[]

biz çok güçlü değil miyiz?

hem de olağanüstü güçlüyüz, insanüstü. bu ülkede yaşamayı başarmak, sinirleri kontrol edebilmek, dayanıklılık hepsi bizde var. sizce?




 
Adaptasyon diyelim. Mevcut sartlara alismak, katlanabilmek bu noktada cok da iyi bir sey degil yalniz. Bence gudusel davraniyoruz, uyum sagliyoruz. Hos deYil.


  • damdanakan  (29.03.14 18:03:57) 
hele bu ülkede kadınsanız, yalnız yaşamaya çalışan bir kadınsanız çok çok daha fazla güçlüsünüz demektir. kesseler acımaz diye gaza getiriyorum kendimi kötü hissettiğimde.


  • in vino veritas  (29.03.14 18:04:24) 
böyle olmaktan başka seçeneğimiz olmadığı için böyleyiz.
yalnız sinirleri kontrol etme kısmından emin değilim kendimde.

  • innerbliss  (29.03.14 18:08:21) 
bence gucumuzden degil bu ulkede yasayabilmemiz. kucuk bir gruba degil de genel ortalamaya bakarsan, iyi degil kotu ozeliklerimizden dolayi yasayabiliyoruz aslinda.
bi kere sosyal hafizamiz sifir, cok cabuk unutuyoruz herseyi.
cahiliz, ustelik de tembeliz. gercekleri arastirip bulmak ogrenmek yerine onumuze hazir ne konulursa onu dogru kabul ederiz.
suru psikolojimiz cok baskin, kimse de kral ciplak diyecek got yok.
sesi cok cikan kimse hemen onun pesinden gideriz.
kendi icimizde konusuruz, kizariz, soyleneriz ama birisi bisey sordugunda gik demeyiz.
kimse elini tasinin altina sokmaz, tevekkul ederiz. kismetse olur hersey.
  • nicki martin  (29.03.14 18:08:46) 
Abartma ya sanki en fakir afrika ülkesinde yaşıyoz.tamam sinir bozucu çoğu şey de geçen kenyalı bi arkadaşın kardeşi tifodan öldü tifo lan..onlardan halliceyiz gene..


  • 00 08  (29.03.14 18:10:53) 
Ben guclu degilim. Beni yazmayin listeye.

Cunku yazarak calistigim icin elim felc oldu galiba. Parnaklarimi hissetmiyorum. 1 tl'lik plastik kalemle yaziyorum elim yoruluyo yine de!!!
  • barbara herhalde barbara manken olan  (29.03.14 18:17:23) 
sanki deney yapılıyor üstümüzde öyle hissediyorum bazen. insan ne olursa çıldırır, çıldırmada son nokta nedir? gibi. sonra rapor yazılacak gibi geliyor.


  • rock n roll  (29.03.14 18:22:00) 
@ 00 08 afrikadakiler tifoyla aidsle filan uğraşıyor da bizim ülkemizde de veremin, aidsin filan az olduğunu söleyemeyiz. biz bi sürü trajikomik şeyle uğraşıyorz. orda adı belli doğa kanunu işliyor yemek bulamazsan, ilaç bulamazsan ölüyorsun filan...net.
bizde sağlık bakanı sana sadaka verir gibi para vermeye çalışıyor ilaç bulamadım diyince... ben kronik bir hastalığıa sahibim iyi biliyorum neler çekiliyor.. çok daha fazla dayanıklılık gerekiyor.
ha bi de evet, bu ülkede yalnız yaşayan kadınlar birleşsek yerküreyi oynatırız bence :)
  • niye ama  (29.03.14 18:22:16) 
arada kalmışlık nedeniyle bayağı renkli bir ülke olduğumuzu düşünüyorum ama milletçe her şeyi romantikleştirme sevdamız var.

gezi eylemlerinin destekçisi, histerik atatürkçü teyzelerden daha beter iktidar nefret edicisi olarak, yaptıklarımızın "devrim" sayılmasına falan götümle gülüyorum mesela.

