[]

baskı balata bitmiş mi gerçekten?

bugün ben yine acınası bir şekilde paralel park etme denemeleri yaparken, bizim komşu dayanamayıp gelerek arabayı kendisinin park edebileceğini söyledi, ben de ona verdim.

arabamın kavraması biraz aşağıda, bir de bazen geri vitese tam takmıyor daha doğrusu hafif bastırarak takınca geçiyor. komşu bir türlü arabayı geri vitese takamadı, takınca da bu sefer stop etti filan. bayağı bir uğraştı, inat etti bir de arabayı vermedi de park edene kadar. arabadan inince de "sizin baskı balatalar bitmiş, acil göstermeniz lazım bunu" dedi. bu arabanın balataları 6 ay önce değişti bu arada.

Bu kadar kısa sürede biter mi gerçekten ya, arada geriye takarken takılması dışında ben gayet normal kullanıyorum çünkü. huylandım öyle deyince, gidip göstereyim mi gerçekten arabayı yoksa bizim komşu beceremeyince suçu arabaya mı attı acaba?

 
Altı ay önce değişen fren balatasıdır. Bu kadar çabuk bitmez


  • prodeq  (28.03.14 21:27:36) 
Vites gröişletinin sertliğinin bir nedeni ne şanzıman yağıdır bi gidin baktırın durumunuz müsait olunca olmadık bir anda sorun yapmasın


  • kablelvuku  (28.03.14 21:37:28) 
aşağıdan kavrıyor dediniz ama baskı balatanın bitmiş olması yukarıdan kavramayı gerektirir. ayrıca 6 ayla alakası yok. bugün değiştirin, yarın size baskı balatayı bitireyim. 1 günde de biter 3 yıl da yeter. kullanma ile alakalı.
araç nedir acaba? illa baskı balata denmez, ayar falan da yapılabilir diyeceğim de yeni model mi araba

  • ykyt  (28.03.14 21:40:57) 
yok debriyaj balatası değişmişti, fren balatası iyi durumda diye onu ellememişlerdi. ben bir de koltuğu bayağı bir geriye çekip, parmak uçlarımla basıyorum pedallara. debriyaja tam basamayıp, 6 ayda rezil mi ettim gerçekten diye düşündüm öyle deyince.

yağı aklıma gelmemişti, onu bir baktırayım o zaman bir ara.
  • dust in the wind  (28.03.14 21:42:20) 
@ykyt, araç 2006 model megane ii expression 1.6, yeni araba değil yani. işte 6 ay önce her şeyine baktılar değiştirdiler hatta o debriyaj ayarını filan da yaptılar. ben arabadan duman çıkmadan çok bir sorun olduğunu anlamayacağım için adam öyle deyince direkt ona güvendim.


  • dust in the wind  (28.03.14 21:45:08 ~ 21:45:32) 
şöyle bir deney yapın o zaman. koltuğu biraz öne alın. debriyaja dibine kadar basın. durduğunuz yerde vitesleri 1-2-3-4-5 yapın araç çalışır vaziyette. debriyajdan çekmeyin ayağınızı. rahat yağ gibi geçiyor mu vitesler? 1 e geçmekte zorlanırsa, önce 2 yapın sonra 1 e atın. sonra 1-2-3-4-5 yapın . sonra karışık 3-4-5-1 falan oynayın bakalım bi. adam da belki koltuğa alışamadı tam basmadı geçiremedi vitesleri?


  • ykyt  (28.03.14 21:50:37) 
salliyor yav. balatayla vitesin zor gecmesinin ne alakasi var allah askina. iki terim ogrenen muhendis kesiliyor.


  • bohr atom modeli  (28.03.14 21:55:56 ~ 21:56:35) 
1'e geçerken de bazen takılıyor da onun dışında vites geçişlerinde bir sıkıntı hissetmedim hiç, gayet normal geçiyor. koltuğa alışamamış olabilir gerçekten, zaten babam da şimdi "o otomatik vites sürüyor hep, ondan yapamamıştır" dedi. ben yine de içim rahat etsin diye bir ara birilerine gösteririm arabayı olmadı.


  • dust in the wind  (28.03.14 22:05:55) 
ben de babanızın düşündüğü gibi düşündüm. 1 e geçerken araçlar sorun çıkarabilir. o yüzden 2 den 1 yapın dedim. o sorunu gözardı etmeniz için. araç aşağıdan kavrıyorsa ve vites geçişlerinde sorun yoksa problem yok demektir.


  • ykyt  (28.03.14 22:29:09) 
Bende de ayni model var ve geri vites ile 1 vites bahsettigin gibi


  • oldboy  (28.03.14 22:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.