[]

Aldatılma acısı, ayrılık acısı v.s

Bu acılar nasıl geçiyor?

Örneğin aldatılma acısının bir tedavisi var mı? Kişisel fikrim olarak yıllarca etraftan gördüğümüz üzere taraflardan erkek olanı çekip vurmak, kadın olanın da agzini burnunu dagitmaktan başka bir care gelmiyor aklıma. Ne diyim, çok iyi anlayabiliyorum adam oldurenleri. Baska bir care gelmiyor ki aklıma.

Çok büyük hayaller kurdugunuz bir kızla -hayatınızda boyle duygular yasamamis, ilk defa evliligi dusunmus, cocuk hayalleri kurmus, daha ilk ay ailenle tanistirmissin, gozlerine bakinca gozleri dolarmis, sulaleni tanimis, koye bile gitmis..- ve bu buyuk hayaller kendi malliginiz yuzunden bitmis, ama sonrasinda da acimasizca karsi taraf 2.gun de birilerini bulmus. Bu aci nasil gecer?

 
2.gün bulduğu oğlanın suçu ne ? kızı öldür, geçer acısı. allaaam yaaa.

1 aya unutursun.
  • artikbenimdebirvolvomvar  (28.05.09 19:01:56 ~ 19:02:33) 
Uzun sürse de, unutuyorsun bir süre sonra. Öfke duygusu üzüntüyü bastırırsa daha kolay olur. Yalnız öfkeyi intikama dönüştürme, tck oyabilir. Yoksa çoktan kezzap atmıştım ben birilerinin suratına.


  • tekosin  (28.05.09 19:07:10) 
ön bilgi: bir dahaki sefere mallık yapmazsın. bitmiş ilişkiden sonra edinilen sevgililere de (ister bir saat sonra olsun ister bir ay) aldatılma denmez.

sorunun cevabı: çok ekstrem çözüm olarak açık ilişkileri öneriyorum sana. aldatılma ihtimalini bile ortadan kaldırıyorsun ne şahane değil mi.

kişisel yorum: mallık mallıkla kapanmaz ne demek adam öldürme kadının ağzını burnunu dağıtma. şehir magandası seni. her ayrılık acısı yaşayan/aldatılan adam öldürmüyor. etraftan gördüğümüz üzere demişsin senin algında bir sorun var. hislerine uygun örnekleri seçiyorsun. iyi etmiş kız. çocuk hayalleriymiş. senin gibilerin üremesi engellenmeli.
  • sipsi  (28.05.09 19:11:44) 
olan olay kendine guvenin zedelenmesi. senden ayrildiktan sonra hemen bir baskasini bulmasi "bir baska erkegi senden daha nitelikli buldugunu" belirttiginden kendini bok gibi hissediyorsun. bunu tamir etmenin tek yolu bir baskasi uzerinde basarili olup, beynine bu onceden guvenini kaybetmene neden olan olayi (terkedilmeyi) bir "istisna" olarak gosterebilmen. yani bir baskasini bulur ve onu mutlu edebildigini gorur isen, o kisi de sana karsiliginda memnuniyet/vefa (artik nasil gormek istiyor isen) gosterebiliyor ise, guven dengen yerine gelir ve su anda uzuldugun kadar uzulmezsin.

ha, gercekten asik iseydin bu kisiye, bir sonraki bulacaklarina da onun kadar asik olmazsan, unutamazsin, iste o zaman bu duygular bir yasam tarzi da olabilir, askin edebiyatini yaparsin. bence.

ozet: ne pahasina olursa olsun acilen bir baskasini bulman lazim. erkeksen hemen yedeklerden birisiyle takilmaya basla, hic yoksa hayat kadini da isi cozer, kiz olsaydin da bir-iki gece disari cikip birkac erkegin asilmasina izin ver derdim, maksat kendine guvenin geri gelsin.

