[]

Sarıgül e oy vereyim mi?

İlk kez oy kullanacağım. Üniversite öğrencisiyim. Sırf bunlar gitsin diye Sarı ya atayım diyorum.

Hiç değilse hiç kullanmamaktan iyidir. Kötünün iyisi işte. Sistem bu şekilde. Son 2 gün kaldı hala kararsızım.

Siz nasıl düşünüyorsunuz?

 
Kesinlikle ver ...


  • sapkasiz cikmam abi  (28.03.14 19:36:18) 
Verme tabi ki. Boş at ama sarıgül e verme. Zaten kazanma şansı yok da...


  • ne nicki be  (28.03.14 19:36:52) 
gecen secim oy kullanmadim pisman oldum. bu sefer kullanicam.


  • chavezding  (28.03.14 19:39:17) 
ver baba ver.


  • mattiadestro  (28.03.14 19:45:41) 
MHP seçmeni olduğum halde Sarıgüle oy vereceğim.

İstanbul içinde bir ilçenin Ak parti gençlik kolları başkan yardımcılığını yapmış bir arkadaşım bile tövbe etti kandırılmışız dedi.(İnanmayana üyelik kartından tutun başbakan ile çekilmiş resmine kadar atıyor)

Aynı şekilde sıkı bir TKP üyesi olan arkadaşım bile atıyor.

İhtiyacı olan çok az bir oy en azından değişim için fırsat vermiş olursun.

Birde şunu düşün ,
Sarıgül gelirse Ak partiyi konuşturmamak için çok sıkı çalışacak.Ak parti gelirse aynı tas aynı hamam.
  • colorwithnotexist  (28.03.14 19:45:50) 
sarıgül'e de verme topbaş'a da. aynı ......


  • sayns  (28.03.14 19:47:49) 
haramzadelerden kurtuluş için tabii Sarıgül.


  • ataturkist  (28.03.14 19:48:15) 
Partisinden yolsuzluk suçlamasıyla ihraç edilmiş birisinin geri alınıp tekrar aday gösterilmesi, tek güçlü muhalefet adayı olması ve buna mecbur kalmak çok aciz bir durum aslında.

Ben bayıla bayıla oyumu vermeyeceğim ama başka atacak kimse göremiyorum. Kim kalıyor MHP mi? Sesi çıkmıyor. HDP'ye mi vereyim? Olamayacağından adım gibi eminim. (Olmasın demiyorum bakın. Ama en güçlü aday herkesin de malumu olduğu gibi Sarı)

İstanbul son 20 yıldır bunların kafa yapısıyla yönetiliyor. Bu seferde başa başka biri gelsin onu görelim değil mi?

Yapılacak başka bir şey bilen varsa lütfen söylesin.
  • tavish11  (28.03.14 19:56:28) 
Doğru yoldasın tavish. Sarıgül'e ver, endişelenme.


  • pandispanya  (28.03.14 20:00:25) 
denize düşen yılana sarılırmış, insanların mantığı bu. yılan kim oluyor tahmin ediniz.

sarıgül'ün cemaat tarafından gizlenilen bir sürü yolsuzluk dosyası var. koltuğa geçer geçmez keyfiyle vakit harcamadan başlar o da.

akp'ye inat çok çalışıcakmış. buna cidden inanan varsa çok komikmiş. kadir topbaş da çok çalışıyor güya ama yiyor...

iki adam da birbirinin aynısı. düzgün bir insan olsaydı da gönül rahatlığıyla oy kullansaydık.
  • sayns  (28.03.14 20:03:27) 
surayi utlaka okuyun

eksisozluk.com
  • nicki martin  (28.03.14 20:04:07) 
Vermezsen bi dahakine o biber gazi kapsülü sana gelebilir


  • kreider  (28.03.14 20:07:09) 
@sayns

Farkındayım ama başka yapabilecek bir şey göremiyorum. AKP-Cemaat bozuşmasaydı Sarıgül ü bu kadar parlatmayacaklardı zaten. Ama bi de buradakilerin yorumunu alayım dedim.

Tam anlamıyla ölümü gösterip sıtmaya razı etme durumu.
  • tavish11  (28.03.14 20:10:24) 
sormayın böyle şeyleri ya.

saygı duyuyorum, %1 bile alamayacağını bilen adayın katılmasına, ona oy verilmesine filan ama bu sefer iş değişik. yapıştılar yakamıza, bıraksınlar :/
  • mea maxima culpa  (28.03.14 20:23:23) 
Bakın gençler. Siyaset dediğiniz şey zaten pis bir şey. Normal insanın zaten büyük oranda işi olmaz bu oyunlarda. Ama ne yazık ki şu anda genel sistem böyle. Bi düzen var. Ve biz bunu kısa vadede değiştirebilecek filan değiliz.

Öyleyse ne yapmak gerekiyor? Evet, gücü elinde bulunduran herkes bir gün yolsuzluk da yapabilir, adam da kayırabilir ama bunun içinde hangisi aynı zamanda vicdanlı, kültürlü, senin yaşadığın ülkeyi Bağdat'a değil de gerçekten bir Avrupa kentine çevirmeye çalışacak, kim street fighter oynar gibi savaşa asker sürmek için kıçını yırtmayacak, kim gerçekten en azından başka insanlara karşı adil olacak, hayvana/doğaya saygılı olacak, senin yaşam kaliteni yükseltebilecek, vizyon sahibi ona bakmak lazım.

