[]

Kariyer Net Ne Saçmalamış Bilen Var mı?

Bundan 4 ay önce kariyer nete üye olmuş, oturmuş bi özgeçmiş yazmıştım. sonra 2-3 gün daha girip bıraktım, bu sürede biri vatan bilgisayar diğeri de büyük bir firmada telefon operatörü olmak üzere iki işe başvurdum.

Neyse unuttum gitti ya zaten hangi ruh haliyle tel operatörlüğüne başvurdum hatırlamıyorum :-)

Vatan beni reddetti, bu adamlar yanıt bile vermedi ama gelin görün ki 4 ay sonra demin bir telefon aldım ve ihlas bilmemneyden arıyoruz diyen bir kız sesi duydum. Kızın bulunduğu yer çk gürültülüydü (bana kalırsa kariyet.netten arıyordu ama ihlastan arıyoz dedi) ben de ihlas holding sandım, başka ihlas bilmiyorum.

Geçen gün de rastlantıya bakın ki ihlas abone müdürüyle telefonda görüşmüştüm, onunla ilgili bir şey sandım. Kıza dedim ki "ihlastan arıyorum dediniz değil mi?" evet dedi o da bende ihlas ajans sandım, dedi ki iş başvurusu için bekliyoruz dediler görüşmeye. (Bu arada arkadan aynı kendi gibi ihlastan arıyoruz diye iş başvurusu daveti yollayan kız sesleri geliyordu?? demek ki kariyer insanları oraya yönlendiriyor)

Sonra görüşeceğim yerin adresi ve kişinina dı verildi, ben afedersiniz ama bu iş başvurusunu hangi tarihte yapmışım dedim. 02.01 dedi 1 şubatı kastetmek istedi çünkü ocak olamazdı. Neyse, ben de kariyer.netten yaptığım başvurualrı hatırlamayıp peki dedim ama yarın gelemem izmirdeiym, pazartesi olsun, han gi saatte, şu mu? tamam dedim sözleşip kapadım.

Sonra adamın ismini arattım şirket "ihlas organizasyon san. tic. ltd. çıktı, kariyere girip kontrol ettim tabi ki böyle bi başvurum yok. Adamların ne olduğu belli değil. Ben şimdi bu kariyer neti arayıp yetkili birine ulaşıp fırça girişiminde bulunmak var ama adaların izmirde yeri yoksa hiç uğraşamam.

Neyse, uzunca anlattım ki bu olayı bilen biri bana ne olduğunu anlatsın. Anladığım kadarıyla kariyer bizden izinsiz bizi işe yönlendiriyor? Bu sayede çalışan arayanlardan para kazanıyor?

Ek: Bu arada ben telde konuşlurken aklıma şu gelmişti, vatanla ihlas ortak demek ki falan düşünceleri, sonra bi baktım bu adamın sahibi olarak görünen ihlas organizasyon sitesinin web sitesi bile yok.

 
2. Ek Şu an bana v erdikleri adresi google uydu görüntülerinden kontrol ettim, ihlas holdingle aynı caddedeler iyice kafam karıştı. Buyrun adresi

Çobançeşme mah. yenibosna 29 ekim cad. no:23 Medya giriş kapısı kat:3 merdan ofis

Ek: No: 23 ihlas holdingin adresi demek ki bu da ihlasa bağlı pazarlama şirketi. Arayıp sorayıjm pazarlama işiyse onun işçin istanbula gidiş tarihi erkene alacak değilim.
  • Karluk  (29.05.09 18:13:33 ~ 18:18:30) 
işverenlerde oradan eleman arıyabiliyorlar


  • anarche  (29.05.09 18:13:33) 
anladıgım kadarıyla burda hiçbir sorun yok zaten. orada iş verenlerde bizler gibi profil oluşturup bizim iş aradıgımız gibi onlarda eleman arıyor bildigim kadarı ile sizi begenmişler aramışlar demek ki. İş buldugun icin fırca yiyen taraf olmakta biraz garip olur sanırım :) karşılıgında bir şey kazansa bile.


