[]

Muayene Ücreti

eksisozluk.com

şu entryme istinaden devlete bu konuda dava açılabilir mi?


 
hangi mağaradan çıktım olm. aylardır böyle. önüne gelen en ufak şikayette hastahaeye koştuğu veya çılgıncasına ilaç yazdırdığı için böyle bir uygulama var.


  • mayeskuel  (29.03.14 00:22:20) 
daha önceden alındığı miktarlar ufak olduğu için eczacılar söylemeden kesiyormuş ilacın fiyatıymış gibi. kimse söylemedi yani.

ayrıca gerçekten hasta olanın suçu günahı ne?
ki herkes çalışan ya da genel sağlık şeklinde mecburi sigortalı para ödüyor zaten. daha neyin en ufak şikayeti ki bu? böyle bir bahane olabilir mi?
  • oraletarya  (29.03.14 00:35:01) 
arkadaşlar cem yılmaz'lığın lüzumu yok. gayet ciddi ve önemli bir soru sordum. cevap vermedikçe mağara esprisini ne diye uzatıyorsunuz?

sizce oradan bakılınca gerizekâlıya mı benziyorum?
daha önce kimse benden böyle bir para talep etmedi diyorum.
defalarca eczaneye gittim. düzenli olarak mide ilacı kullanırım.

ayrıca @nick'in dediği muhabbet nasıl olacak?

hastaneleri boşa meşgul etmek gibi zevklerim var evet. işimin gücümün arasında 10 kere 20 kere hastanelere gidip muayene olup ilaç almadan dönüyorum. hatta doktorlarla götümüze buzlu badem sokmuşluğumuz bile var.


tek bir hastalığın teşhisi için 5 (beş) ay 10 (on) tane hastaneye ve doktora sevk edildim ben. kendi yediğin naneler üzerinden yargıya varmadan önce ihtimal kavramları üzerinde biraz düşün diyeceğim ama seviyeye bakılırsa çok zor.
  • oraletarya  (29.03.14 09:03:26 ~ 30.03.14 00:43:20) 
istediğin her şey için dava açabilirsin. ama anayasa değişmediği sürece, sağlığın parasız olması ile ilgili maddeler eklenmediği sürece bir sonuç alamazsın. bu soruna cevaptı, alt kısım senin gibi ilk kez duyanlar için fikir ve önerilerim, okumayabilirsin.

hocam para talep edilmedi daha önce madem; insanlar bu yasa çıkana kadar günlerce eylem yaptı, dayak yedi, sağlık çalışanları iş bıraktı olmadı, tüm kamu çalışanları iş bıraktı, sokaklarda imzalar toplandı.....

hiç birine mi denk gelmedin? aylarca bunun haberini manşetten veren hayat tv, halk tv, imc tv, evrensel gazetesi, bir gün gazetesi, sol gazetesi falan hiç mi bakmadın arkadaş bu adamlar neye feryat ediyor diye? dertleri ne diye.

ha ne yapabilirsin bundan sonraki süreçleri iyi takip edersin, gerçekten haber yapan yayınları izlersin ve senden 50 tl değil de 500 tl istenmeye başlanacağı zaman direnen insanlara sen de katılırsın. ve seçimlerde akp, mhp, chp gibi "parasız eğitim parasız sağlık" hakkı için hiç bir şey yapmayan partilere oy vermezsin. meydanlarda birbirinin uçkuru yerine bunu söyleyen adaylara oy verirsin.
  • lancelot du lac  (29.03.14 09:30:17) 
@lancelot

benim dava açmak istediğim husus sağlığın parasız olması ile ilgili değil de gss ya da normal sigorta üzerinden para ödendiği halde tekrar para ödeyişimiz ile ilgili. bu çelişki savunulabilecek hak iddaa edilebilecek bir durum mudur bunu öğrenmek istedim. yoksa bu sağlık neden paralı diye dava açmak sizin de belirttiğiniz üzre abesle iştigal olur.

diğer kısıma gelince. hiç birine denk gelmedim. aylarca bunun haberini manşetten veren hayat tv, halk tv, imc tv, evrensel gazetesi, bir gün gazetesi, sol gazetesi dışında manşetten veren ya da vermeyen hiç bir gazete ve televizyonu takip etmiyorum.

gerçekten haber yapan yayınlar diye yukarıda bahsettiğin kurumlar sadece kendilerine dokunan ve ideolojik haberler yaptıkları için şahsım adına nitelikli değiller.

seçimlerde akp, mhp, chp "parasız eğitim parasız sağlık" hakkı için hiç bir şey yapmayan partilere hiçbir zaman oy vermediğim gibi bunların dışında da güvenebileceğim beni temsil eden bir parti yok.

ayrıca binbir türlü insanın binbir türlü hayat akışı var. kendim adına bu tarz konuları sadece ekşisözlük üzerinden takip ediyorum. ama ekşisözlük başında ömür de geçirmiyorum elbette. bu kadar yoğun, hızlı bir haberleşme ve habere ulaşma ortamında bir çok insanın bir çok şeyi gözden kaçırması gayet normal.

o yüzden, sizin ideolojinize yatkın gerçek haberler verdiğini iddaa ettiğiniz ve bunları takip etmeyenlerin diğer mecralara kulak verdiğini düşündüğünüz insanların yaşamları üzerinden her ihtimali değerlendirip öyle kanıya varın. bu sadece sizin cevabınıza istinaden değil.

kaldı ki bu ülkede genel sağlık sigortasından haberdar olmayan binlerce insan var. faizle borçları biriken.
  • oraletarya  (29.03.14 09:51:01) 
insanların neden haberdar olmadığı belli işte.. halkın sorunlarını yazan gazete ideolojik, halkın sorunları için dayak yiyen terörist,... bunlar diğer gazetelerde kanallarda haber olmadığı için ekşi sözlükte de dikkat çekmiyor. kaldı ki biz 2005'ten beri bu yasaya karşı ima topluyorduk, bildiri dağıtıyorduk. yani gündem bu kadar hızlı değişmiyorken de hiç birinizin umrunda değildi.

bu tür haberleri neden sadece bir ideolojiye sahip olanlar dile getiriyor? hiç düşündünüz mü bunu? ne kadar güzel bir ideolojim var ki; halkın gerçek sorunları sadece bizi ilgilendiriyor.

bir gazeteye, kanala karşı bu kadar ön yargılıysanız siz rahatınızı hiç bozmayın, imza toplayan anarşistler burun kıvırmaya falan devam edin. biz ideolojik yayınlarımızla örgütlenip "bu insanların ücreti zaten kesiliyor, bir de neden ceplerindeki parayı çalıyorsunuz" diyerek dayak yemeye devam ederiz.


bu sadece sizin cevabınıza istinaden değil.
  • lancelot du lac  (29.03.14 14:52:26 ~ 15:13:10) 
muhatap kabul edip lütuf gösterdiniz hazretleri layık olamadık kusura bakmayın.

mağara esprisi ile dolaylı yoldan bana ayı diyeceksin, görmemiş diyeceksin, sonra kalkıp bana seviyeden bahsedeceksin. senin çelişkine tüküreyim.
  • oraletarya  (30.03.14 00:44:59) 
mağara esprisi yapıp seviyeden bahseden kim??????? şizofren misin???


  • lancelot du lac  (02.04.14 13:36:10 ~ 14.08.14 19:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.