[]

intihar etmek istersem

köprüden mi atlayim yoksa.... dur lan soru o değil! aşağı bakın.

neden engellemeye çalışırlar?

vicdan mı sebebi? size ne ki?

-------
bonus:
www.imdb.com

 
kontrol manyaklığı, ahlaki çöküş olmasın diye falan. intihar etmeye kalkan birini engellemek için kimsenin geçerli bi sebebi yok aslında. herkes de yaşarken zorlanıyor. sen şimdi çat diye intaar etsen başkası da der ki la harbi ben de edeyim çat çat gider herkes. İnsanlar da "omg gerçeklik duygumu kontrolü kaybediyorum aq" der. yani cevap: kendi intiharlarından korktukları için


  • hophophoba  (28.03.14 00:03:50 ~ 00:05:07) 
çünkü engellenmesi gerekir. böyle şartlandık böyle öğretildi.


  • kirazıseviyorum  (28.03.14 00:04:42) 
dönüşü olmayan bir hareketten vazgeçirmek için. zaten kurtarılacak şekilde, toplum önünde intihara kalkışan insan şov yapıyordur. gerçekten ölmek isteyen sessiz sedasız, yalnız başına yapar.


  • r_u_h  (28.03.14 00:06:52) 
kiraz +1, şartlandırılma.

somutlaştırmak gerekirse, güney amerika'da bazı yerlerde mafyalar arası çatışmalarda günlük infazlar yapılıyor. ölenlerin bedenlerini sokakta bırakıyorlar. buna bir noktadan sonra alışmış olan o toplumun yanında aynı şeyin istanbul'da olduğunu düşün. benzer mantık yani.
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (28.03.14 00:07:38 ~ 00:09:35) 
şartlandırılma kısmına şöyle bir detaylandırma ekleyeyim. insanoğlu hindistan'daki kast sistemleri gibi şeylerle kandırılıyor yıllardır. kandırılma benim fikrim tabii, bu dediklerime inanan da var.

örneğin bir kişinin intiharı engelleniyorsa o kişinin hayatının daha iyi olabileceğine dair umut olduğu düşünüldüğü için engellenir. yani engelleyen ben olsam intihar edecek kişiye "düzelir bir şekilde." derken aslında o konuşan umuttur. ya da farklı bir engelleme şekli olarak islama inanış da konuya dahil. intihar edecek kişiye karşı sevgi besleniyorsa o kişinin inançlarınıza göre sonraki yaşamda cezalandırılmasını istemezsiniz. dolayısıyla o sebepten de engel olmaya çalışılınır.
  • not for sale  (28.03.14 00:10:18) 
ben vicdanen yaparım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.03.14 00:11:55) 
Öncelikle engellemem onu söyleyeyim, zira birey bir yola girdiğini düşünmüş kendince, beni ilgilendirmez.

Ancak Anneannesi 65 yaşında kendini bir mağazanın kirişine asarak intihar etmiş bir insan olarak söylüyorum, gerçekten gerek yok. Sik gibi yaşasanız da, yaşamasanız da öleceksiniz. Ardınızda birisini bırakır mısınız bilmem, anneannem 4 tane çocuk sahibi evlat ve bir adet eş bıraktı, hiçbiri artık normal insan değil. Ha ardımda kimseyi bırakmıyorum sikimde de değil diyorsanız, hayırlı olsun, ne diyeyim. Şurada 20-30 yıllık yaşanacak mutluluklar ve hüzün(hiç öyle intihar dalgasına benim hayatım leş hep üzüldüm ayağı yapmayın hepimiz biliyoruz hayat nasıldır.) arkanızda bıraktıklarınızın ömrünün kalanını mahvetmeye değmez.

Onun dışında dünyadan tamamen soyutlandım, hiçbir tanıdığım yok, tamamen yapayalnız bir bireyim diyorsanız. Bence bu da aptalca bir şey, çünkü hayatı saçma sapan bir basit felicific calculus düzlemine oturtmuşsunuz, o zaman çok mutlu olduğunuzda da neşeden birkaç kişiyi yumruklamak ya da benzeri aptalca taşkınlıklar yapmayı uygun buluyorsunuz demektir.

Ha illa öleceğim, engellemeyin ulan beni diyorsanız, hayırlı olsun, hayatın nasıl bir şey olduğunu sik gibi kavramışsınız. Anneannem örneğini de hatırlatmak isterim bu sik gibi kavrama mevzusunda. Bir kere hayata geliyorsun lan, aferin öldürdün kendini.

Çok klişe olacak ama Tutunamayanlar'da şöyle bir şey var "İntihar bir akıl hastalığıdır ve ancak bir akıl hastasının körleşmiş duyularının sağladığı soğukkanlılıkla başarılabilir"

Duyuruda sürekli intihar sorusu soruluyor o yüzden bunu soranların bir arama fasilitesini kullanmalarını da öneririm.
  • sanal hayvan  (28.03.14 00:13:05 ~ 00:21:45) 
hiç rast gelmedim ama ben düzelebilecek bir psikolojik rahatsızlığından kaynaklanıyordur belki, yaşamak istediğini anladığında çok geç olursa ya falan diye düşünüp engellemeye çalışırdım. kararlıysa zaten sonra hayatına son verir yine de. bunun ötesinde yakınım biriyse bunlar aklıma bile gelmez, sadece ölmesin isterim. gece gece nasıl soru bu, yine bombok kabuslar görücem kesin.


  • mayaa  (28.03.14 00:14:43) 
Ben yapma etme manyakmısın gibi tepkiler vermiyorum ama adama hak versem de bunu belirten bişey yazamıyorum.çünkü akabinde intihar ederse ve aslında ben bu olayı zerre etkilemesem bile vicdan yapabilirim.lan demeseydim körüklemeseydim yapmazmıydı acaba diye.korkudan bişi yazamıyorum yani.

