[]

os x mavericks'e geçtikten sonra harici belleğim görünmemeye başladı.yardım

sağda solda okuduğum yorumlardan sonra mavericks'e geçmeyi ertelemiştim. bugün geçiş yaptım ve sorunsuz kullandığım harici belleğimi şuan finder'da göremiyorum. disk utility/disk izlencesi bölümünde görünüyor ama aktif değil. diski seçip bağla diyorum, onarmaya çalışıyorum bir sonuç alamıyorum. ne yapmalıyım?

acil yardım lütfen!


 
sihirli elma'ya baktım zaten ilk önce ama disk utility'de görünen diske sağ tıklayıp onar deyin yazıyor sadece. e onu da yaptım bir sonuç çıkmadı.
ışığı da ilk başta yanıyor, onar dedikten sonra bir süre daha yanıp sönüyor.
formatlamak istemiyorum diskin içindekilere ihtiyacım var.
diski deneyebileceğim başka bir bilgisayarda evde yok. pazartesiye yetiştirmem gereken iş var belleğin içinde, hemen halledebilirsem bu gece de çalışırdım. lanet olsun yaa
  • siouxsie  (29.03.14 23:36:47) 
USB calismadiginda smc reset ise yarayabilir.
Bilgisayari kapatin,
Shift-Control-Option tuslarina basili iken acma tusuna basin.

PRAM NVRAM reset icin yine bilgisayar kapali iken
Cmd-Alt-P-R tuslari basili iken acma tusuna basin, her ikisinde de acma sesini iki kez duymaniz, reset islemini basarili yaptiginiz anlaminda oluyor.

isinize yarar umarim.
  • gerenkyok  (30.03.14 10:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.