[]

sözlüğe bu kadar malı kim doldurdu lan?

he kim kim??!

ek: mal derken yanlış anlamayın ya da anlayın amk banane. neyse demek istediğim bazı feys grupları bile daha kaliteli. hatta ne bilesi. bildiğin ekşiden daha kaliteli onlarca sayfa var.

bu seviye ne yaa :(

 
Sedet.


  • atini kaybeden prens  (28.03.14 21:12:36) 
buraya bu kadar malı kim doldurduysa onunla aynı kafa işte.


  • xenophobe  (28.03.14 22:50:37) 
eskiden efsanevi bi yerdi sözlük, şimdi daha da efsanevi bi yere dönüştü. hayatımda bu kadar aptal, bu kadar götü kalkık bir mecrayı az görmüşümdür. sitenin öyle ya da böyle bir şekilde parçası olmuş birisi olarak kendimi bu kitleden ayrı tutmuyorum. şurada (sözlükte) yazan 100 kişiden 90'ı bu boka, saçmalığa dahil. allah hepimizin bin çeşit belasını versin.

hesabı kapatınca kendime geldim. işim olmadıkça, merak ettiğim bir şey yoksa girip okumuyorum da. güncel olayları takip etmek için bile yetersiz kalmaya başladı sözlük. 100 entry varsa 95'i goygoy çünkü.

kısacası artık milletin birbirine bok attığı, faydalı neredeyse hiçbir şeyin olmadığı, insanların birbirini klavye arkasından ezip sikmeye çalıştığı boktan bir yer. hala çok değerli yazarlar, şeyler yok mu? var tabii. ama yanında çikolata veriyolar diye araba almıyosun di mi? o yüzden onlar var diye ben de sözlüğe "idare ediyo yaa" diyecek değilim. bok gibi.
  • pescador  (28.03.14 22:53:18 ~ 22:54:40) 
Yani ne kadar abartiyorsunuz yahu. Nihayetinde website, ne bekliyorsunuz ki? Sokakta, orda burdaki insan iste. Eskiden belli bi bilgi birikimi aktarimi falan yapiliodu daha cokcana, kutsal bilgi kaynagi idi, de simdi berbat otesi sayilmaz, yani sevdigim yazarlar var onlari takip ediyorum, alaninda bilgili cok insan var onlarla istisare firsati buluyorum, begenmmezsen takip etmezsin biter, tatava yapma oku gec. Hayir sozluk de bozdu yeaaa demenin nasil bir faydasi var cozebilmis degilim. Cok sacmalayanlari aka.trolleri gormuyorum zaten ben, badilerim var cok da sahane yaziyorlar, keza gundemdi suydu buydu takip etmek icin de sahane.

E git o feys(!) gruplarini oku, neye serzeniyorsunuz vallahi anlamiyorum.
  • elmali kurabiye  (29.03.14 00:08:29) 
yahu ergenlerin mastürbasyon yaptıkları bir yer işte orası. mal mı değil mi diye bi süzgeç yok. isteyen yazar oluyor işte. öyle bir yer.


  • ne nicki be  (29.03.14 00:11:05) 
@elmalı kurabiye, ne demek neye serzeniyorsunuz? kendin söylüyorsun, eskiden çok güzeldi şimdi öyle değil diye? e tamam nihayetinde web sitesi de, bizim için önemli bir web sitesiydi. güzel şeylerin olduğu hoş bir ortamdı. bunu kaybetmek beni üzüyor. derdim bu. oturup ekşi boka sardı diye ağlamıyorum.

ayrıca ekşi'nin sokaktaki insanların yazdığı bir yer olduğuna inanmıyorum. ekşi'de herkes bir artist oluyor. çok az kişi var olduğu gibi yazan. diğer mecralarda da insanlar kendilerini parlatma, pazarlama eğilimindedir ama ekşi'deki yapay kültürlülük havasından dolayı bu çok daha feci bir şekilde gerçekleşiyor.

bundan rahatsız oluyorum şahsen, bunu dile getiriyorum. sevdiğim bir ortamın bozulmasından şikayet etmem niye abartı kabul ediliyor onu anlamıyorum. sokağa çıkıp ekşi bozuldu diye ağlamıyoruz biz de. duyuruda sormuşlar ona cevap veriyoruz.