Ama bide şu var haklısın bize ne.e ozaman intihar düşüncesi içinde olanlar neden duyuruya yazıyor ki ? Usul usul etsin.tespit sıçmak istemem ama onlar da farkında olmadan yardım arıyorlar bence.bu sebeble yazıyolar cevap verenler de yapbozu tamamlıyorlar.öyle bi süreç.zaten buraya edicem diyenlerin ne kadarı ediyor ki ? Asıl kararlı olanlar bu aşamalardan geçmiyorlar galbaa.çok daha karanlık oluyor onların yolu..
  • 00 08  (28.03.14 00:14:56) 
intihari ciddi bir cikis yolu olarak goruyorsan, buyuk ihtimalle saglikli dusunemiyorsundur. nasil hukukta akil sagligi olmayan insanlara yaptiklarindan oturu ceza verilemiyor, akil sagligi bozuk olan bir insanin da kendi hayati uzerinde saglikli bir sekilde dusunemeden karar vermesi yanlis.

gercekten intihar etme niyetinde olan birini zaten engellemek mumkun degil ama intihara kalkisan insanlar genelde direkt olarak yardim isteyemedikleri, ancak yardima ihtiyaclari olduklarinin bilincinde kalkisiyorlar bu ise (gavurlarin "cry for help" dedikleri).

yoksa otenazi gibi bilincli bir sekilde yapilan bir is olsa, millet bu kadar intihar edenleri durdurmaya kalkmaz diye dusunuyorum.

vicdan konusu elbette bir rol oynuyordur. siz de bir koprude yururken atlamak uzere olan birini gorseniz, "atla kardesim hayat zaten bombok" demezsiniz, vazgecirmeye calisirsiniz. adam sizin lafiniz uzerine atlarsa, siz de vicdan azabindan bir gun onun atladigi yerde olabilirsiniz cunku.
  • baalzebub  (28.03.14 00:16:34) 
içgüdüsel, hayvanların en büyük içgüdüsü hayatta kalmak ve insan da empati kurabilen bir hayvan dolasıyla insanın en büyük yalanı kendine söylediği hayat değerlidir ve korumak gerekir yalanı bu yüzden her türlü yaşamın gözlerinin önünde yokolmasına engel olur nedenini bilmeden.

geçenlerde güvercin avlayan kedinin ağzından alınan güvercin gibi, güvercinin hayatını kurtardığını sanan sığ insanlar aslında ne yaptıklarını bilmiyorlar sadece güvercinin hayatını korumak adına içgüdüsel hareket ediyorlar. bu yüzden intihar etmek her zaman insanın kendine karşı işleyebileceği en büyük suç olarak görülüyor toplumda ve zaten dinlerde cezası en büyük günahlardan biri olarak tanımlanıyor çoğu zaman. hatta buradan dinlerin uydurma olduğu sonucuna bile ulaşırım ben zorlarsam, sırf ders çalışmamak için ateist oldum an itibar ile!
  • in search we trust  (28.03.14 00:31:06) 
haci gecen sefer de burdan birilerini korkutmustun benzer bi sekilde...
bi psikologa falan gorun bence...

  • rentts  (28.03.14 00:31:15 ~ 00:31:51) 
Mar Adentro'daki zatın durumuyla sorduğunuz sorunun o kadar alakası yok ki, bu İkinci Dünya Savaşı için duyuruda bir soru açılsa ve "neden karşı çıkıldı ki ikinci dünya savaşına?" tarzı bir soru sorup, ardından da haklı göstermek için 1929 Ekonomik Buhranı'nın vikipedi linki verilse, belki daha mantıklı olur.

o yüzden eklediğiniz bonusun hiçbir anlamı yok. Bunu da cevabıma ek olarak editlemeden yeni cevap olarak yazıyorum okunsun diye.
  • sanal hayvan  (28.03.14 00:39:04) 
çünkü bazı intiharlar (intihar girişimleri) aslında yardım çağrısı/görülme/fark edilme isteğidir.

ben o nedenle ne olursa olsun durdurup şansımı denerim. bu şekilde intihardan dönüp, hayatı 180 derece değişmiş ve şu an baya mutlu olan bi kız var. aslında tek gereken, o anki çaresizliği yaratan koşulların düzelmesiydi.

bazıları için böyle bi opsiyon yoktur. adam net biçimde ölmek ister ve bunu değiştiremezsin.

bilinçli biçimde bi hanzoyla çıkan arkadaş vs bi hanzoyla çıktığının farkında olmayıp, onun boyunduruğu altında ezilen arkadaş.

iki hikaye, iki hanzo, iki arkadaş... biri değişmez ve hatta burnunu sokma lan der; öbürünün ise ağzının ortasına çarpmak ve kendine getirmek farzdır.
  • demesi kolay tabii  (28.03.14 02:58:55) 
intihar etmeyecem bu arada. en azindan simdilik. yapmak istedigim bikac sey daha var dunyada. illa edeceksem de duyuru acmam onun icin.

bu arada intihar ile otenaziyi de ayni kefeye koymadim. bonus film koydum oylesine. konuyla da alakali. hic alaksiz degil.
  • ermanen  (28.03.14 03:20:43 ~ 03:32:59) 
doğrudan intiharı engellemem. sebebine bakarım. maddi falan bi sebebi varsa yardımcı olmaya çalışırım ama içsel ise hiç müdahale etmem.


  • nereye bu gidis  (28.03.14 08:13:13) 
senin korku ve psikolojik filmleri izlememen lazım artık.
en azından bir süre.

  • kedidir o kedi  (28.03.14 23:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.