[]

Bu Ülkeden Ciddi Anlamda Çekip Gitmek

Şaka falan değil yahu, nereye gitmeli, ne yapmalı ?
Ne lazım bu işler için ?
Dil bilgim var yabancı dilim gayet iyi ve birçok işte çalıştım garsonluktan tutun tezgahtarlığa kadar, teknoloji konusunda günceli ve 10 yıla kadar her şeyi biliyorum, yaşım 23 er kişiyim ..
Var mı çekip giden bu ülkeden ya da çekip gitmek isteyen ?

Not:seçimlere denk gelmesini siyasi bir nedene bağlamayın lütfen, insana insana verdiği değer ve farklı bir yaşam biçimi aramakla alakalı olduğunu varsayın.

 
okul, eğitim vs +1 zaten yurtdışında genelde okul hayatında olan çoğu insan aynı zamanda çalışıyor bir şekilde. o yüzden hem ortamı tanımak hem de az biraz para kazanarak tecrübe edinmek için bence de en iyi yol eğitim için gitmek. bunun içinde pek çok adım, aşama olabiliyor. gitmek istediğin yere göre, almak istediğin eğitime göre hepsi değişiyor.
sanırım gençlerin hepsi gitmek istiyor. ben ve çevremdeki çoğu insan dahil. burada insani şartlar altında yaşayamayacağımız sanıyorum ortada. bilmiyorum ben bu ülkede kendime gelecek göremiyorum, gören birisi varsa da helal olsun.

  • tuborg yesili  (31.03.14 01:40:19) 
Karıyer ıyı degılse en mumkun yol master ya da universite. Almanya uygun bu acıdan. Ben de bu yıl başvuracağım. Mezunıyet sonrası çalışma hakkı alıyorsun .


  • christopher nolan  (31.03.14 01:40:42) 
  • qazwsx  (31.03.14 04:44:30) 
Yabancı biriyle evlilikte başka bir yöntem..

Kendine güvenin varsa kaçak olarak bir çok ülkeye gidebilirsin.
  • redeath  (31.03.14 07:44:22 ~ 08:31:30) 
direkt olarak bunu başaran birisi var mı aramızda peki?
bunu yaparken kısa kısa adımlarla anlatabilir mi ne yaptığını ?

  • burgazteam  (31.03.14 15:16:41) 
En mantıklısı bu ülkede İzmirde yaşamak :) başka ülke çare değil..


  • redeath  (31.03.14 15:38:00) 
ben gittim... yabanci dilim vardi, iyi bir egitimim de vardi, basvuru yaptim, work permit cikmasini bekledim, biraz sancili bir surecti, beklemesi uzun surdu, ama sans da yaver gidince oluyor...


  • novamina  (31.03.14 15:42:39) 
ben gittim bir avrupa ülkesine ama iş bulamıyorum. Bir de geride kalanlar çok özleniyor


  • beholderrulez  (31.03.14 15:57:12) 
kardeşim heves etme. dilmiş okulmuş iyi seviyede değilsen bir işe yaramıyor. biz de dil biliyoruz, biz de okuyoruz ama kimse sana elin almanyasında isveçinde orasında burasında bu yüzden ekmek vermez.

"çekip gitmek" diye bir şey yok. çok çabalarsan, yüksek lisans için kabul alırsan, paran varsa falan gidersin. paran varsa zaten her türlü gidersin, açıp iki üniversitenin sitesine bakman yeterli. basarsın parayı gidersin.

ama paran yoksa olmuyor o iş. adamlar basitçe sana şunu soruyor: e burda adam var zaten, seni niye alalım ki biz?

buna verebilecek cevabın ne? yabancı dil mi? e ordakilerin hepsi kendi dilini konuşuyor zaten, sen konuşsan ne olur?
  • pescador  (31.03.14 16:00:31) 
evt.peskador hakli cogu yerdee.. mis gibi ulkem vardi benim :/


  • Barbunya2  (31.03.14 16:32:26) 
Eğer pescador sen yurt dışı kapısında sözde bir mülakat görevlisi olsaydın, ve bana buraya neden seni alalım deseydin cevabım çok hybrid bir insan olduğum ve günümüz ve gelecek teknolojisi hakkında yüksek birikime sahip olduğu ve kültürel anlamda yetkin bir yapıya sahip olup okuduğum üniversiteden aldığımla yapabileceğim sosyolojik çalışmalara imkan elde edebileceğim için derdim.

Yani gerçek bir insan tanımı içerisinde bana göre teknolojiden ve bilimden haberdar kültürel bir birikime sahip olan birisi olduğumu söylerdim.
  • burgazteam  (31.03.14 18:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.