[]

Ak parti neden kazandı ?

-Chp eski yıllara oranla güçlü muhafazakar bir toplumu değiştirmeye değerleriyle dalga geçtiği için (başörtü vb)
-Chp ciddi ak parti seçmeni ile dalga geçtiği için (halk eğitimsiz,halk böyle soyle falan ,koyun vb)
-Chp kürt seçmeni aşağıladığı ve ona karsı hep sen türksin tarzı bir muamelede bulunduğu için(dıyarbakır ortasına ne mutlu türküm diyene yazılması koca harflerle )
-Chp bu milletin hafızasında ateist ve dinsiz imajını silemediği için

Ama en gıcık olduğum şey neden ak parti seçmenini aşağılıyorsunuz ?Hakaret etmeyin çünkü ciddi bir üniversiteli kesim ak partiye oy veriyor ve sizin bu halini gördükçe daha çok verir.Yıllarca aynı terane demek ki neymiş artık tarz değiştirmek gerek


Ez cümle ey solcu kardeşlerim ,yeni bir muhalefet tarzı oluşturmadıkça bu chp ile iş zor ..ki chp de solcu değil biraz kemalist biraz solcu ideoloji karmasası bişi ..Herhalde türkiyede saf solcular kominist partililer :)

 
"Chp bu milletin hafızasında ateist ve dinsiz imajını silemediği için"

kısmına katılıyorum. akp karşısında duracak partinin chp-mhp karması bir şey olması, hatta o sık duyduğumuz tabirle ılımlı islam denen kozla oy toplaması gerekiyor.

+ aşağılamak için değil ama gözlemlediğim ve diğer ülkelerden farklı gördüğüm için söylüyorum. burada insanlar inanılmaz tembel. her şeyin hazırlanıp önlerine konmasını bekliyorlar. yaratıcılık sıfır, çaba gösterme sıfır, kendini geliştirme şevki sıfır. bu konuda ortadoğu ülkelerine gittikçe daha çok benziyoruz. ne yazık ki bizim petrol gibi bir zenginlik kaynağımız yok ve bu tembellikle önümüzdeki 20-30 sene biraz zor idare ederiz. inşaat inşaat inşaat diyoruz ama bu sektör üretimin yerini tutamaz. ülkede tarım sıfırlandı, gördük patatesin, kuru fasulyenin fiyatlarının nasıl fırladığını. işte AKP seçmeni bunları göz önünde bulunduramıyor. her şey din değil. din tabii ki olsun, eyvallah, ama bunu fanatizme çevirmemek lazım.
  • patricia kitten  (31.03.14 16:01:37) 
şimdi öncelikle dün yaptıkları sahtekarlıkları bir kenara bırakıp konuşmak lazım. sırf "seçimde hile yaptılar, bu yüzden böyle oldu" diyerek bir yere varılmaz. ülke genelinde %44 almalarının nedeni sırf hile midir acaba? zaten akp'nin kazanmasının sebeplerinden biri de ana muhalefetin suçu hep karşı tarafta araması. tamam, karşı taraf zaten suçlu, orada şüphe yok, ancak sen nasılsın bir de ona bakmak lazım, öyle değil mi?

seçime giden yolda muhalefetin dili, belki de haklı olarak, hep karşı tarafı eleştiren bir tutum içerisindeydi. seçmeni ise, sırrı'ya takmış durumdaydı. sırrı'nın da ne kadar oyları böldüğünü gördük. asıl tatavayı klasik chp seçmeni yapmıştı halbuki tüm süreç boyunca. (ben de chp'ye oy veren biriyim, o ayrı)

akp seçmenini aşağılayanlara kızamıyorum artık. çünkü biliyorum ki aşağılamazlarsa da değişen bir şey olmaz. çünkü akp seçmenini chp'nin çatısı altına almanın yolu yok. kılıçdaroğlu olabilecek en ılımlı adamdır bana kalırsa, onda da suç bulamıyorum. tek sorunu ulusalcı tabanına laf geçiremiyor olmasıydı bana kalırsa, o tipte bir lider değil sonuçta, belli kaygıları da var doğal olarak.

"akp seçmeninin haberi yok ki" gibi bir argüman da sunuluyor arada. o da yanlış, ülkede yapılan yolsuzluk, sahtekarlık aylarca konuşuldu ana medyada, haberleri olmaması imkansız artık şu anda.

dolayısıyla sıkıntı tamamen chp'nin kendisinde. yok dalga geçmesidir, yok muhafazakar kesimin değerlerine saygı göstermemesidir, odur budur, hepsinin ufak haklılık payları mevcut. ancak asıl sorun, chp'nin akp seçmeni algısındaki konumu. bunu şu saatten sonra silemezsin. şu süreçte başarıya ulaşamadıysan, daha da hiç ulaşamazsın. bundan daha müsait bir zaman olamazdı. ama görüyoruz ki akp seçmeni, kafasındaki chp imajına hala çok mesafeli yaklaşıyor. dolayısıyla chp'nin artık ömrünü tamamladığını düşünüyorum. çünkü şu saatten sonra yapabilecekleri fazla bir şey yok. yeni bir yapı içerisine bürünmeleri şart.
  • tonoto  (31.03.14 16:18:40 ~ 16:22:02) 
Çünkü eşşeğin zikinden dolayı.


