[]

Dışarıda yalnız gezememek

Sanki herkes çiftli, gruplar halinde dolaşıyor, herkesin hayatı dört dörtlük, kahkahalar espriler gırla gidiyor. Tek başıma bir cafeye, bara, restauranta gidip takılamıyorum (girsem de yemeği, kahveyi 5-10 dakikada bitirip toz oluyorum o mekandan). Yalnızken müze, sergi gezme, konsere, sinemaya gitme gibi olaylar zaten yok. Sanki herkes bana bakıp vay ezik, sap, asosyal diyor içinden. Tanıdık manıdık görecek, görürse durumu var bir de. Niye böyle, psikolojik sorunlarım mı var benim, ne yapayım ne edeyim?




 
Ya tek başına öylesine kafeye falan gitmek bana da abes geliyor. Millet oraya kakara kikiri yapmaya gelmiş ya da sohbet ediyor, kimisi sevgilisiyle cilveleşiyor. Mal mal bunları mı seyredicem diyorum. Yok kitap oku, ders çalış olayı falan o sesli ortamda zaten yalan oluyor. Konsere de tek başıma gitmem, orada da insan o coşkuyu paylaşacak birini arıyor.

Ama yemek yemeye, sinemaya, sergi gezmeye, müzeye vs. tek başıma gidiyorum öyle yerlere. Kimse öyle şeyler demiyor içinden rahat olabilirsin. Hem kime ne? İsteyen istediğini desin. Tanıdık görse ne olacak? adam doğramıyoruz ki sonuçta. Bence tek başına yapmak daha güzel, sürekli birine bağlı kalmıyorsun, onun istekleri soz konusu degil. İstediğini yapabilirsin.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (31.03.14 22:01:55) 
böyle bir şartlanma var. psikolojik sorun demek aşırı olur belki ama altında öyle bir şeyler de yatıyor olabilir.

ben tek sinemaya falan gitmeye başladım, tek yemek de yiyorum. ama bunları günün erken saatlerinde yapıyorum. o cafeler dolup taşmadan. sonra sonra alışır oldum bir sorun olmadı. tek yemek yemek çok normal:

- belki az önce arkadaşlarınlaydın ayrıldınız ve acıktın
- belki 1-2 saat içinde biriyle buluşacaksın ama açsın oturdun yiyorsun

ha ama o yemekten sonra elinde kitap, dergi, tablet bir şey yoksa 5 saat takılmak bana da anlamsız geliyor. çünkü orada uzun oturmanın manası sohbet sohbeti açar grup gidersin. tek başına sıkılırsın zaten.
  • kirazıseviyorum  (31.03.14 22:06:38) 
sinemaya not defteriyle gidiyorum, eglenmeye degil de inceleme yapmaya gelmisim gibi. rezalet!1

ama tavsiye edirim.
  • el desaparecido  (31.03.14 22:26:08) 
Açıkcası bence bu toplumsal bir şartlanma çünkü bir insan bir yere tek gideceği zaman toplum ona ne tek mi gittin?, ne yaptın?, nasıl eğlendin?, sıkılmadın mı? diye üsteliyor resmen.
Ben sosyal olduğum kadar tek gezmeyi de seven biriyim yani kendimi bildim bileli ilköğretimden itibaren tek başıma gider gezerim bir yerleri benim bu yaptığım da diğer insanlara garip geliyor çünkü ben tuvalete bile tek gidemeyen hemcinslerimi biliyorum yahu!

Tek çıkın gezin ne sap ne de ezik olursunuz asosyallikle hiç alakası yok zaten bu durumun bence durduğunuz kabahat en yakın müzeye tek başınıza gidin en kısa zamanda:)
  • faihfati  (31.03.14 22:27:25) 
yani yani bu dediklerinizi yalnız yaparsın ama arkadaşlarla yapılınca daha güzeldir veya sevgi ile (olana)


  • denizzzz  (31.03.14 22:29:48) 
Aynı sorunları yaşıyorum ben de, arada olunca yalnız takılmak koymuyo ama sürekli ve herşeyi yalnız yapınca insan kendini kötü hissediyor. Bir film vardı bu ara gitmek istediğim sırf arkadaş bulamadığım için gidemedim mesela. Ha tek de gidebilirdim, önceden tek gitmişliğim çok oldu, ama tek gidersem çok eğlenemeyeceğimi bildiğim için vazgeçtim. Yalnızlık böyle boktan bişey işte, hayattaki en basit eğlencelerden bile mahrum bırakıyo insanı. Böyle hissetmen normal insan tribe girer ister istemez, ha ille de psikolojim bozuk diyosan, benide al yanına beraber gidelim psikologa :)


  • living on the edge  (31.03.14 22:30:34) 
çünkü herkes çift herkesin arakdaş grubu varda ondan öyle geliyor. biz azınlıkta olan yalnızlarız pampa.


  • fransızkalanadam  (31.03.14 22:49:00) 
al benden de o kadar. hani konser sinema falan neyse de bu dışarıda yemek yeme olayı çok absürt kaçıyor. eskiden dışarıda yemek yemenin olayının yemek yeme olduğunu zannederdim, meğer tamamen birlikte vakit geçirmekmiş. millet benim yalnızlığıma bakıp bakıp garipsiyor diye gittiğim yerlerde çok durmuyorum. hele öyle yerler var ki masalar dört kişilik amaç kahve içerek muhabbet etmek ama utancımdan aylardır önünden geçtiğim halde gidemiyorum. sanki garsonlar bile acıyacakmış gibi geliyor. ee eve sipariş versen iyice asosyal görüntüsü çiziyorsun. ileride zengin olursam herkesin tek başına oturacağı veya tanımadıklarıyla tanışmak zorunda olacağı cafeler açma hayalleri bile kuruyorum. i.chzbgr.com


  • acccra  (31.03.14 23:05:12) 
Git kardeş ne olacak. Otur mekanda bir şeyler oku. Ağır ağır ye. Sinemaya yalnız gidersen filme de daha iyi konsantre olursun zaten.


  • arnold schwarzeneger  (01.04.14 08:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.