millet o bahsettigin "erkek olani vurma, kiz olani dovme" olayini yukaridaki cikis yollarini bulamadiklari zamanda sosyal cevrelerine kendilerini kanitlamak ve kendinlerine olan guvenlerini bu yoldan geri getirmek icin yapiyor, ve bu her ne kadar dogal oldugu icin "hafifletici neden" den sayilsa da, iki kere dusunmek lazim bunun uzerinde: bagirmak, fiziksel siddet vb.. olaylari bir son care degil mi? senin bu acidan kurtulmak icin elindeki butun diger sanslar tukendi de mi bunu yapmayi dusunursun?
  • bunubenyazdim  (28.05.09 19:26:18) 
@bunubenyazdim

agzina saglik, guzel yazmissin. peki kizin penceresinden bakarsak, hemen birini bulmasi ona ne anlam ifade ediyor? ne soylemeye calisiyor?
  • nochristrequiress  (28.05.09 19:29:45) 
bekliyorsun, geçiyor.
yalnız kalma, insan içine çık, yakınlarda bi festival filan varsa hatta süper oluyor. sonra çivi çiviyi söker de deme, paşalar gibi acını yaşa. belki bir daha yaşamazsın böyle bir şey.

  • derectus  (28.05.09 20:26:08) 
(bkz: #8024342)

muhtemelen ikinci aşamadasın, geçer. geçmiş olsun hatta.
  • kurukafa  (28.05.09 22:20:51 ~ 22:21:42) 
öncelikle buradan yardım etmeyi değilde sana hakaret etmeye çalışanları sallama:)
ikinci olarak bu durumun ilk başları hakkaten çok zor ve çeilmez bir dönemdir bilirim. en mantıklı yöntem hemen başka birini bulmak ilk başta o başka biriyle zaman geçirmek dahi işkence gibi gelicek olsa da belli bir süre sonra yavaş yavaş eskisini unuttuğunu fark ediceksin. baktın başkası olmuyor bulamıyorsun, duygularını ve nefretini hergün yazıya dök, her geçen gün ilk baştaki nefretinin aslında ne kadar da komik gelmeye başladığını fark ediceksin, yazılarında değişimi gördükçe yolun sonunda bir ışık olduğuna kendinde ikna olmaya başlayacaksın.

ve son olarak eminim ki sende biliyorsun ve ilk üzüntüyle hırsla söylemişsindir ama belirtelim dövmek öldürmek gibi eylemler çözüm değildir.
  • bir zamanlar cocuktum  (28.05.09 22:52:06 ~ 22:52:51) 
öncelikle bil ki "bu da geçer" valla bak, her şey geçer her şey hafifler zamanla, işte tek sorun senin acının nasıl geçeceği nasıl başaracağında gizli. tabii ki çekip vurmak bir çözüm değil büyük ihtimalle çekip vurabilecek noktaya gelirsen bu kadar çok sevdiğin bir insanı sonradan da ya kafayı yersin ya da vicdanın el vermez bi tane de kendine sıkarsın. şimdi yaşadığın acı hayal kırıklığı, kendini değersiz görme durumu o kadar büyük ki bunları düşünmen aslında çok doğal, bence kendin de biliyorsun ki asla çekip vurmayacaksın zamanında ben de acıdan "intihar edenleri anlıyorum" derdim kendime.... ayrıca da evet kesinlikle ayrıldıktan 2 gün sonra başkasını bulması doğru değil her ne kadar artık ayrılmış da olsanız bence de doğru değil, ama herkesin acıyı geçirme ilerleme yöntemleri farklı işte :)inan bana zamanla her şey geçiyor tek sen değilsin böyle şeyler yaşayan. illa çivi çiviyi sökecek diye bi kaide yok gelişine bırak belki de ilerde daha iyi ve daha güçlü olabilmek için yaşaman gereken şey bu acıyı çekmek aslında. yaz, çiz ya da al çantanı gez toz, iç gül, eğlen, hatta ağla, yalnız kal ya da yararlı olacağına inanıyorsan başkasını bul takıl ama bil ki zamanla geçecek...