  • mutlusismankedi2015  (31.03.14 16:23:17) 
ben kendi görüşü olup da akp ye oy veren üniversiteli/mezunu görmedim.ilkokuldan beri muhafazakar bölgelerde eğitim gördüm.sınıf arkadaşlarımın çoğu cemaat yurtlarında öğrencilerdi ve daha o yaşlarda sorgusuz sualsiz dönemine göre akp ya da herhangi bir ağır sağ parti destekçiliği yapıyorlardı.üniversiteye geçtiler o cemaat yurtlarında/evlerinde devam ettiler hala aynı kafadalar.o yüzde hiç üniversiteli arkadaşlar da var yeaa geyiği çevirmeyin.seçim sonuçları üzerinden yaş,cinsiyet,eğitim ve yaşam seviyesi analizlerini çok rahat yapabilirsin bak bakalım.

ayrıca biri daha bu cehape ile zor derse bileklerimi kesicem.rte klonları gibi sürekli aynı şeyi tekrarlamayalım lütfen.akplilerin gözünde akpye oy vermiyorsan cehapelisin sen gibi bir algı var.cehape zihniyetten filan değilim ama ortada dönen yolsuzlukları,cinayetleri görüyorum,ahlakın etiğin hiçe sayıldığını görüyorum ve ben görüyorsam inan köydeki mehmet amca da görüyor buna rağmen inatla akpye oy veriliyorsa benim gözümde bu cinayetleri işleyen katillerden farkı yoktur oy verenlerin.
  • bellma  (31.03.14 16:25:19) 
"ben kendi görüşü olup da akp ye oy veren üniversiteli/mezunu görmedim"

Arkadaş bu adamlar uzayda falan mı yaşıyor ya? Bu nedir böyle? Siz hala milletten bu kadar izole bi şekilde yaşarsanız, sonraki seçimde 50 leri aşarız. Bırakın mezunları, şu anda gidip üniversitelerde anket yapın AKP yüzde 50'nin üstünde oy almazsa ben de adam değilim. Siz 3-5 çapulcu olarak üniversitelerde "Devrim" sloganları atınca çoğunluk siz olmuyorsunuz. 3-5 çapulcu üniversiteye gelen kişilere "yumurta" atınca çoğunluk siz olmuyorsunuz.

Not: Ha bir de, üniversite mezunu arkadaş o kadar yazı yazıyor ama noktalama işaretinden sonra boşluk bırakılamayacağını da bilmiyor...

Not2: Bunu söylemekten imtina ediyordum ama bu kafalara karşı bunu da söylemek gerek sanırım. Bu satırların sahibi yüksek lisans yapmakta şu anda...
  • ne nicki be  (31.03.14 16:35:29 ~ 16:36:35) 
Üstte saydıklarının hepsi Baykal zamanında mevcut olsa da Kılıçdaroğlu bu dediklerinden hep uzak durdu, ılımlı siyaset yürüttü. Senin algında bile kemikleşmiş değişmesi mümkün değil. Ancak Akp seçmenine aslansın kaplansın diyecek siyasal islamcı bir parti çıkarsa ancak o zaman Akp kaybeder. Görünen o şimdilik.


  • jamalbsf  (31.03.14 16:39:44) 
iyi o zaman bellma, chp ile 10 senedir bir gelişim gösterilememiş ama aslında hala mümkün, akp seçmeni bir kendine gelse chp'ye oyunu verecek. bunu diyelim bari. şimdi de bu konuda tatava yapmayalım hiç öyle mi? sırf dün değil, senelerdir yaşananlar ortadayken safını değiştirmeyen bir seçmen varsa ortada, benim onların cehaleti, eğitimi dışında biraz da ana muhalefete bakma hakkım vardır bence. kaldı ki bırak beni, kılıçdaroğlu'nun kendisi de bugün bir nevi özeleştiri yaptı aslında. ama yapabileceği fazla bir şey yok, çok açık bu. kılıçdaroğlu daha fazlasını yapamazdı diye düşünüyorum zaten.

evet şu seçim gösterdi ki chp ile zor ama bu tamamen akp seçmeninin algısı yüzünden oluşmuş bir şey ve bunu kolay kolay bozamazsın. yeni bir oluşum şart. ha yok, chp ile olacak diyorsak, söylenmeye devam ederiz işte. yani bugün ankara chp'nindir benim gözümde, ancak türlü oyunlarla akp aldı mesela. fakat ankara chp'nin de olsa bu seçimin genel anlamda kazananı akp'ydi zaten bence. tekrar söylüyorum, seçimdeki hilelerin dışında konuşuyorum, ortada hala en az %40'lık bir akp destekleyicisi var, bunu görmezden gelemeyiz ve bu ciddi bir oran. bu seferlik, hatta ilk defa olmak üzere, dönüp kendimize bakmamız gerekir diyorum sadece, karşı taraf haksız da, katil de, sahtekar da olsa. karşı tarafın ne olduğu apaçık ortada zaten. ama bu adamların gücünü ancak onun arkasındaki desteği kendi tarafına çekerek bitirirsin. bunun yolu da yeni yapılanmadan geçer.
  • tonoto  (31.03.14 16:43:52) 
@ne nicki be keşke yazının devamını da okusaymışsın."kendi görüşü" burada kilit nokta.anladın sen.


  • bellma  (31.03.14 16:44:07) 
@bellma
Yazının devamını da neresinden tutsan dökülüyor arkadaşım maalesef. Kafanızdaki AKP seçmeni kalıbı çok net biçimde yanılgılar ile dolu. Ama ben ne dersem boş. Bu önyargıları "hayır öyle değil" demek ile yıkmak mümkün değil...

  • ne nicki be  (31.03.14 16:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.