[]

Bu kitapları okumuş olan var mı ve tavsiye eder mi?

zaman çarkı serisi (fantastik edebiyat)

bu seriye deli para yatırmak üzereyim. pişmanlık duyar mıyım?

aldous huxley - kadim felsefe

okumuş olan ve daha çok bilgi verebilecek olan var mı?

Rüzgarın Adı - Kral Katili - patrick rothfuss

bu da fantastik edebiyat. var mıdır öneren?

ve ben amatörce de olsa, felsefe ve psikanaliz'e başlamak istiyorum. bu konulara balıklama atlamadan önce, bu konulara giriş niteliğinde olan hangi kitapları önerirsiniz?

fakat giriş niteliği derken genel olarak felsefe ve psikanaliz terimleri ve ana konuları ile ilgili temel bilgilerim var. yani kavramları açıklay
an bir lügat gibi bir şey yerine, bu konuları açan, tartışan bir inceleme tarzı bir kitap arıyorum.
şimdiden teşekkür ederim!

 
psikanaliz için psikanalizi anlatan kitapları okumanın yanısıra mitolojiyle ve antik yunan tragedyalarıyla ilgilenmen yararlı olacaktır (örneğin oedipius tragedyası, homosexsüellik konulu pek çok mit, babasını castrate eden karakterler vb.) çünkü psikanalizde pek çok olay mitolojik bir hikaye ile bağdaştırılıyor.

onun dışında, freud, adler ve jung okuyarak başlayabilirsin. rüyalar ve bilinçaltı anahtar kelimeler.
  • lesmiserables  (30.03.14 12:00:53) 
Sofie'nin dünyası kitabını herkes önerecektir felsefeye başlamadan önce. Eğer felsefeye yeni başlıyorsanız bence iyi bir genel kültür yaratabilir.

Onun dışında felsefeye başlamak için en iyi kitap:

Orhan Hançerlioğlu - Düşünce tarihi
www.idefix.com

Sonrasında Orhan Hançerlioğlundan devam edebilirsiniz.

ya da A.Kadir Çüçen kitapları özellikle mantık konusunda çok iyidir bence.

Ama ben felsefe mezunu ya da felsefe okuyan biri değilim. Görüşlerim çok yetkin değerlendirmelere dayanmıyor. Felsefe bölümünde okuyan, ya da mezun olmuş biri daha sağlıklı bilgi verebilir.

Ben bilim felsefesi ile daha çok ilgileniyorum. Felsefede daha çok ilgi alanınız neyse onlara bakmanız daha iyi
  • godsparticle  (30.03.14 12:07:35 ~ 12:17:20) 
Rüzgarın Adı - Kral Katili - patrick rothfuss oku kesinlikle pişman olmazsın.biraz kalındır ama bi solukta biter.


  • deletesystem32  (30.03.14 12:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.