[]

Temmuz'da Frankfurt

Selamlar,

1 ay kadar kalma durumum var. Frankfurt nasıl bir yer hiç bilmiyorum. İyi bir yere mi gidiyorum?
Nedir önerileriniz?

Haftasonlarım boş olacak, günübirlik aktiviteler yapabileceğim mesela, bununla ilgili öneriler olabilir. Her türlü tavsiye, ve tecrübe transferine açığım :)

Teşekkürler

 
Frankfurt, Ankara gibi bir şehirdir. Yani sen atraksiyon aramadıkça bulamazsın, kendiliğinden pek çıkmaz. Couchsurfinge bi bak derim, pub crawl tarzı etkinlikleri kaçırma, güzel mekanlar vardır. Erasmuslularla takıl.
Hayvanat bahçesine gitmeni öneririm. Ayrıca Eintracht Frankfurt maçına gidip bir bundesliga tecrubesi edinmeni şiddetle öneririm, gerçekten kültür farkını daha iyi anlayacaksın. Rakip takımların aynı trende yolculuk yaparken birbirine karşı acı-tatlı tezahüratları yanında yeri geldi mi biralarını paylaşmaları benim için noktayı koymuştu :)
Ayrıca yakınlardaki Kassel, Wiesbaden, Wetzlar gibi şehirlere de haftasonları uğrayabilirsin. Bisiklet turları gerçekten çok güzel oluyor, ormanlık alanlarda yürüyüşlere de katıl. Frankfurtta orman bulamazsın ama yakın şehirler bu konuda muhteşem. Diyeceğim o ki, nerede bi topluluk görürsen katıl, hiç kimse yadırgamaz. O şehirde birçok senin gibi yabancı insan var. şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorun olursa çekinmeden sor :)
iyi eğlenceler!

edit: ek olarak müzelere gitmeyi unutma! Gerçekten müzeler çok çok iyi. Goethe'nin evine de ilgin varsa bir uğra
  • sıfırbir  (30.03.14 16:07:19 ~ 16:09:58) 
aslında tam da frankfurt türkiye'nin hangi şehridir diye soracaktım, cevap vermişsin, sağol. ankara'yı severim :)

erasmuslular için yaşlı, futbol için ise takım tutmayı üniversitede terkedip doğru yolu :) bulan bir adam olduğumdan nasıl olur bilmiyorum ama rakip taraftarlarla birlikte yaşadığın olay çok güzelmiş gerçekten. öyle bir ortamda olmak isterdim hakkatten.

müzeler tamam.
günü birlik yerler için teşekkürler, tamam.

genel olarak tüm tavsiyeler için teşekkürler.
  • puc  (30.03.14 17:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.