar sürüyor.

Birkaç gündür Başlayacağını hissettiğim anda flurbiprofen alıyorum, ama onun etkisiyle mi geçiyor yoksa süresi mi doluyor anlayamadım.
  • fadetoreality  (02.04.14 00:38:26) 
hayatında hiç başı ağrımamış biri olarak teşhis koyamam ama düzenli balık yağı alırsan günde 2-3 gram epa + dha ağrıların azalabilir veya onları daha hafif hissedersin.


  • joepiscopo  (02.04.14 09:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.