[]

Yapmak istemiyorum

Oncelikle hem beden hem ruh sagligim ikincil sebeple de gorunusum icin kilo vermem gerekiyor ama ben bu gucu kendimde bulamiyorum. Rejime baslasam da birakiyorum cunku artik yoruldum, kendimi mucadele etmek icin gucsuz ve bikmis hissediyorum. Erteleye erteleye daha mutsuz oluyorum ve daha cok kilo aliyorum. Sorunumun cozumu ne olabilir? Yasam kalitemi yukseltmek istiyorum...




 
Aç kalma. Rejime başlamak dediğin şey "aç kalmaya başlamak, aç gezmek" filan değil. Vücudunu kontrolsüzce aç bırakırsan zaten hem bedenin hem ruhun panikler: eyvah, açlıktan ölücem o zaman minimum enerji tüketeyim ve bol bol yiyeyim diye.

Öncelikle varsa bi hormonal sorunun, kilo vermeni engelleyen bir sebep; onu bul ve başta onu çöz.

Sonrasında da sporsuz olmaz! Düzgün beslenmeye başla ve bunu bi yaşam tarzı haline getir. İnternetten insanların öncesi ve sonrası durumlarına bak; başarı hikayelerinden ibret al, imren, kendini gaza getir. Bol sıvı tüket, ağır yağlardan kaçın, üç beyazları kes vs. Aç kalmadan ye ve egzersizlerini ihmal etme. Her gün çık bi saat tempolu yürü en basitinden.

Yapabilirsin, hadi!
  • pandispanya  (01.04.14 16:29:32) 
gözünü karartıp spor salonuna parayı vereceksin ve afedersin s.ke s.ke gidip o hayatını daha kaliteli yapcaksın. tecrübeyle sabit.


  • false pretension  (01.04.14 16:36:21) 
Seni motive edecek bir arkadas lazim. Yok mu sagligina dikkat eden bir arkadasin? birlikte gideceksiniz spora, yoruldum dediginde biraz kamcilayacak seni biraz daha calis diye, gidip cheesecake filan yediginde seni azarlayacak filan.


  • fortisvita  (01.04.14 16:41:09) 
merhaba!
öncelikle sizin rejime değil sağlıklı beslenmeye başlamanız gerekli.

tavsiyem: ilk etapta hiç kalorileri falan düşünmeden, mesela şu an günde kaç kalori tüketiyorsanız yine aynı kaloriyi tüketerek ama bu kez size faydalı ve yaşamak, hayatta kalabilmek için yemeniz gereken besinlere yönelerek bir düzenleme getirmelisiniz kendinize.

ne demek istiyorum:
örneğin 1 kibrit kutusu peynir falan değil. dilediğiniz kadar peynir.
3 köfte kadar tavuk değil. istediğiniz kadar, doyana kadar.
ilk etapta kendinize zararlı yiyecekleri hayatınızdan çıkartmayı başarın.
yani bütün yedikleriniz "yemeniz gerekenlerden" oluşmalı. ve bunlardan bolca bolca yemelisiniz. bunu yaparken yavaş yavaş karbonhidrat kaynaklarını iyice aşağıya çekip, proteini yükseltmeli ve dengeli bir yağ alımının da sağlıklı olabilmemiz için çok önemli olduğunu unutmamalısınız.
vücudunuzu dinlemelisiniz.

yeni yiyeceklerinize alışıp kötüleri tamamen sıfırladığınızda kalori sayımına başlayabilirsiniz.

keyifli hale getirin mevzuyu.

yapmak istiyorsunuz.

ve yapabilirsiniz. bunu bilmeseniz buraya zaten bu duyuruyu dahi açamazdınız.

şu ataleti üzerinizden atıp düzgün beslenmeye başlayın öncelikle. kendinize çocuğunuzmuşsunuz gibi davranın. çocuğunuzun sağlığı için çabalar gibi çabalayın kendiniz için de.
güçsüz değilsiniz ve bunun gayet farkındasınız.

haydindi!
  • icemint  (01.04.14 17:22:53) 
o işler öyle olmuyor, kilo vermek için belli bir dönem istediğim şeyleri yememek zorundayım, istediğim kiloya geldiğimde de istediklerimi yiyeyim diye düşünürsen sen daha çook başlamadan kendini yorgun hissedersin, sağlıklı beslenmeyi , sporu , dengeli beslenmeyi yaşamın boyunca uygulayacaksın, bu mantıkla bakarsan bünyenle ters düşmezsin.
not; 25 kilo vermiş biri.

  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (01.04.14 17:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.