eyvallah çok güzel şeyler oldu, tarih kitaplarında anlatılacak olaylardı hepsi ama sağda solda sen de görmüşsündür gezi romantizmini. ulan adam eyleme çıkıyor, gaz fişeği yedi diye "kafamızın üstünden fişekler uçuşurken... aşqq..." falan diye tribe giriyor.

dünyanın binbir türlü hali var, memleketi var. biz de diğerleri gibi bir şekilde yaşıyoruz. bu durumu romantikleştirmenin, dramatikleşmenin anlamı yok bence.

isveçli birine türkiye gündemini anlatırken acayip eğlenebilirsin ama gidip suriyeliye söylersen "siktir git lan" cevabını alırsın örneğin. biz çok güçlüyüz diyoruz da adamlar ne yapsın? ya da afrikalılar? falan filan.
  • pescador  (29.03.14 18:23:09) 
dayanabildiğimizi kim söylüyor?


  • ben smyrna  (29.03.14 18:36:38) 
dayanmayıp da napıyoruz?


  • rock n roll  (29.03.14 18:37:36) 
@niye ama ; haklısın o konularda sonuna kadar bıze ınsan muamelesi yapılmıyor bizi yönetilenler tarafından..ama onlara gerek tanrı diyelim gerek dünya diyelim hatta bizim tarafımızdan bile insan muamelesi yapılmıyor..bizde de ölenler var -olacak ama onlar kadar değil..adamlar bizim boşa akıttığımız suyu bulamıyor.doğal seçilim diyip geçiyoruz düşünsene..göreceli tabi bu ben orda mı sürünmek istersin burda mı deseler burayı seçerdim.bizde çok mutlu değiliz evet..ama biz yarından umut edebiliyoruz mesela ama onların umud edicek günleri var mı ki..


  • 00 08  (29.03.14 18:37:42) 
00 08 +1 pescador +1

abartmayin la o kadar da. tamam avrupayla kuzey amerika yla karsilastirinca cok kotu olabilir ama dogu avrupa dan afrikadan ortadogudan daha iyi turkiye. turkiye de yasamayi basarmak insanustu bir sey degil.

kadinlar insan degil lan arabistan'da. hayvan muamelesi goruyorlar, belki daha kotu.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (29.03.14 18:39:30 ~ 18:40:19) 
yok.


  • sayns  (29.03.14 18:52:27) 
hayır malız. ego tatmini yapmaya gerek yok, güçlü değiliz malız ki hala bu ülkede yaşıyoruz.


  • zazazaraeta  (29.03.14 18:52:45) 
@00 08 benim kast ettiğim şuydu aslında
kıta afrikasında bi kadın olsan, 8 yaşındayken 60 yaşında bi adama satılmazsan, aids kapmazsan, yiyecek yemeğin, içecek suyun varsa musmutlu olursun..3 de keçin varsa kraliçesin hatta. dünyan o kadar çünkü.
ama biz o dünyada yaşamıyoruz oxford'dan mezun olup burda iş görüşmelerine giden bin lira bile teklif edilmeyen insanlar biliyorum. biz evet açlıkla uğraşmıyoruz ama o kadar çok şeyle uğraşıyoruz ki -afrikanın açlığını küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın- bizdeki tüm bu kaotik ortam da baya bi dayanıklılık- sabır- vs gerektiriyor diye düşünüyorum.
  • niye ama  (29.03.14 19:56:04) 
enerjimizi saçma sapan şeylere aktarıyoruz, birbirimizle didişiyoruz, gelin kayınvalide kavgası ediyoruz, tv izleyip onları tartışıyoruz, gittiğimiz dükkanın kazancını hesaplıyoruz falan. enerjimizi doğru yere bir kez yönlendirdik onda da vergilerimiz bize gaz, su ve mermi olarak geri döndü. en azından vergilerimizden yararlanmış olduk, bu da bir gelişme.


  • r_u_h  (29.03.14 20:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.