[]

Freiburg - 6 ay

Selam millet

Gelecek ay Almanya - Freiburg'a gidiyorum 6 aylığına. Hamdolsun paramız var, gezmek eğlenmek istiyoruz genç yaşımızda. Elbet gitmiş olanlarınız vardır, öneriler almak isterim. Ne yapılır ne yenir her şeyden önce yanımda ne götürmemde fayda var? Orda neye ihtiyaç duyabilirim?

Kolaylıklar dilerim.

 
Freiburg'u bilmem ama ben Giessen'da bir yıl erasmus yaptım. Gerçekten şimdiye kadar hayatımın en güzel yılını yaşadım şu an kıskanarak okudum sorunu. Almanya'nın hemen hemen her yanı aynıdır zaten. Maddi sorunun yoksa(ki olsa bile) gecelere akmak sorun olmayacaktır, zaten içkiler çok ucuz. Abaza ortam pek yok, herkes kafasına göre takılıyor, clublar çok çok iyi, türk olduğunu duyunca kaçan kızlar da olacaktır ama artık eskisi gibi değil insanlar pek sallamıyor türkmüşsün japonmuşsun pek önemli değil bu klişelere çok takılma.
Ben hergün döner yediğim zamanları bilirim, döner buradaki gibi sağlıksız değil. Denetim altında olduğu için sağlıklı koşullarda yapılıyor zaten tadı da çok çok güzel, Deutsche Qualitat.
Heidelberg'e uğramayı unutma sana yakın sayılır, özellikle gideceğin mevsimde çok tatlı olacaktır. Travel konusunda ise Schönes Wochenende biletleri arkadaş yapmak için muhteşem bir fırsattır. Erasmus ile gidiyorsan(gitmiyorsan da yaz) facebook gruplarına şu tarihte şuraya gidiyorum schönes wochenende ticket'ımı paylaşmak isteeyen var mı diye sorarsan elbet birileri çıkar. (Schönes Wochenende: 5 kişilik grup biletidir. Almanya'nın neresine gidersen, 5 kişiyle, kişi başı 8 euro düşmektedir. Tam bir öğrenci dostudur. Hızlı trenler hariç bütün trenleri kullanabilirsin ki hızlı olmayan trenleri güzide ülkemizin hızlı trenlerinden daha lüks ve daha hızlıdır.
Yanında pek bir şey götürmene gerek yok diye düşünüyorum. Zaten bir sürü türk marketi var, onlardan alış veriş yapabilirsin. Penny, Aldi en ucuz alman marketleridir, Rewe daha sağlıklıdır ama biraz daha pahalıdır. Benim tek götürmediğime pişman olduğum şey perde olmuştu. Yurtta perde yoktu. Amma ve lakin karşımdaki odada perdesiz, evinde cıbıldak(tamamen) gezen alman hatunu görünce ben de bir süre sonra bu duruma alıştım. Rahat insanlar.
Diyeceğim şu ki, her dakikani güzel geçir. Arkadaş yap, Türklerle pek takılma, sosyal çaresizliğimiz seni depresyona sokabilir. Onlardan birisi ol kısaca. Ne diyeyim, iyi eğlenceler :)
  • sıfırbir  (28.03.14 10:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.