  • sleep may be the enemy  (29.05.09 00:41:15) 
sen de biliyorsun ki kiz egosunu tamir etmek/yukselterek unutmak icin yapiyor da, egosunu dusuren nedir? esas merak ettigin bu herhalde?

yani senin bahsettigin "mallik" mi, yoksa malligi affetti de genel olarak sana karsi olan sevgisi mi azaliyordu da boyle oldu? simdi nasil bu kadar onemsiz oldun, nasil degersiz oldun onun gozunde? bunlari ogrenmek istiyorsun saniyorum?

eger "mallik" ise zaten farkindasindir sana cevap verdigini, bu durumda haketmedigini dusunuyor isen yapacak bir sey yok, sen de bunu biliyorsun, arada olur boyle fazla reaksiyonlar, onumuzdeki maclara bakacagiz. eger hakediyorsan da super, cunku artik neyin iyi oldugunu, neyin de kotu sonuclar getirdigini gordun, uzun hayatinda karsina bir benzer ask ciktiginda o kisi icin daha iyi bir insan olacaksin. ve sen malligin yuzunden olmasini tercih edersin,

cunku aksi durumda kendi egosunu yukseltirken senin egona basmis, ezmis oldu, seni artik saygi duymaya deger gormeyerek. niye yaptigini da soylemedi, farkettirmedi. eh elinde spesifik bir neden olmadigi icin genel olarak kendinden nefret edeceksin. simdi bu baska sorular acar; mesela acaba kiz birkac ay once hoslanmayi birakti da bu elemanla mi tanisti, eleman bunu tavladi? yoksa kiz simdiye kadar hep yalan mi soyluyordu? icinden cikamazsin. ve iste bu ezilmis ego kafasi ile dusunmektir nefret duyduran, guven dusuren, kanitlamak icin adam oldurten, kendini oldurten. bunlar hep "menfi" dusunceler o yuzden, sadece sana zarar verir.

simdi sen oturup dusunuyorsun bu kadar kiz hakkinda, olan olaylar hakkinda, dert ediyorsun, aci cekiyorsun falan, o zaman durup sorman lazim, "bu kiz buna deger mi?" deger ise, bir problem yoktur. eger bu kiz buna deger ise, ben de olsam ben de cekerdim acisini sonsuza kadar. ama iki terslik var bu iste, birincisi son derece kli$e hem de: dunyada senin ulasabilecegin, ve guzel bir gelecege sahip olabilecegin birden fazla kiz var. yani bu baglamda hic bir kiz kendini tehlikeye atmaya / adam oldurmeye deger degil. ikinci terslik de su: cunku ben oyle degerli bir kiz ugruna yapiyorsam olayi, atlar adami bir sekilde halleder kizi alirdim, sen diyorsun ki kizi da vurayim/doveyim. ama kizi da dovuyorsan sen kiza asik degilsin, sen aci dolusun, kiz oyle bir travma yasatmis ki bu hareket ile, bunu cozumlemeye calisiyorsun, egon son bir hamle ile sucu kiza atarak kendini dagilmaktan kurtariyor. son noktadasin, buradan asagi kayarsan intihar ediyor, cok durursan da katil oluyorsun. hemen yukselmelisin o yuzden, sen de egonu tatmin edecek, guven verecek bir sey bulmalisin. maksat kimseye bir zarar gelmesin, pareto optimality olsun.

bu halde arkadasin olsam sunu soylerdim: aman onun ne demek istedigini dusunme. cekimine karsi koyman gereken bir kara delik onun dusunceleri. eger dusunmeye devam edersen acin/askin zamanla daha da buyur, ustesinden gelinemez olur, menfi olur.

kizin gercek amaci ne olursa olsun, onemli olmamali, bundan sonra yapacaklarini etkilememeli. ayrildigin andan itibaren uzerinde bir yaptirimin olmadigi icin artik yaptigi ve yapacagi her sey de facto etik. daha fazla dusunmek, nedenlerini aramak senin psikolojine, kendine olan guvenine, hayat hedeflerine ulasmana zarar verir sadece. ve nasil senin kiz uzerinde yaptirimin yok ise onun da senin uzerinde duygusal yaptirimi olmamali, onun hareketleri artik seni baglamamali. ona karsi olan butun duygularin yeni birisini buldugun zaman erozyona ugrayacak zaten.

sonra yazmamissin ama saniyorum ki her seyin uzerinde bu guven kaybi yuzunden bir de utanc var icinde, ve ben derim ki: utanilacak bir sey yok, herkesin basina bir sekilde benzer seyler gelir. maksat icine atma, paylas zehri..
  • bunubenyazdim  (29.05.09 08:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.