[]

bilkent neden zor bir üniversite olarak biliniyor?

şu an farklı bir okulda hazırlıktayım fakat buraya geçmek için ygsye girdim. bu fikrimi kime sorsam; mazoşist misin, yok orası çok zor, yok işte benim arkadaşım orada 4 sene hazırlık okudu da 5. senesinde bölüme geçti gibi cevaplar alıyorum.

sadece cope sınavı mıdır bu okulu zor yapan? bölümler de böyle midir?
mesela çankaya veya başkentte bir dil bölümü okumakla bilkentte okumak arasında gerçekten zorlayacak bir fark olur mu?

 
insanların tembelliğinden. yata yata geçmek isteyenler derslerden tökezlemeye başlayınca okul gereksiz zor oluyor.


  • orhan tv  (01.04.14 17:24:48) 
her sene ilk 3 e giren bir okul bırak da zor olsun. adamlar tabela üniversitesi değil.


  • rentts  (01.04.14 17:25:16) 
bilkentte hazirliği anadolu lisesindeki devlet inglizcesiyle geçmiş birisi olarak e yuhh ama derim. çankaya ile bilkent karşilaştirilir mi yavv?
daha hazırlığı 4 senede geçemeyecekseniz gelmeyin zaten yazık senelerinize...

  • niye ama  (01.04.14 18:10:17) 
hazırlığı senelerce geçemeyen kazma cok onda doğru demişler, ancak bu milletin hiç çalışmamasından ve aylak aylak gezme tozmasından kaynaklanıyor. ben şahsen hiç hazırlık okumadan direk cope sınavını verdim (150 üzerinden 124'le) hiç öyle büyütülecek bir sınav değil. zaten geçme eşiğide 83.5 150 üzerinden, bir zahmet geçersin, ilk sefer olmasada 6 ay veya 1 yıl okuyup geçersin.


  • fransızkalanadam  (01.04.14 18:23:55 ~ 02.04.14 14:12:43) 
Aslında bunun sebebi doğru düzgün eğitim vermesi.

Açalım biraz. Birçok üniversitede ödev yapmadan, proje getirmeden, sunum yapmadan; sadece sınavlarla ve fotokopi notlarla dersleri geçen öğrenciler görüyoruz. Bilkent ve muadili üniversitelerin farkı burada ortaya çıkıyor aslında. Genel olarak birçok ders sadece sınavdan ibaret değil. Ödevleri, projesi, yerine göre sunumu, demosu, araştırması, makalesi; birçok farklı şekilde o derse çaba harcaman sağlanıyor. Bu da tüm dönem boyunca o derse çalışman gerekliliği anlamına geliyor. Sadece sınav dönemi sabaha kadar fotokopi not ezberlemekle bu iş yürümüyor.

Cope meselesine gelince, aslında buna ülkedeki genel İngilizce problemi açısından bakmak lazım. Yabancı dilin öğrenimi belli bir yaştan sonra zor, bu iş ilköğretim seviyesinde halledilmeli. 17-18-19 yaşlarındaki adamın yabancı dili hızlı bir biçimde öğrenmesi hakkaten zor. Tabi canını sevdiğim eğitim sistemimiz İngilizce'yi her sene simple past tense öğretmekten ibaret gördüğü için üniversitede bu iş zorlaşıyor.
  • Lethe  (01.04.14 18:55:05) 
zor olunca kaliteli sanılsın diye.


  • baldur  (01.04.14 19:04:41) 
bilkente paralılar girdiği kadar türkiye dereceleri de giriyor. daha bu sene türkiye birincisi geldi okula. ister istemez zor olmak zorunda dersler. össde ilk 100 yapmış adamlara mat-1 sorusu soracak halin yok.


  • spina scapula  (02.04.14 00:35:47) 
cope en basit kismi ben soyleyim sana. 1 senede yada 1 donemde gecmemek icin hic bir sebep yok. calisinca geciliyor.
asil hardcore bolumde basliyor. hele muhendislikteysen sictin. diger bolumlerde agir yuke sahip kendilerince.

  • jedilance  (02.04.14 14:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.