Başörtüsü edebiyatı yaparak, tüm sistemi değiştirebilmesine rağmen 12 senelik iktidarında hala başörtüsü mağduriyetini giderememiş (!) tayyip mi? Bebek katillerinin savunuculuğunu yapan, teröriste gerilla diyen ikiyüzlü mahlukatlar mı? Bunun kararını vereceksin. Milletçe hafızamız çok zayıf. Öldürülen insanları, bütün bu pişkinlikleri bu kadar kolay unutmayın. Kötünün iyisi işte derken benzer kötülüklerin yanında aradaki çok büyük farkları da görün.
  • pandispanya  (28.03.14 20:26:42) 
ister ülkücü ol ister anarşist komünist ol.sarıgül'ü günahım kadar sevmem.istanbul'un başına geçmesi fikri bile hoşuma gitmiyor.en çok başa geçsin dediğim kişi sırrı ama o da apo'ya sayın deyip gezi'de tek gaz yiyen bendim'e getirip chp mv'lerini yok sayıyor ve açık açık kendi partisine gezi'deki tutumundan ötürü eleştiri getirmesine rağmen sesi soluğu kestirildi.özetle sırrı da birilerinin maşası haline geldi gözümde.bu yüzden üç tane kötü seçenek var elinde.içlerinden sadece biri bu hükümetin elini zayıflatabilir.kararını sen ver.


  • rakicandir  (28.03.14 20:31:44) 
Kimse AKP'den kötü olamaz. Sarıgül boktan dahi diyorsan yine de ver. Bir sonrakinde vermezsin zaten küt diye düşer yerinden.


  • Beckwith  (28.03.14 20:47:58) 
pbs.twimg.com :large


  • buzbebek  (28.03.14 21:13:44) 
adam istanbulun surlarını mimar sinanın yaptıgını zannediyor. bu adam istanbul belediye başkanı olsun istiyorsan ver.


  • dafuq  (28.03.14 21:15:49) 
tatavacıları dinleme! Bas Geç!


  • denizzzz  (28.03.14 21:16:45) 
abi şu adama vermeyip kime vereceksin? MUSTAFAŞK <3

imgur.com

şaka bir yana... durum buyken, sarıgül'den daha iyi bir alternatifimiz yok. sağlıklı işleyen bir sistem olsaydı, iktidarların ülkenin anasını bellemeyip stabil bir şekilde devam edebildiği "gelişmiş ülke"lerden biri olsaydık, kendine en yakın bulduğun partiye %3 oy alamayacağını bilsen bile oy vermen mantıklı karşılanırdı.

fakat şu durumda, insanımızın önceliği kendisini temsil eden partiye oy vermek değil de, önceliği kendisine vermeyen iktidarı tayyip başganın da çok sevdiği şekilde, sandıkla göndermek olmuş durumda.

dolayısıyla, bu yol uğrunda diğer adayları pek sorgulamadan en güçlü ikinci dayıta yüklenmek durumunda gibiyiz sanki. senin gibi düşünenler, "hmmm ben mhp'liyim aslında" veya "hmmm dsp'ye verelim madem" derse eğer, bu adamlar başımızda kalacak. chp'ye verirseniz, gitme ihtimalleri var.

evet çok boktan bir durum ama ne yapalım kardeş durumumuz yok.

bak millet korkusundan tir tir titriyor, surları mimar sinan'ın yaptırdığını zannediyormuş da belediye başkanlığı mı yapacakmış... bak sen. sanırsın devlet erkanı bilgili, kültürlü insanlar hep. ne yapalım aq adamı kadir topbaş'la genel kültür sınavına mı sokalım önce? siz ona güvenip mi oy verdiniz?
  • pescador  (28.03.14 21:19:23 ~ 21:20:44) 
Ver tabii ki...


  • mutlusismankedi2015  (28.03.14 21:21:42) 
ver ya. ben de sarıgül'ü sevmiyorum ama olay bambaşka artık. kesin ver.


  • xenophobe  (28.03.14 22:52:39) 
çok tehlikeli yerlere gidiyoruz. kesinlikle ver, ben de kendisini gram sevmiyorum ama oyunun kuralları değişti artık. ölüm kalım savaşı.


  • things  (28.03.14 22:56:24) 
sarıgül en mantıklı aday hacu.. neden? chp nin güçlü adayı belli bir kitlesi var ve bu kitle akp kitlesi gibi koyun değil büyük caydırıcı güçtür bu o yüzden hesap veremeyeceği kadar kötü şeylerden kaçınıyor her zaman ayrıca gerçekten belediyecilikten iyi anlıyor adam.
gönül sırrı'dan yana ama işteee... huzurlu bir ülke ortamı olsaydı(akp olmasaydı)direk ona verirdim zaten bdp yanlış yaptı o adamı beyoğlu'ndan sokacaktı ilk olarak. yemin ediyorum ev kiralardım öylesine oturmazdım oy verirdim adama
ek 1: gezideki duruşu ve çevreci hassasiyetinden ötürü sırrı
  • gündüz m  (28.03.14 23:11:58 ~ 23:13:25) 
seçmenine "teneke" diyen bir adama verme tabi ki


  • lancelot du lac  (29.03.14 00:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.