ekşi bozdu diyene git feys grubu oku o zaman demek de çok anlamsız yani kusura bakma.
  • pescador  (29.03.14 03:18:15) 
@pescador sizin cevabiniza degil soruyu sorana sitemkarim. Bir degisimin varligi bariz fakat burasi mal doldu yea demek abes.
Sokaktaki derken iste etrafimizdaki insanlar diyeyim daha bet olsun, hayir normalde nasil olduklari belli, e sozlukte de aynilar iste. Eskiden daha az insan ulasiyordu, simdi daha cok. Yani daha net gorme sansimiz oldu tiynetlerini hepsi bu.
Ekside kulturlu oldugunu belirtme ihtiyacini giderirken, instagramda agzinin icine degin gosteriyor, facebooktan dunyayi kurtariyor, hepsi hepsi bu.
bir de sozlukte az insan var oldugu gibi olan diyorsunuz, bence icindeki esasi dokuyorlar, olduklari gibiler yine, olduklari olacaklari bu.
Yamlis anlamayin asagilamiyorum, fakat beklentiniz yuksek bence, onu ifade etmeye calisiyorum. Kendim icin konusayim, daha kucukken cok gozume batmiyordu sozlukteki kimseler -ki eskiden de varlardi bahsettikleriniz- e simdi yas ilerliyor, sozlukte de yeni ergen gencomuz bollasti, ergenlik hezeyaniyla yardiriyorlar iste. Dogal bu.
Feys(!) gruplari daha iyi demis arkadas, e o zaman orada vakit gecirsin yani seviyeyi begenmiyor madem diyorum. Cok bozmasi ma yaa, onunu alamadik falan diyene, aaa yapma ya ciddi misin?? Demek geliyor anca icimden.
Bir de sozluk nicki de yok ki kendisi ne yazmis etmis bilemiyoruz tabi.
Ornegin bir ulke hakkinda arastirma yapacagim gitmeden evvel, madde madde rehber yazmis birisi, cok sahane. Yahut bir sey alacagim, izleyecegim olumlu-olumsuz yorumlarini goruyorum insanlarin, hemfikir olmalarini bekleyemeyiz ya zaten.
Ak kara troll cesitlerini de ben engelledim zaten onlari gormuyorum. Dolayisiyla bir sorun da gormuyorum. Her sey elestiriliyor deniyor mesela en yaygin sizlanma olarak genelde, dogali bu diye dusunuyorum ben de.
Illa ki arastirdigim en absurd seyde bile iletisim kurabilecegim insan da var.
Yani sevieyden kasit nedir ben onu cozemedim, bu kadar takilmayin demek istiyorum.
  • elmali kurabiye  (29.03.14 14:54:42) 
@elmali kurabiye konu ben değilim. bazıları ne demek istediğimi gayet güzel anlıyor. konu evet yılların geyiği "ekşi sözlük çok bozdu". Evet bundan 10 sene önce de çok bozdu ama sabit durmuyor ki bu. gün geçtikçe daha da fazla bozuyor.

derdim kesinlikle zannetiğiniz gibi troller vs değil. elitist gibi gözüktüğünün farkındayım ki zaten öyle. arkadaş yazar kalitesi sözlük popülerleştikçe düşüyor işte. gazete sitelerindeki haber altı yorumlardan daha beter yorumlar görmek sözlüğün de "keyfimin" de içine ediyor.

ben zaten buraya sokaktaki,etrafımdaki adamdan kaçmak için geliyorum. geliyordum. niye şikayet etmiyeyim?

çözümü ne derseniz "format" biraz da olsa çok afedersiniz zeka testi işlevi görüyordu. e formatında ebesine hallendi ssg. ne format kaldı ne uyan ne uygulayan.

edit:merak ediyorsanız ben x kısmı silindi.
  • bay meraklı  (29.03.14 15:05:32 ~ 16:54:38) 
@bay merakli merak etmiyorum, sadece entrylerinizi goremiyoruz ki, bilemiyoruz diyorum.
Format konusunda haklisiniz ama.
Mal derken pek degilsiniz, nahos biraz.
Biliyorsunuz formata uymak konusunda tepki verildi, bor seyler yapilmaya calisilindi. Ha oldu mu, olmadi, ama cok bozdu, seviye yerlerde huof yea tavri da bir sey kazandirmiyor.

Sorunuza cevaben, bariz ki sesege. Kaidelere uygunlugu denetlemeyesi gelmis artik demek ki, kendisine twitterdan falan, keza sozlukten tepkilerimi sahsen ben ilettim, siz de iletirseniz(yahut iletmissinizdir belki) daha faydali olacagi kanaatindeyim.

Bu seviye ne yaa demek faydasiz diyorum ozetle.

Kalin saglicakla.
  • elmali kurabiye  (29.03.14 16:43:05) 
ben ssg'ye tepkilerimi iletmekten yoruldum. o ad hominem yapmaktan yorulmadı. gelip burda içimi döküyorum arada sadece.

mal derken valla bana göre mallardan bahsediyorum. politik doğruculuk yapamayacağım, üzgünüm.
  • bay meraklı  (29.03.14 16:56:42 ~ 16:59:53) 
@ bay merakli eh bir takim mallar oldugu dogru, genelleme yapiyorsunuz gibi anlamistim, benim hatam olmus o, kusura bakmayin.

Evet tinmiyor kendisi, yapacak bir sey yok. Elbette icinizi dokmenize bir sey diyemem dedigim gibi ben biraz ofansif almisim, ama durumu dusununce anlasilabilir bir sey bu. bi sekil donusur, degisir, duzelir umarim, ne yapalim.
  • elmali kurabiye  (29.03.14 17:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.