[]

hiç kredi kartı kullanmamış adam(d)ım PART 2

sevgili duyuru sakinleri, kredi kartı ile çok uğraşmış olanlara ve bilgililere bir soru daha yöneltiyorum.

kredi kartımı teslim aldım ve 15'i gibi açtırdım. bu açtırmadan sonra

DR'dan 250 liralık alışveriş (hepsi tek çekim)
birkaç restoranda toplam 80 liralık yemek
vatan bilgisayardan 65 liralık alışveriş (tek çekim yapmadı 5e böldü)
migros, ve metro gibi marketlerden 50 lira alışveriş

yaptım. toplamda 450 lira gibi bir masraf.

bana maaşım 1'inde yattığında ben direk (ödeme zamanı kartın ne zaman, nereden öğreniyorum hiç bilmiyorum) atm'den kredi kartına 450 yatıracağım.

sorular:

-hesap direk kapanır mı? alacak verecek kalmaz dmi?
-o 5 aya bölünen vatan bilgisayar alışverişini tek ayda ödeme imkanı böylece gerçekleşmiş mi olur? yoksa boşuna mı onun parasını yatırmış olurum?
-ben o vatanın parasını tek seferde ödeyemez miyim? (taksitten nefret ediyorum)

şimdilik bu kadar. hala mantığa oturtmaya çalışıyorum. iyi günler diliyorum.

 
- kapanır alacak verecek kalmaz
- borcu kapatmış olursun ama boşa yatırmış olursun tabi. (maliyetsiz kaynak yaratmış olursun banka için diyolla)
- tüm borcunu peşinen yatırırsın kartın artıya geçer, taksidin günü geldikçe artı bakiye azalmaya başlar, son taksit gününde de bakiyen sıfırlanır. (borcun harcın kalmaz yani)
  • brkylmz  (27.03.14 22:16:17 ~ 22:17:00) 
ödeme günü geldiğinde 450 lira borcunuz olmayacak, daha düşük olacak taksitten dolayı. 450 yatırır ve başka harcama yapmazsanız ay ay çeker eksik kalmadan. Ancak bildiğim kadarıyla şubeden taksitli harcamanın tümü ödenebiliyor bir anda. Yoksa siz fazla yatırdınız diye taksiti tamamen çekmez.


  • whoosie  (27.03.14 22:21:09) 
banka kartıyla alışveriş yapmayı denedin mi hiç?


  • grosse tete  (27.03.14 23:20:25) 
grosse tete banka kartim maestro oldugu icin hicbir siteden alisveris yapamiyorum


  • thracian  (28.03.14 05:31:05) 
bankayı telefonla arayıp taksitlerini erkene çekebilirsin ,


  • MiraTaurus  (28.03.14 08:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.