  • rurouni  (29.05.09 18:25:57) 
Valla o açıdan düşünmemiştim ama bana kimse sormadı ki "bak hemşerim sen istesen de istemesen de biz seni falan filan işler için ararız, bunu onaylıyon mu, sonra bıdı bıdı etme" demediler.

Ki görüşmek isteyecek kadar beğenmişler eyvellah ben de onları beğenebilrim, belki evlenip mutlu bir yuva kurarız ama yani işin tanımını bile yapmadılar direk adres verip git falancayla görüş diyolar. Ben başvuru yapmadım, bana haber vermeden piyango gibi çekip arıyorsunuz beni bari işi söyleyin.

Yani bu adamların yaptığını doğru bulmuyorum. İhlas holdingin pazarlamasının ne kadar uyuz edici olduğunu, gariban pazarlamacılarını gördüğümüz için ilgililere iletemiyoruz. Şimdi uykum var, yarın bi arayacağım bu iki yeri, kariyeri de ihlası da. Yarın öbür gün bunlar beni arayıp telefonla seks operatörü olmak için de çağırırlar yohhsa, işi de söylemezler gümbürtüye gideriz maazallah :-)
  • Karluk  (29.05.09 18:33:04 ~ 18:34:05) 
www.kariyer.net

"Kariyer.net özgeçmişinize bağlı olan bütün bilgileri kendi pazarlama faaliyetleri ile ilgili olarak kullanma hakkına sahiptir."

Gizlilik Seviyesi sayfasında ise bu var.


Özgeçmişinizin tamamını görmesini istediğiniz firmanın birkaç harfini girin.

Listeden seçmek istediğiniz firma adına tıklayın!


Özgeçmişinizde ad, soyad, son çalıştığınız iş ile ilgili bilgiler ve referanslarınızın gizli kalmasını istiyorsanız ilgili seçeneği seçiniz.

İşverenler özgeçmişimin tamamını görüntüleyebilir.
İşverenler ad-soyad, son çalıştığım işyeri ve referanslarımı göremesinler. (Başvurularınızda adınız, soyadınız, son işinizle ilgili bilgiler ve referanslar görüntülenmeyeceğinden insan kaynakları uzmanları tarafından değerlendirmeye alınmayabilirsiniz. Gerekli olmadıkça bu seçeneği seçmeyiniz).

Bu bölümde yaptığınız değişiklikler, bu özgeçmişinizle, daha önce yaptığınız başvurularda dahil olmak üzere tüm başvurularınızı etkileyecektir.



Neyse, son tahlilde biri saçmalamış ama bu kariyer.net deeeeğiiiiil. :)
  • pichoscosama  (29.05.09 21:07:23 ~ 21:09:13) 
gördüğüm en ilginç şikayet oldu bu da:)


  • domine deyus  (29.05.09 23:22:26) 
Eğer cv nizi pasif yaparsanız şirketlerin araması sonucu cv niz çıkmaz sadece başvurduğunuz şirketler tarafından görüntülenebilir. Aksi takdirde parayı basan herkes kariyer.net in veritabanından sizi bulabilir. Arayan kariyer.net değil ihlas. Telefonda duyduğunuz diğer sesler ise sizin gibi işe uygun görülmüş diğer insanlar. Bi tek sizi iş görüşmesine çağıracak değiller tabii ki.

Bu arada kariyer.net işe girenden filan para kazanmıyor, o direk şirketlere ilan vermek veyahut veritabanındaki cv lere bakabilmek için hesap satıyor. Sonra ister 10.000cv indir, ister 100 kişiyi işe al onların kazancı yok...
  • selimse  (30.05.09 01:59:36) 
Sözleşmeye hiç göz atmadığımı itiraf ediyorum, zaten bu mesajda yanıt veren olmasa sözleşmeyi didikleyecektim. Bilgi için teşekkürler. Ama ben şöyle olmasını daha doğru buluyorum, çoğu insan büyük sitelere güvenerek bu sözleşmeleri okumuyor onun için bu şirketler böyle "önemli" sayılacak maddeleri kısa sorular hakkında kayır sırasında sormalıdır. Ben yukarıdaki mesajımda onu demek istedim.

Kariyeri de pasif yapayım hemen, valla sağolun arkadaşlar :-)
  • Karluk  (30.05.09 08:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.